• 9.378.051 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2021

Plot Stillwater

"Secrets run deep."

De van Oklahoma afkomstige arbeider Bill Baker reist naar Marseille, waar zijn dochter, die van hem vervreemd is, gearresteerd werd voor een moord die ze ontkent gepleegd te hebben. Zonder de taal of cultuur te kennen, probeert Bill in Frankrijk om zijn dochter vrij te krijgen. Tijdens zijn verblijf in het land raakt hij bevriend met een Franse vrouw en haar dochtertje.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Oh, my god, Bill -- you're supposed to visit and then come home. Don't mess with this.”

Oef, ik denk dat ik me hier volledig in vergist heb. Dit is namelijk een typische film die je voor het juiste moment moet kijken, want hij is zoo ontzettend traag en daardoor misschien met vlagen ook best saai te noemen. En toch had ik er wel meer van verwacht hoor, tenminste toen de film werd aangekondigd was ik best benieuwd naar deze prent. En dat zorgde er wel echt voor dat ik heel erg veel zin kreeg in de film. Maar, ik heb de film al wel eens eerder opgezet en toen heb ik hem al eens eerder afgezet, het kon dus een waarschuwing vooraf zijn geweest.

Damon een keer in een wat andere rol, niet als de grote actie held maar ik weet nou niet of ik hier ook heel gelukkig van werd. De rest in de film deed het ook prima maar eigenlijk was niemand echt zo bekend als Damon zelf, dus ja die valt dan op. Zijn rol in de film vond ik best tof.

Het verhaal was verwarrend, wat er soms voor zorgde dat ik niet altijd even goed en fijn kon volgen waar het precies om ging. Maar het was op zich ook helemaal geen boeiend verhaal te noemen. Het gene wat me het meest irriteerde was toch wel gewoon het feit dat deze film twee uur duurt maar aanvoelt alsof je al negen uur zit te kijken, ik kwam er echt niet doorheen. En dat was misschien wel mijn grootste struggle van deze film.

Misschien komt er ooit nog wel een herziening maar, dat zal nog wel even op zich wachten. En dan moet ik wel in een andere mindset en verwachting zitten, trage films daar heb ik niet altijd wat tegen maar, het moet wel op het juiste moment zijn.

avatar van AngelicV

AngelicV

Goed acteerwerk in krachtig drama over de eenvoud waarmee een vader handelt vanuit zijn geweten en zijn best doet het beter te doen dan voorheen. Goede plotwending.

avatar van clairest

clairest

Goede film, arthouse film. Erg prettig en boeiend, alleen in het begin was hij voor mij een paar keer zo saai dat ik mijn kijksessie beëindigde. Ik moest hem dus een paar keer weer oppakken om er doorheen te komen, maar uiteindelijk is hij helemaal de moeite waard. Ik heb genoten van het Frans en van het kleine meisje en van de gewoonheid, natuurlijkheid, van mensen onderling.

Pas achteraf heb ik opgezocht hoe het zit met Amanda Knox, ik was niet bekend met dat verhaal. En ja: ik geloof wel dat er inspiratie voor deze film gehaald is uit haar verhaal en ik kan me goed voorstellen dat zij er van baalt dat deze film gemaakt is, want haar verhaal is toch echt anders.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Drie handig aan elkaar geknoopte themalijntjes: een portret van een introverte loner, zijn band met één echte en één substituut-dochter, en zijn speurtocht naar de dader. Redelijk voorspelbaar, maar met nog een aardige twist met de implicaties van het kettinkje tegen het einde; zeker niet slecht, maar ook te vlak om echt memorabel te zijn. Prima geloofwaardige rol van Matt Damon, maar Lilou Siauvaud als de bijdehante Maya steelt de show.