• 9.376.921 stemmen

Geregisseerd door: Michael Pearce

Met onder meer: Riz Ahmed, Aditya Geddada en Lucian-River Mirage Chauhan

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Encounter

Twee jonge broers zijn met hun vader op de vlucht. Hij is een onderscheiden marinier die poogt zijn zoons te beschermen tegen een buitenaardse dreiging. Terwijl hun reis hen in steeds gevaarlijk gebied brengt, worden de broers met een harde werkelijkheid geconfronteerd en voelen ze zich genoodzaakt hun kindertijd achter zich te laten.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijne dada.

Int begin zat er nog ietske in maar derna zakt het in.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Mooi verhaal over de demonen van een veteraan, heel herkenbaar

avatar van mrklm

mrklm

Malik Khan [Riz Ahmed] is een ervaren soldaat die sinds zijn terugkeer uit Afghanistan zijn zoontjes Jay [Lucian-River Chauhan] en Bobby [Aditya Geddada] zelden ziet omdat hij geheime missies vervult. Midden in de nacht haalt hij Jay en Bobby weg uit het huis van zijn ex-vrouw [Jania Gavankar] om hun te beschermen tegen besmetting door een buitenaards microbiologisch organisme dat zich via insecten verspreidt. Na enige tijd begint het Jay op te vallen dat de rest van de wereld zich nergens druk om lijkt te maken. Weet zijn vader iets wat zij niet weten? Of is er iets anders aan de hand? Pearce intelligente regie houdt je lange tijd in het ongewisse en bouwt de spanning flink op, ook wanneer de verschijning van Octavia Spencer het voorafgaande in een nieuw perspectief plaatst. Spencers rol is vrij ondankbaar en de ontknoping onnodig melodramatisch, maar Ahmed is uitstekend in de hoofdrol en krijgt prima tegenspel van de 11-jarige Chauhan, een aanstormend talent waarvan we ongetwijfeld nog veel meer gaan horen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Sorry hoor maar dit kan ik geen sciencefiction noemen

avatar van james_cameron

Aanvankelijk veelbelovend maar uiteindelijk nogal simplistisch aktiedrama over een onstabiele man (Riz Ahmed) die poogt zijn zoons te beschermen tegen een buitenaardse dreiging. Het script neemt al snel onwaarschijnlijke vormen aan en dat wordt gaandeweg alleen maar erger. Ahmed is zoals altijd het aankijken waard en hij doet hier zijn best, maar zijn rol is te vlak uitgewerkt en het is lastig om mee te gaan in zijn gedachtengang. Op emotioneel gebied maakt de film wat mij betreft dan ook geen indruk. Het is allemaal te sentimenteel en voorspelbaar, met een hoog Thelma & Louise-gehalte.

avatar van macrobody

macrobody

Er gebeurd eigenlijk niet heel veel maar toch onderhoudend. De jongste zoon zorgde voor de nodige afwisseling voor een glimlach. Geen idee of er een boodschap in zat. Oorlog maakt meer kapot dan je lief is?

avatar van scorsese

Aardige film over een ex-marinier/gevangene die zijn twee zoontjes wil beschermen voor buitenaardse wezens. Een psychologisch drama met een licht sci-fi sausje. Als eenmaal duidelijk is hoe de vork in de steel zit, wordt het verloop van de film wat voorspelbaarder. De interactie tussen vader en twee zoontjes vormen de beste momenten (ook zeker dankzij Riz Ahmed).

avatar van Creative-lady

Creative-lady

De film viel wel mee voor een keer. Misschien was het soms nog wat komedie en ... thriller? Was pas echt de laatste 26 min

Hoggiebro schreef:

Mooi verhaal over de demonen van een veteraan, heel herkenbaar