• 9.373.958 stemmen

Better Nate Than Ever (2022)

Komedie / Drama | 94 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Tim Federle

Met onder meer: Rueby Wood, Aria Brooks en Lisa Kudrow

Plot Better Nate Than Ever

"Every adventure begins with a dream."

De dertienjarige Nate Foster is een impopulaire jongen die levendige fantasieën koestert om een grote musicalster op Broadway te worden. Het lukt hem bijvoorbeeld niet om op school een fatsoenlijke rol te krijgen in een toneelproductie. Hij wordt gecast als een boom in het koor in plaats van de hoofdrol waar hij naar verlangt. Nate staat echter op het punt zijn levensdroom te vervullen als zijn beste vriendin Libby een gewaagde reis naar New York City plant. Samen willen ze auditie doen voor 'Lilo and Stitch: The Musical'. Voordat het moment zover is, zal Nate eerst een reeks obstakels moeten overwinnen.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Hoewel musicals en broadway dingen mij niet interesseren was dit eigenlijk een prima film. De hoofdrol speler doet het leuk. Het is een feel-good film die nergens echt klef wordt en het aantal liedjes is op een houtzagers hand te tellen. Het ging hem uiteindelijk wel allemaal makkelijk af. Tijd was zo voorbij.

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet doorheen te komen.

Waar deze Rueby Wood ook vandaan is gekomen was me volstrekt onduidelijk, dus ik moest even googelen en kwam erachter dat hij van Broadway komt. Ironisch dus dat hij in deze film juist op het podium probeert te komen van Broadway. In ieder geval heeft niemand hem echt verteld klaarblijkelijk dat al die theatrale dingen niet zo goed werken op film.

Het zorgt voor een verbijsterend vervelende en vermoeiende filmervaring, terwijl de film juist erg luchtig van toon is. Het verloopt erg snel en vlotjes en er wordt wel een zeker avontuur aan het gebeuren genaaid. Jammer alleen dat wat er zich binnen dat avontuur bevindt zo ontzettend vervelend is. Vrijwel elke beweging of toon van Wood is onuitstaanbaar te noemen. Theatraal, overdreven en opdringerig.

Bovendien is de regie ook niet bepaald all there en wordt er maar weinig gehaald uit een juist stralende omgeving. Langzaam en loom in beeld gebracht en zonder enige creativiteit uitgevoerd. Dat laatste geldt voor zowel de inhoud als de buitenkant. Het blijft een nogal platte film die zichzelf een stuk interessanter promoot dan dat het is, en dat is zeker met musicals een gemis.

Normaal zou ik dit soort films geen catastrofaal laag cijfer geven, maar de irritatie die dat ventje oproept is toch wat te veel. Ik vind het jammer dat we nu richting dit soort films gaan, maar de troost is dat dit geen razendpopulaire film is geworden. Niet dat ik tegen de onderliggende boodschap van de film ben, maar als je jezelf op deze irritante wijze neerzet als hoofdpersonage hoeft het van mij niet meer.

avatar van ibendb

ibendb

Best een leuke onschuldige film maar als Disney gewoon het G-A-Y woord zou kunnen zeggen zou ik echt blij zijn.

Better Nate Than Ever is een erg veilige film maar over het algemeen wel een leuke. Het gaat geen grenzen verleggen maar het is lief op zijn eigen manier. De liedjes zijn oké, maar de toon is heel schattig.

Trouwens: waarom heeft Disney de film in hemelsnaam van Disney+ verwijderd? Hadden ze geen opslagruimte meer?