• 9.197.356 stemmen

Met onder meer: Gilles Lellouche, François Civil en Karim Leklou

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot BAC Nord

In het jaar 2012 is het noorden van Marseille recordhouder van de misdaadcijfers in Frankrijk. De BAC Nord-brigade poogt de criminaliteit in dit gebied de kop in te drukken. De agenten passen hun werkwijzen voortdurend aan en overtreden soms zelfs de regels. Op een dag keert het rechtssysteem zich tegen hen.

avatar van Rodger

Rodger

Prima actie film, gebaseerd op echte feiten.

vond het een goed en vlotte film, alleen het einde had ik wat spectaculairder verwacht,

3.5 ***

avatar van BBarbie

BBarbie

Spijkerharde politiefilm over drie agenten, die het zat zijn om bij confrontaties in de banlieu keer op keer voor joker gezet te worden door de mensen die in de banlieu aan de touwtjes trekken. Hun oplossing heeft verstrekkende en niet voorziene gevolgen.

De film is geïnspireerd door waargebeurde feiten en ziet er mede daardoor realistisch uit. Het einde vind ik onbevredigend, maar dat ligt aan mij. Fans van Adèle E. komen er bekaaid vanaf, want zij doet enkel voor spek en bonen mee.

avatar van Noodless

Noodless

Keiharde actieprent waarin drie agenten in Marseille de drugshandelaars bestrijden, maar telkens gefrustreerd geraken dat ze weinig of niks kunnen doen tegen de drugscriminaliteit in de banlieues. Een geweldig opgefokt sfeertje heerst er in de film met prima camerawerk. De drie hoofdpersonages spelen hun rollen overtuigend en Adèle Exarchopoulos speelt de vrouw van één van de agenten. Pluspunt is het realisme, maar ook het achterwege laten van overbodige sentiment. Het slot is hier ook een voorbeeld van. Gewoon hoe het is, weinig ophefmakend en geen plaats voor allerlei actiemomenten die in het voordeel van de drie agenten zouden kunnen uitdraaien. En dat kan voor de meesten tegenvallend zijn. 7/10

avatar van james_cameron

Ruige politiethriller over de BAC Nord-brigade die in Marseilles poogt de criminaliteit de kop in te drukken. Kleurrijke personages, een overtuigend grimmige sfeertekening en fraai in beeld gebrachte aktiescenes. De spectaculaire bestorming van een aantal flatgebouwen op ongeveer een uur in de film is het onbetwiste hoogtepunt; de spanning is daar met een mes te snijden. Het laatste half uur is dan helaas een beetje een domper.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Ruig is wel het minste dat je kan zeggen. Of het nu de Parijse banlieus zijn of de ontspoorde bendes in een havenstad als Marseille, het lijkt wel duidelijk dat de stedelijke problematiek in diverse Franse steden ontzettend ontspoord is. Hallucinant eigenlijk, maar dit is niet nieuw natuurlijk.

Voor agenten die in dergelijke omstandigheden moeten opereren waar het dweilen is met de kraan open en waarbij elk incident of "wrong time, wrong place" de boel tot een mini-burgeroorlog kan doen exploderen, is het hels en meedogenloos.

En mocht je nu nog geruggesteund worden door je oversten, justitie of politiek, je zou nog zeggen ... Een opgefokte sfeer van anderhalf uur met prima camera- en acteerwerk. Schrijnend. Alleen Adèle is de engel die alles wat meer zou kunnen verlichten, alleen jammer dat ze te weinig in beeld komt.

avatar van FMS2020

FMS2020

Wat een film. Ieder minuut van de film was spannend. Topfilm, zeker omdat je niet in slaap valt. Actie, actie en nog eens actie. Zeker en vast een aanrader!

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Met name het eerste deel viel wat tegen. De agenten zijn weinig beter dan het gespuis dat ze proberen te bestrijden. Een donkere, sombere film, los van waarden en normen. Moeilijk om met de personages te identificeren. Het geeft wel een realistisch inkijkje in een wereld die ik nog niet kende. Moeilijk voor te stellen dat het er echt zo hard aan toe gaat. Met name het gegeven dat drie agenten in burger die in een normale auto rondrijden acties uitvoeren waarbij ik zou zeggen: laat een peloton ME-ers aanrukken. Het is vragen om problemen en die komen er dus ook. Je zou in deze wijk geboren worden....

Naar mate de film vordert komt er wat meer vaart in en krijgt het meer een verhaallijn. Ik kreeg wat meer begrip voor de hoofdpersonen. Hoogtepunt qua spanning is de grote inval. Zeer kundig in beeld gebracht. De film wordt eigenlijk steeds beter en op een gegeven moment slaat het om van actie naar drama. Wat overblijft aan het einde is vooral een gevoel van opluchting dat ik niet in zo'n wijk woon of in zo'n wijk mijn werk hoef te doen en ongeloof. Soms is de realiteit al bijzonder genoeg en hoef je aan een film helaas nog maar weinig toe te voegen.

Een bijzonder inkijkje in een andere wereld, als film toch enigszins tegenvallen. Het bleef iets te veel op afstand en het eerste deel kon niet voldoende boeien. Daarom 2,5 sterren.