• 9.378.061 stemmen

Midnight in the Switchgrass (2021)

Thriller | 99 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Randall Emmett

Met onder meer: Bruce Willis, Emile Hirsch en Megan Fox

Plot Midnight in the Switchgrass

"Can they stop a serial killer who can't stop himself?"

Een jonge vrouw lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Het vermoeden bestaat dat ze het nieuwe slachtoffer is geworden van een ongrijpbare seriemoordenaar. Een FBI-agent besluit samen met een officier uit de staat Florida eigenhandig een onderzoek op te starten.

Agent Rebecca Lombardo

Agent Karl Helter

Det. Byron Craw

Ms. Georgia Kellogg

Heavy Trucker

avatar van AniSter

AniSter

Redelijke thriller met voor mij twee dikke minpunten: Willis (die ze beter helemaal weg hadden kunnen laten) en de gezongen muziek. Voor de rest een beetje een doorsnee verhaal met enkele spannende momenten. De creep was goed gecast. Jammer van het einde; dat was iets te kort in verhouding tot de rest van de film. Ik heb betere films binnen dit genre gezien, maar ook slechtere.

avatar van blurp194

blurp194

De naam van Bruce Willis op de poster wekt misschien wat onterechte verwachtingen. Hij heeft een nogal klein rolletje dat past bij zijn leeftijd - geen Die Hard perikelen of woeste actie. Maar wel een behoorlijk degelijke thriller die toch vrij spannend blijft tot aan het wel wat voor de hand liggende einde - als er al kritiek moet zijn, dan is het misschien het meest terecht om te zeggen dat het allemaal wat weinig dapper en wat gewoontjes is.

Verder is het wel gewoon vakwerk, al moet me van het hart dat de cover versie van Brothers in Arms en de gejatte versie van Ace of Spades het niet echt redden bij de originele versies. Daar zal wel geen budget voor geweest zijn, en dat is misschien ook wel wat de hele film ietwat nekt. Hoewel, 15 miljoen volgens IMDB. Misschien was het beter geweest om iemand anders dan de brave Bruce te casten voor die rol.

avatar van filmkul

filmkul

Best een aardige thriller. Het verhaal is niet heel origineel en kent ook verder geen verrassingen. De uitwerking is redelijk. De bekende paden worden bewandeld zonder ook maar iets af te wijken. Maar ondanks dat blijft de film de gehele duur boeiend en is einde best spannend. De soundtrack is erg goed en geeft de film wat extra’s. Het acteerwerk is okay, zelf Fox zet een redelijk rol. Willis’ rol is puur voor de poster want acteren doet ie bijna niet in zijn overbodige rol. Vermakelijke film. 3.0/3.5

avatar van Shadowed

Shadowed

Flauwtjes.

Klaarblijkelijk werd er van deze film gezegd dat het de lelijkste poster van 2021 had gewonnen. Tot in hoeverre dat is beslist weet ik niet, maar zo is deze film eigenlijk onder de aandacht gekomen. Daarnaast kijk ik best graag naar een Megan Fox dus ik besloot de film toch maar het voordeel van de twijfel te geven en op te zetten.

Eigenlijk begint de film nog wel redelijk. We worden getrakteerd op een mysterieuze opzet met redelijk goed spel van de cast. Fox zou je misschien niet meteen serieus nemen in deze rol, maar ze doet het best aardig. Ik denk dat ze gewoon te lage standaarden heeft voor films tegenwoordig, want slecht is ze niet. Willis is zoals verwacht nauwelijks echt in beeld, maar ook voor hem is de rol net wat beter. Verder nog een lollige bijrol van zinger Machine Gun Kelly, die ik altijd 'plots' voorbij zie rennen in films.

Qua verhaal is het niet speciaal, eigenlijk is het eerder standaardgebeuren en dat doet de film absoluut niet veel beter dan vergelijkbare films. Wat het daarbij ook mist, is een echt pakkende stijl. Zo matig als de gemiddelde TV-film is het niet, maar niettemin had de stijl veel frisser en beter kunnen zijn. Als je dan ook nog een echt goede schurk mist, is het feest compleet en wordt het duidelijk dat Midnight in the Switchgrass zich nergens in kan onderscheiden.

Het kijkt nog wel aardig weg, maar op te veel vlakken blijft de film teleurstellen. Het is daardoor te classificeren als erg makkelijke filler. Het overtuigd nergens echt in, maar kijkt vlot weg. Wat wel nog een beetje geslaagd is, is het eerste halfuur waarin we de misdaad een beetje geïntroduceerd krijgen te zien. Dat zijn wel de momenten die de film wat pootjes geven om op te staan. Verder eerder matig.

avatar van mrklm

mrklm

Pennsylvania 2004: agent Byron Crawford [Emile Hirsch] onderzoekt de dood van een 16-jarige meisjes maar ziet zijn onderzoek bemoeilijkt worden door FBI-agent Rebecca [Megan Fox] en Karl [Bruce Willis], die van mening zijn dat hier een seriemoordenaar aan het werk is. Tegen Karls advies in gaat Rebecca in zee met Byron en biedt ze zich aan als lokaas. Willis heeft weinig te doen in deze op papier weinig originele thriller, maar Lukas Haas is zeer overtuigend als de seriemoordenaar die tevens een voorbeeldige vader is.

avatar van Noodless

Noodless

Mwah, best wel een aardige thriller met een rustige opbouw en een overtuigende rol van Lukas Haas als de seriemoordenaar. Bruce Willis heeft hier maar een kleine onbeduidende rol die wel een paar keer in beeld komt, maar weinig dialogen krijgt. Heel normaal gezien zijn ziekte waardoor hij weinig kan onthouden met als gevolg in de laatste films van hem dat hij weinig zinnen nog moet opzeggen. Megan Fox wordt hier afgebroken, maar zo slecht deed ze het toch niet. Echt origineel is het echter niet, maar de film kijkt vlot weg en heeft voldoende entertainment. 6/10

avatar van joolstein

joolstein

Toch wel een fatsoenlijke productie voor een latere Bruce Willis-film. Waarin Bruce Willis en Megan Fox FBI-agenten zijn die onderzoek doen naar een mensenhandel-netwerk maar stuiten door politieagent Emile Hirsch op het werk van de seriemoordenaar "The Truck Stop Killer" Na meer dan honderd films te hebben geproduceerd maakt Randall Emmett hier zijn regiedebuut en doet dat verdienstelijk. Er is niets bijzonders aan deze film, maar het is over het algemeen een goed gemaakte film met op-en-top -Amerikaans plot wat je ook vaak ziet langskomen in misdaadseries. Oh en Megan Fox vond zo heerlijk om de pooier af te ranselen dus naar deze film werd Machine Gun Kelly haar nieuwe vriendje... (gekeken i.v.m. een challenge op Letterboxd; watch a movie featuring someone that you used to like but don't like now.)