• 9.374.070 stemmen

The Bob's Burgers Movie (2022)

Animatie / Komedie | 102 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titels: Bob's Burgers / Bob's Burgers: The Movie

Geregisseerd door: Loren Bouchard en Bernard Derriman

Met onder meer: H. Jon Benjamin, Dan Mintz en Eugene Mirman

Releasedatum: 25 mei 2022

Plot The Bob's Burgers Movie

"Get your buns in theaters."

Een gescheurde waterleiding veroorzaakt een enorm gat in de grond vlak voor Bob's Burgers, waardoor de ingang voor onbepaalde tijd wordt geblokkeerd. Hierdoor vallen de plannen van de Belchers voor een succesvolle zomer in duigen. Terwijl Bob en Linda zich inspannen om de zaak overeind te houden, proberen de kinderen een mysterie op te lossen dat het restaurant van hun familie kan redden. Als de gevaren toenemen, helpen deze underdogs elkaar hoop te vinden en vechten ze om weer achter de toonbank te komen, waar ze thuishoren.

Bob Belcher / Jimmy Jr. / Ms. Labonz (stemrol)

Louise Belcher (stemrol)

Linda Belcher / Jocelyn (stemrol)

Tina Belcher (stemrol)

elayz

Leuk! Ik ben benieuwd!

avatar van ZAP!

ZAP!

Soms pik ik nog wat mee van de serie, blijft verrassend leuk.

Een hele film ben ik ook wel benieuwd naar.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 25 mei 2022 in de bioscoop (Walt Disney Studios Motion Pictures)

avatar van robertinho

robertinho

Lang, 102 minuten.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 25 mei 2022 in de bioscoop (Walt Disney Studios Motion Pictures)

Bioscooprelease is gecancelled.

avatar van Donkey-er

Donkey-er

Ow nee, ik keek echt super erg hier naar uit. Enig idee waarom die gecancelled is?

avatar van robertinho

robertinho

robertinho schreef:

Lang, 102 minuten.

Hier blijf ik bij.

avatar van mrklm

mrklm

Ik geef toe dat de droogkomische toon van Bob’s Burgers me niet kan bekoren en dat ik er hooguit een paar minuten van heb gezien. Maar deze avondvullende filmversie voegt hoe dan ook vrij weinig toe aan die serie, tenzij je helemaal uit je dak gaat bij de muzikale intermezzo’s. In mijn geval was daar geen sprake van. Bob [H. Jon Benjamin] en Linda [John Roberts] dreigen hun hamburgerrestaurant te verliezen wanneer de bank financiële ondersteuning stopzet. Het restaurant kan alleen worden gered als ze in 7 dagen hun omzet flink weten te verhogen, of als ze drastisch snijden in de kosten. Een aardscheur voor de ingang van Bob’s Burgers maakt Plan A zo goed als onmogelijk en daarom proberen Louise [Kristen Schaal], Gene [Eugen Mirman] en Tina [Dan Mintz] ervoor te zorgen dat hun verhuurder Calvin Fischoeder [Kevin Kline] wordt vrijgesproken van een moord die zes jaar eerder plaats heeft gevonden. Losse ideetjes, weinig samenhang, maar wie de onderkoelde humor van de serie leuk vindt zal zich hier vast ook wel mee kunnen vermaken. Maar of de serie hiermee nieuwe fans weet te werven waag ik te betwijfelen.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Ik had heel lage verwachtingen, maar ik ben aangenaam verrast. Leuk om een maandagavond mee te vullen voor een Belcher-liefhebber zoals ik.

avatar van Motato

Motato

Serie is vermakelijker dan de film. Paar leuke momenten, maar het hoofdplot was warrig en niet echt grappig genoeg om te blijven boeien.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vervelend.

Ooit weleens wat van de serie meegekregen, maar het sprak me toen ook al niet heel erg aan. Toch kan een filmadaptie wat veranderingen brengen omdat de makers vaak geforceerd zijn wat groter uit te pakken. Deze film kent dan ook wel een redelijk brede uitwerking, maar daar houdt het eigenlijk ook wel weer zo'n beetje op.

Gedurende de eerste helft kent de film wat opbeurende, droge grapjes die nog wel aan weten te slaan. Bovendien zijn de animatietechnieken best up-to-date en verloopt de film vlot. De makers kiezen ervoor om er een hoog tempo aan te breien, en ondanks dat ik erg weinig van de serie ken qua plot kon ik het allemaal gemakkelijk blijven volgen. Lijkt me ook niet dat je daar een groot liefhebber van moet zijn.

Wat ik minder vind zijn de personages zelf. Er wordt gekozen om er nogal willekeurige, emotieloze figuren van te maken of juist hele hyperactieve dwaze figuurtjes. Problematisch is dat wat de film dan ook probeert, het slaat hoe dan ook niet aan. Iedereen is op z'n eigen manier niet-grappig, vooral Linda Belcher was redelijk onuitstaanbaar. Leuk als je ervan kan genieten, ik vind het vooral flauw doen zonder dat het effectief werkt.

Verloop is nog wel aardig, maar de finale is weinig bijzonder en de overige praktijken die ervoor zorgen dat de familieleden zichzelf verder en verder in de problemen werken voelen oncreatief aan. Het is eigenlijk bijzonder hoe een film met zoveel vrijheid zo braafjes kan uitpakken. Bob's Burgers vormt een beetje het perfecte kindje tussen z'n grofgebekte concurrenten. Het zorgt er precies voor dat een film als deze gewoon niet werkt.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

De serie ken ik niet. Een animatiefilm gericht op volwassen. Op zich vond ik de film niet slecht, maar het was gewoon niet mijn ding. De humor kon ik wel waarderen (droge, cynische humor), maar de film wist me emotioneel gewoon niet te betrekken. Ik stond erbij en keek ernaar. De karakters bleven op afstand. Het verhaal zelf stelt niet veel voor en kon ik uiteindelijk maar deels volgen (komt mede door de ontzettend hoge snelheid). Ook als je met ondertitels kijkt moet je echt het Engels volgen, want meer dan de helft zijn woordgrapjes die vertaalt hun charme deels verliezen. Voor mij 2 sterren, maar ik kan me levendig voorstellen dat een liefhebber van dit soort animatie er drie sterren of meer voor geeft.