Midnight in the Switchgrass (2021)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Randall Emmett
Met onder meer: Bruce Willis, Emile Hirsch en Megan Fox
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Midnight in the Switchgrass
"Can they stop a serial killer who can't stop himself?"
Een jonge vrouw lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Het vermoeden bestaat dat ze het nieuwe slachtoffer is geworden van een ongrijpbare seriemoordenaar. Een FBI-agent besluit samen met een officier uit de staat Florida eigenhandig een onderzoek op te starten.
Agent Rebecca Lombardo
Ms. Georgia Kellogg
Suzanna
Heavy Trucker
Leander112
Ik vond het best een goeie film eigenlijk, niks nieuws of super bijzonder maar wel de moeite waard.
Weinig Bruce trouwens, wel veel Megan en dat is niet erg
Master Blaster
Film viel gelukkig mee.
Wel beetje standaard allemaal en geen hoogvlieger.
Bruce Willis heeft een matige bijrol
Erikb99
Laat ik maar meteen beginnen met te melden dat dit geen hoogvlieger is, en Bruce Willis er amper in voorkomt. Duidelijk zijn naam die extra aandacht voor deze film moet genereren. Los van dat feit is het toch nog een vermakelijk film geworden. Niet origineel het verhaal, maar toch leuk gebracht. Een truck-driver die jonge vrouwen ontvoerd om ze later te vermoorden. Een lokale politieagent (Emile Hirsch) kan de zaak niet loslaten en krijgt hulp van een FBI-agent (Megan Fox). Zij willen samen de eventuele seriemoordenaar pakken wat natuurlijk niet helemaal gaat zoals gepland. Heb ik me vermaakt met deze film? Ja hoor. Is het een aanrader? Ja ook wel…
Thomas2000
Wat een enorm teleurstellende film. Ik weet niet precies of het acteerwerk of het camerawerk nou zo slecht was was, maar het was een film met weinig kracht en totaal geen diepgang. Ik zat met ongemakkelijkheid weg te kijken nadat Fox extreem zwak haar vuist op een tafel sloeg, discussiërend met Bruce Willis, van wie het aantal scenes in de film op één hand te tellen valt. De hele film wacht je op dat geweldige moment waar de truck driver die al die meisjes vermoordt wordt opgepakt.Je volgt de hele film een politie prodigy die het zou moeten waarmaken. Standaard verhaal, baas werkt niet mee dus meneer gaat zelf op pad. Is het eindelijk zover, wordt de gezochte serial killer met een schroevendraaier net onder zijn maag gestoken. Hij is op slag dood. Een abrupt en totaal anticlimactisch einde aan deze film. En nee, ook de scene waar zijn lichaam episch wordt meegetrokken en Megan Fox uit haar halsketting wordt bevrijdt krijg je niet te zien. Ook de scene waarbij de dochter en de moeder achter de ware aard van hun familielid (de moordenaar) komen, krijg je niet te zien. Kortom, een ongemakkelijke film, enorm anticlimactisch en een regisseur die niet weet hoe hij met laag budget moet werken. Toch nog wat pluspunten voor het acteerwerk van de ontvoerde dames (ook Fox) als het om hun ogen uithuilen gaat. Dat laatste is open voor eigen interpretatie.
macrobody
Originele titel, maar als film recht toe recht aan. Serial killer moet worden gepakt en blijkt een doorsnee huisvader te zijn. Blijkbaar is hij via de chat in contact met de FBI zonder medeweten, maar je ziet 'm nooit chatten dus dat is vreemd. Zijn vrouw is te druk met koken dus die heeft niet in de gaten dat haar man wel heel druk is met allerlei neven praktijken. Waarom er geen aandacht en tijd kan worden besteed aan deze serial killer was me ook niet helemaal duidelijk. "Defund the police, zeg ik!" LOL
macrobody
Lijkt me een aardige spoiler, maar blijkbaar niet want ik heb het gemeld en is behandeld maar volgens mij is het nog steeds zichtbaar.
AniSter
Redelijke thriller met voor mij twee dikke minpunten: Willis (die ze beter helemaal weg hadden kunnen laten) en de gezongen muziek. Voor de rest een beetje een doorsnee verhaal met enkele spannende momenten. De creep was goed gecast. Jammer van het einde; dat was iets te kort in verhouding tot de rest van de film. Ik heb betere films binnen dit genre gezien, maar ook slechtere.
schumacher
Mja, geen te beste film.
Vrij hoge scores verschiet ik toch van.
Zal wel door Megan Fox zijn geile sloebers.
Is ook het enige leuke om naar te kijken haha.
De film zelf mja... Zoveel vond ik er echt niet aan.
Ik had er mss teveel van verwacht.
