• 9.373.530 stemmen

Geregisseerd door: Mauro Borrelli

Met onder meer: Mickey Rourke, Jackson Rathbone en Robert Knepper

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot WarHunt

"The war was just the beginning."

1945. Een Amerikaans militair vrachtvliegtuig verliest de controle en stort neer achter de vijandelijke linies, midden in het Duitse Zwarte Woud. Onmiddellijk stuurt de meedogenloze majoor Johnson een team van zijn dapperste soldaten op een reddingsmissie om het uiterst geheime materiaal dat het vliegtuig vervoerde, op te halen. Onder leiding van sergeant Brewer en Walsh wagen de soldaten zich diep het bos in nabij de crashsite.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Q Jones

Q Jones

De trailer ziet er minder slecht uit dan ik dacht

avatar van joolstein

joolstein

Films over de Tweede Wereldoorlog met een bovennatuurlijke (te vaak kies men voor zombies) of sciencefictionachtige draai zijn er wel meer...niet al te nieuw dus! Maar het bovennatuurlijke was dat wel! Deed wel een beetje denken aan een verhaal uit DC Comics Weird War Tales-strip (1971- 1983) Daarnaast is deze actie-horror ook uitstekend gemaakt.

In de openingsscènes van de film wordt een militair transport dat over het Zwarte Woud vliegt aangevallen en neergehaald door kraaien. Een groep kraaien wordt natuurlijk niet voor niets een 'moord' genoemd. Vervolgens wordt Sgt. Brewer (Robert Knepper) met zijn mannen (het grootste deel van het team is er gewoon om te sterven) gestuurd om het wrak van het vliegtuig te vinden en de uiterst geheime lading op te halen...Tja het is pulp-onzin dus niet al te moeilijk en blijf dichtbij wat bekent is!

Mickey Rourke die groot op de poster staat doet in wezen niets (oké zijn aanwezig trekt publiek) is overbodig maar krijg toch nog heroïsche moment in de climax. Eer gaat er ook naar regisseur Mauro Borrelli (een veteraan op het gebied van visuele effecten die de aan meerdere grote blockbusters heeft meegewerkt) want een paar kills waren super. Het granaat-huwelijk en de visuele truc met kannibalisme. Hij deed ook goed werk met het script want waar dit soort films door het budget in veel dialogen wil vallen, blijft het kleine actiescènes of een rare activiteiten te tonen. Hierdoor bleef ik geïnteresseerd! Jammer was wel dat verschillende scènes wat te donker waren.

De film levert meer entertainment dan ik had verwacht en na alle die serieuze (of met een boodschap) horrorfilms, die de laatste tijd maar blijven uitkomen was deze kwaliteit B-film schlock ook wel weer eens een aangename verademing!

avatar van knoflikari

knoflikari

Niet onaardige horror die zich afspeelt in het Zwarte Woud tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een vliegtuigje met een geheime lading is er neergestort door toedoen van een zwerm kraaien. Een groep soldaten krijgt van de excentrieke majoor Johnson (Rourke) de opdracht het vliegtuig terug te vinden. Maar in het woud is het niet pluis... In geen velden of wegen is de Duitse vijand te bekennen, maar er zijn wel duistere krachten in het woud, vreemde verschijningen, een geheimzinnige molen, en kraaien...

Sfeervol en lekker unheimisch.

avatar van schumacher

schumacher

Ik dacht van dit gaat hier weer complete rommel zijn maar het kon er nog net mee door.

B-film maar een degelijke.

1ste stuk vd film vond ik het beste.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

schumacher schreef:

B-film maar een degelijke.

1ste stuk vd film vond ik het beste.

Ik dacht precies hetzelfde.......niet een tegenvaller, wel eentje om op een regenachtige dag te bekijken.

avatar van macrobody

macrobody

Robert Knepper van Prison Break waar die een geweldige rol speelde mag hier een sergeant spelen onder commando van Mickey Rourke die ze zowaar nog lelijker hebben kunnen maken dan dat ie al is, lol.

Niet echt bijzonder allemaal maar er zijn enkele goede one-liners. Ik denk niet een al te groot budget en vrij donker gefilmd allemaal, maar het was goed te doen.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Niet slecht voor een B-film.

De film is beter dan de poster doet vermoeden

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Mauro Borrelli sleept een hoop semi-bekende castleden bij elkaar in deze rommelige en onoverzichtelijke mix van oorlog, horror en drama. Toch pakt alle onzin best vermakelijk uit, want WarHunt is niet ontdaan van de nodige sfeer en bombast. Het feit dat de inhoud als een tang op een varken slaat levert daarnaast ook een zekere mate van onvoorspelbaarheid, want de stijlcombinaties die hier moeten worden gelegd zijn best onconventioneel. Heel knap of esthetisch is het allemaal niet, maar de afzonderlijke actiemomenten onderhouden degelijk en de makers zijn niet bang om doelbewust de aparte hoekjes te verkennen. Horrorfilms zijn slechter voor de dag gekomen, maar uiteindelijk ben je het ook binnen een mum van tijd vergeten.