• 9.373.926 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Rob Savage

Met onder meer: Annie Hardy, Amar Chadha-Patel en Angela Enahoro

Plot Dashcam

De muzikante Annie filmt zichzelf in een livestream waarin ze bewust haar eigen irritante persoonlijkheid uitvergroot. Tijdens een pandemie in Los Angeles voelt ze zich neerslachtig en uit wanhoop trekt ze naar Londen waar ze haar vroegere bandlid Stretch en zijn vrouw bezoekt. Haar marginale geloofsovertuigingen en egoïstisch gedrag worden echter niet gesmaakt door haar vrienden. Annie vertrekt weer en stuit op de oudere vrouw Angela die ze oppikt om naar een bepaald adres te brengen. Er is echter iets vreemds aan de hand met Angela.

avatar van Shinobi

Shinobi

Na 'Host' weer een lekker korte film van Rob Savage, ben benieuwd.

avatar van Daan258

Daan258

Klinkt niet verkeerd!

Zeker in de gaten houden deze film.

avatar van james_cameron

Volledig op hol geslagen, hysterisch werkje dat begint als komische livestream maar gaandeweg omslaat in een volbloed horrorfilm. Best leuk gedaan en enthousiast vertolkt door de uitzonderlijk grofgebekte hoofdrolspeelster Annie Hardy, maar camerawerk en montage zijn zo chaotisch dat zelfs Michael Bay er hoofdpijn van zou krijgen. Hierdoor is de impact van het geheel helaas flink minder, hoewel er zeker doeltreffende momenten zijn. Als je het redt tot het einde loont het overigens absoluut de moeite om de hilarische en zeer inventieve eindcredits te bekijken.

avatar van mrkos

mrkos

Dashcam

Buiten dat Annie echt een vreselijk irritant mens is, echt vreselijk irritant, is het verder een best goede film. Het is geen found footage film, al lijkt dat er soms wel op. Camera werk is inderdaad chaotisch, wat james_cameron hierboven ook zegt, maar dat hoort er denk ik wel een beetje bij als je achterna wordt gezet door een ''monster''. Maar de film was soms echt wel spooky en ranzig. De special effects zagen er ook echt goed uit. Jammer dat de chat het soms niet deed, vond het wel geinig om sommige reacties te lezen naarmate het verhaal enger werd. De eindcredits waren maakte de film echt af.

Nogmaals, voor de hoofdpersonage hoef je de film niet te kijken. Anti corona/vaccin, pro Trump etc etc.. Daar is niks mis mee, maar ze is wel extreem irritant daarin en ze probeert grappig te zijn op momenten wanneer het niet niet hoort. Als je dat naast je neer kan leggen en puur en alleen kijkt naar het horroraspect van de film, dan kan dit best een leuke film zijn.

3 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Teleurstelling.

Rob Savage wist twee jaar geleden hoge ogen te gooien met zijn filmdebuut. De naam hoorde ik al een aantal keer voorbijkomen voordat deze zelfs uitkwam en het leek er even op dat hij op efficiënte wijze de industrie over zou nemen met een nieuwe soort van horror. Met Dashcam lijkt hij weer een nieuwe hype op te willen zetten.

Voor de kijkers die echter verwachten dat de film naar z'n titel luistert; helaas. Alleen de opening speelt zich zowat op een echte Dashcam af, de rest is gewoon een beeld van een zeer vervelende streamer die haarzelf filmt in deze bijzondere situatie. Hardy past echter voor geen meter in deze film. Het voelt vooral zo aan dat de film snelle bekendheid nodig had en daar een influencer voor inhuurde, maar waarbij deze haar gemaakte persoonlijkheid koste wat het kost niet los wilde laten voor de rol.

Dashcam is een drukke film. Elke scene kent wel iets dat bijzonder of onderscheidend is. Ze hebben de film volledig volgepropt met lawaai, snelle editing en voortdurende beweging. Echt saai kan de film dus niet worden. Het gebrek aan overzichtelijkheid is logisch binnen dit soort films, maar hier lijkt het toch ook net wat te vaak te worden ingezet om niet te presenteren wat het gevaar eigenlijk is, terwijl dat geen echte meerwaarde heeft.

Spanning wordt voortdurend om zeep geholpen door het hoofdpersonage die de situatie waarin ze terechtkomt nooit echt serieus kan nemen. Angst is nooit te merken, wel arrogantie en pogingen tot humor. Hierdoor kan Savage er niet in slagen om het gevaar van het verhaal echt goed te communiceren, terwijl het allemaal grof genoeg is om aan te slaan en dat blijft een gemis.

Sterke gore gelukkig, dat wel. De smerigheid van Dashcam komt volledig onverwacht, maar ook enkele sfeervolle trucjes slaan aan. Savage trekt voortdurend wat uit de kast om het als geheel uniek en vernieuwend te blijven presenteren. Dat weet het resultaat tot zekere hoogte vooruit te helpen, maar wordt vervolgens ook weer terug gedrukt door een aantal erg hinderlijke elementen. Een teleurstellende film dus, maar ik blijf Savage volgen.

avatar van joolstein

joolstein

Noem me een oud...maar Twitter, YouTube,TikTok Insta, Breal, of hoe al die vluchtige sociaal media ook mag heten, ik volg het niet, snap het niet of vind het gewoon tijdverspilling. Enfin nu blijkt er zoiets als de Karen-video of meme te bestaan...en dit lijkt een beetje op een zevenenzeventig minuten durende grappig bedoelde Karen-achtige video.

Annie Hardy (die haarzelf speelt) host een livestreamkanaal (tja er is ook een zo'n chat-balk aan de linkerkant van het scherm) met de naam BandCar. Ze draagt een MAGA-honkbalpet en anti-liberale kleding, is een Covid-ontkenner, gelooft in Pizzagate en rapt regelmatig middelmatige tekstjes. Ze heeft de nul-like-ability-factor maar is eveneens de spil van de film Tja en ik zat me de hele film lang af te vragen of ze nu de draak stak met...of dat ze er echt in geloofde, het werd me nooit duidelijk!

Enfin of het nu satire op alt-right was of aanstootgevend voor links was ook niet belangrijk maar gaf me wat te doen bij deze film. Want deze found footage had last van alles wat ik aan sub-genre niet leuk vind en dan in de overtreffende trap. Er is een constant spervuur ​​​​van wankele camera's, die meestal net niet daar zijn waar het gebeurd! Of als de camera er wel was dan schudt het zo hard dat er ook niet veel te zien valt! Nou oké wel tijdens de close-ups van de natte ontbijtkoek aka poep. Ander opvallend positief dingetje was het spiegeldoolhof Maar onnavolgbaar en onduidelijk overheersen waardoor dit nergens maar iets van echte goede horror oplevert!

avatar van WB

WB

Na 'Host' de tweede horrorfilm die ik zie van Savage. Viel me toch tegen. Je gaat natuurlijk ook vergelijken met zijn "voorganger". Vooral ook omdat Dashcam in de begindagen zo werd aangeprezen als de engste horrorfilm, terwijl 'ie niets van dit alles waarmaakt. Hier en daar een 'jumpscare', maar vooral veel camerageschud en gescheld van de hoofdrolspeelster die het geheel niet geloofwaardiger maakt. Af en toe kon ik niet eens volgen wat er nou gebeurde en moest ik het maar gissen, afgaande op het geschreeuw en gegrom. De film kon mij, in tegenstelling tot 'Host', verder niet bekoren.

avatar van Brabantze

Brabantze

Vond dit toch wel een behoorlijk schreeuwerige, chaotische en rommelige film. Jammer...