Ik zit toch met meerdere vragen en die zijn hier door bepaalde anderen ook gepost geweest, toch niet goed genoeg uitgewerkt.
pamela200
Toch wel een redelijke onderhoudende film met de nodige spanning. Bruce Willis is een uitgebluste fbi agent die alleen maar op zijn krent zit. Maakte mischien 1% uit in de film maar staat wel pontifocaal op de cover. Emile Hirsh als deputy Bryan en Fox moeten het maar oplossen. Goede rol voor Megan Fox teleurstellend einde. 3 points.
Waku
Wat een enorm teleurstellende film....Dat laatste is open voor eigen interpretatie.
Wat dacht je????...Laat ik gewoon de hele film in een bericht spoileren...dan hoeft niemand meer te kijken???Man man man man....
Waku
Redelijke thriller met wel heel erg voorspelbaar en cliche matig verloop.
Cast doet het aardig.
Willis echter komt wel heel erg ongeinspireerd over in zijn kleine rol als oude rot in het vak.
Megan Fox is een prettige verschijning en moet het daar voornamelijk van hebben.
Haar enkele gevecht scenes zien er soms wel erg knullig uit.
Geen topper maar leuk om een keer gezien te hebben.
2.5*/3*
blurp194
De naam van Bruce Willis op de poster wekt misschien wat onterechte verwachtingen. Hij heeft een nogal klein rolletje dat past bij zijn leeftijd - geen Die Hard perikelen of woeste actie. Maar wel een behoorlijk degelijke thriller die toch vrij spannend blijft tot aan het wel wat voor de hand liggende einde - als er al kritiek moet zijn, dan is het misschien het meest terecht om te zeggen dat het allemaal wat weinig dapper en wat gewoontjes is.
Verder is het wel gewoon vakwerk, al moet me van het hart dat de cover versie van Brothers in Arms en de gejatte versie van Ace of Spades het niet echt redden bij de originele versies. Daar zal wel geen budget voor geweest zijn, en dat is misschien ook wel wat de hele film ietwat nekt. Hoewel, 15 miljoen volgens IMDB. Misschien was het beter geweest om iemand anders dan de brave Bruce te casten voor die rol.
filmkul
Best een aardige thriller. Het verhaal is niet heel origineel en kent ook verder geen verrassingen. De uitwerking is redelijk. De bekende paden worden bewandeld zonder ook maar iets af te wijken. Maar ondanks dat blijft de film de gehele duur boeiend en is einde best spannend. De soundtrack is erg goed en geeft de film wat extra’s. Het acteerwerk is okay, zelf Fox zet een redelijk rol. Willis’ rol is puur voor de poster want acteren doet ie bijna niet in zijn overbodige rol. Vermakelijke film. 3.0/3.5
Shadowed
Flauwtjes.
Klaarblijkelijk werd er van deze film gezegd dat het de lelijkste poster van 2021 had gewonnen. Tot in hoeverre dat is beslist weet ik niet, maar zo is deze film eigenlijk onder de aandacht gekomen. Daarnaast kijk ik best graag naar een Megan Fox dus ik besloot de film toch maar het voordeel van de twijfel te geven en op te zetten.
Eigenlijk begint de film nog wel redelijk. We worden getrakteerd op een mysterieuze opzet met redelijk goed spel van de cast. Fox zou je misschien niet meteen serieus nemen in deze rol, maar ze doet het best aardig. Ik denk dat ze gewoon te lage standaarden heeft voor films tegenwoordig, want slecht is ze niet. Willis is zoals verwacht nauwelijks echt in beeld, maar ook voor hem is de rol net wat beter. Verder nog een lollige bijrol van zinger Machine Gun Kelly, die ik altijd 'plots' voorbij zie rennen in films.
Qua verhaal is het niet speciaal, eigenlijk is het eerder standaardgebeuren en dat doet de film absoluut niet veel beter dan vergelijkbare films. Wat het daarbij ook mist, is een echt pakkende stijl. Zo matig als de gemiddelde TV-film is het niet, maar niettemin had de stijl veel frisser en beter kunnen zijn. Als je dan ook nog een echt goede schurk mist, is het feest compleet en wordt het duidelijk dat Midnight in the Switchgrass zich nergens in kan onderscheiden.
Het kijkt nog wel aardig weg, maar op te veel vlakken blijft de film teleurstellen. Het is daardoor te classificeren als erg makkelijke filler. Het overtuigd nergens echt in, maar kijkt vlot weg. Wat wel nog een beetje geslaagd is, is het eerste halfuur waarin we de misdaad een beetje geïntroduceerd krijgen te zien. Dat zijn wel de momenten die de film wat pootjes geven om op te staan. Verder eerder matig.
stratmans
Ik vond het een heel teleurstellende film met als hoofdteleurstelling Bruce Willis
des1
Moet zo'n beetje de laatste rol van Willis zijn geweest. Saillant: de seriemoordenaar is het jochie uit de film Witness (die met Harrison Ford en Kelly McGillis), Lukas Haas.
Sgt. Trash
Totaal geen beleving in deze film, zelf Willis vergeet dat hij een acteur is. Alleen Machine Gun Kelly deed een beetje zijn best, al was hij zelf ook niet te spreken over het uiteindelijke resultaat.
Waardeloze cover van Brothers in Arms trouwens, daarvoor ging er toch een extra waarderingspuntje van af.
mrklm
Pennsylvania 2004: agent Byron Crawford [Emile Hirsch] onderzoekt de dood van een 16-jarige meisjes maar ziet zijn onderzoek bemoeilijkt worden door FBI-agent Rebecca [Megan Fox] en Karl [Bruce Willis], die van mening zijn dat hier een seriemoordenaar aan het werk is. Tegen Karls advies in gaat Rebecca in zee met Byron en biedt ze zich aan als lokaas. Willis heeft weinig te doen in deze op papier weinig originele thriller, maar Lukas Haas is zeer overtuigend als de seriemoordenaar die tevens een voorbeeldige vader is.
mythodea
Bruce Willis hebben ze er vast bij gehaald om een grote naam in die film te hebben, zodat mensen toch wel geneigd zijn om te gaan kijken.
Dit is géén reclame voor de grootheid van zijn naam.
Naar mijn idee kon hij beter toen al stoppen met acteren en nog wat geweldig mooie tijd met zijn familie doorbrengen. Mooie herinneringen maken verder. Maar niet met dit soort crap meedoen.
Wat een slappe film zeg. En dan de manier waarop alles uiteindelijk afgewikkeld wordt aan het einde.
Komt erg over van "OH jee..... Budget is op.... Gauw eind aan breien"..
Ik houd van thrillers, maar dit is verschrikkelijk.
ALLE partijen acteren slecht. Uitermate slecht..Zo gemaakt als maar wezen kan.
Het verhaal valt niet mooi in elkaar.. De film verloopt in horten en stoten.
Krijg het idee dat die film honderdduizend dollar of zo heeft gekost???
Zal wel niet. Maar zo goedkoop oogt het allemaal we.
jordorientje
3x niks:
1: het acteer werk is zo slecht, dat is niet te doen. We weten allemaal dat Willis de laatste jaren niet top meer acteert. En dan heb je nog Fox dat al niet kon acteren, maar nu dat wijf haar hele gezicht heeft verbouwd, zit er al helemaal geen emotie meer in. Zet die 2 bij elkaar en je hebt al een slechte film.
2: Het verhaal is echt flinterdun. Eén seriemoordenaar die achter meisjes aan gaat. Origineel zeg.
3. Het eind is echt afgeraffeld. Dat sloeg nergens op. Nergens zagen we de bevrijding van Fox. Nergens zagen we hoe de familie reageerde van de moordenaar. En hij was op slag dood met een schroevendraaier haha sorry maar nee, wat ik zeg, 3x niks.
Pure tijdverspilling.
Noodless
Mwah, best wel een aardige thriller met een rustige opbouw en een overtuigende rol van Lukas Haas als de seriemoordenaar. Bruce Willis heeft hier maar een kleine onbeduidende rol die wel een paar keer in beeld komt, maar weinig dialogen krijgt. Heel normaal gezien zijn ziekte waardoor hij weinig kan onthouden met als gevolg in de laatste films van hem dat hij weinig zinnen nog moet opzeggen. Megan Fox wordt hier afgebroken, maar zo slecht deed ze het toch niet. Echt origineel is het echter niet, maar de film kijkt vlot weg en heeft voldoende entertainment. 6/10
joolstein
Toch wel een fatsoenlijke productie voor een latere Bruce Willis-film. Waarin Bruce Willis en Megan Fox FBI-agenten zijn die onderzoek doen naar een mensenhandel-netwerk maar stuiten door politieagent Emile Hirsch op het werk van de seriemoordenaar "The Truck Stop Killer" Na meer dan honderd films te hebben geproduceerd maakt Randall Emmett hier zijn regiedebuut en doet dat verdienstelijk. Er is niets bijzonders aan deze film, maar het is over het algemeen een goed gemaakte film met op-en-top -Amerikaans plot wat je ook vaak ziet langskomen in misdaadseries. Oh en Megan Fox vond zo heerlijk om de pooier af te ranselen dus naar deze film werd Machine Gun Kelly haar nieuwe vriendje... (gekeken i.v.m. een challenge op Letterboxd; watch a movie featuring someone that you used to like but don't like now.)

Duistere thriller 'Midnight in the Switchgrass', één van de laatste films van Bruce Willis, vanavond (26 mei) te zien op televisie

Ook 2022 is weer een jaar vol prijsacties bij Pathé Thuis

Romantiek / Drama, 2021

Birds of Paradise
Drama, 2021
1 reactie
fbitexas rangergebaseerd op een waargebeurd verhaalthrillerseriemoordenaartruck stopsabato