Genre: Fantasy / Actie
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
"You can't outrun your destiny."
Shang-Chi is een meester in martial-arts, en is daarin vrijwel ongeëvenaard. Shang-Chi kent een verleden die hij achter zich heeft gelaten, maar wordt hiermee opnieuw geconfronteerd wanneer hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie verstrikt raakt. Tevens krijgt Shang-Chi te maken met een dreiging die zich achter de naam "Mandarin" schuilt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Koop op iTunes voor € 13,99
Trevor Slattery
Razor Fist
Li Ching-Lin / Death Dealer

Kondoro
“Calm down, mate! I'm not dead, it's just a performance! Now get down here and play along!”
De vierde fase is begonnen bij de ‘Marvel Universe’ en dit wordt afgetrapt door een nieuw personage te introduceren. Dit keer wordt er gekozen voor de Aziatische kant en gaan we op in een fantasierijk verhaal over een Martial Arts meester, die gekozen heeft voor een rustig leven maar dit niet kan hebben. Ik zag dat deze op ‘Disney+’ werd aangeboden (de baas van Marvel tegenwoordig) dus ik kon hem eigenlijk niet laten liggen, een film die ik én voor het eindejaar lijstje mooi kan mee nemen en een film waarmee ik me alvast klaar kon stomen voor de nodige ‘Marvel’ films die nog gaan komen, toch wel mijn favoriete studio omtrent superhelden en films die daarover gaan.
Toch vond ik dat ‘Marvel’ er voor kiest rustig te beginnen want echt bijzonder vond ik deze film nou ook weer niet. Het is allemaal standaard, en vooral erg cliché. Waar de film vooral erg populistisch over probeert te komen met voor de hand liggende grappen die nergens aanslaan en ook nergens grappig waren, en dat slaat de plank volledig mis op het eventuele niveau die deze film mogelijk wil volgen aangezien het verhaal nog redelijk interessant was, al was het script niet zo’n spektakel. Dan moet het op vecht gebied wel héél wat worden, en dat werd het ook want dat was by far het beste van de film, alleen kan een film zoals dit daar niet op leunen.
En dat laatste zeg ik vooral omdat je bij ‘Marvel’ (althans ik doe dat sowieso wel) toch wel veel mag verwachten van de speciale effecten. En hoewel het vaak genoeg prachtig is met de CGI, vond ik er ook vaak wat haken en ogen aan zitten en verdiende hij zeker niet op alle vlakken de schoonheidsprijs totaal niet. En dat vond ik toch echt wel heel erg jammer, omdat ik daar wel een beetje tegenaan hikte zo nu en dan, jammer.
De cast was voor de rest prima, al heb ik bijna nooit van de meeste castleden gehoord. ‘Simu Liu’ deed het overigens wel leuk als ‘Shaun’ en mag zich in mijn ogen best leuk bij de ‘Marvel’ universe storten, het zou zeker een leuke toevoeging zijn en ik denk dat hij veel met ‘Doctor Strange’ samen zou kunnen doen. Helaas vond ik ‘Awkwafina’ dan weer heel erg tegenvallen als ‘Katy’ en misschien wel dusdanig dat ik me best heb geïrriteerd aan haar. En dat heb ik niet gauw maar ik vond alles aan haar karakter irritant, vooral die saaie niet doordringbare opmerkingen die zogenaamd grappig moesten zijn. Ook vond ik het wel mooi om ‘Florian Munteanu’ te zien. Ik ken hem verder niet maar, het deed me erg denken aan de Nederlander ‘Olivier Richters’ die tegenwoordig zich ook veel begeeft in ‘Hollywood’ (dankzij zijn lengte) en ik dacht bijna dat hij ook hier in mee deed. Gelukkig was het een ander, ook eens leuk om te zien.
Het verhaal vond ik (zoals ik al zei) wel leuk om te volgen, alleen ben ik nooit echt van Aziatische cinema geweest, kan me er nooit in voegen of tenminste, ik heb die feeling nooit echt. Dat stond hier gelukkig niet altijd in de weg, en heb ik me prima vermaakt over het algemeen. Zeker precies zoals ik al had verwacht en daardoor geen vernieuwing wat best jammer is. Een film compleet volgens en uit het boekje, die op momenten keihard kon zijn maar over het algemeen erg flauw is.
PS. Even blijven doorkijken want er schuilt nog wat achter de het eerste stukje van de aftiteling.

Uier
Veel grappig bedoelde opmerkingen in "sinterklaasgate," als poets je staf op vallen bij mij letterlijk in het verkeerde keelgat.
Ik hoop dat je figuurlijk bedoelt?

Basto
Pfff… Dat drakengevecht en de rit door het bos zijn nog wel aardig, maar alle andere gevechten zijn erg generiek en weinig spannend. Meer een soort ballet a la Hero en Crouching Tiger, maar de natuurwetten lijken hier nog minder van toepassing. Ze zijn de studio volgens mij nooit uitgewest, want de scene met de bus (Speed) en het gevecht op de steigers (Jackie Chan) of het gevecht in het neon licht van de wandreclame (Skyfall) en de fantasiebeestjes (Jurassic Park) doen erg digitaal aan.
Enfin, de Chinese kunst van het namaken zonder kwaliteitscontrole weten ze wel hoog te houden met deze prent.

KnalwousX
Pfoe, wat was dit weer een tegenvaller zeg. Ik snap die hoge cijfers hier echt niet.
Ja, het zag er leuk uit, maar dat was dan ook echt alles. Slecht verhaal, totaal niet uitgediept. Ik had zoveel vragen tijdens de film waar geen antwoorden op komen. Zoveel onlogische zaken.. Nietszeggende personages, flauwe en niet grappige 'humor' die veel te ingestudeerd is. Het ging van de hak op de tak en was nergens spannend of ontroerend. Het leek voornamelijk om de actie te draaien en die sloeg de helft van de tijd ook nergens op.
Blij toen de film afgelopen was.
Twee sterren, omdat het er leuk uit zag.
Wil je een goede film zien? Begin hier dan niet aan. ..

mcdaktari
Normaal ben ik niet echt een liefhebber van dit soort fantasie films, maar The Legend of the Ten Rings, is me toch aardig bevallen. Het verhaal kijkt ook prettig weg en dat is vaak anders bij dit soort films. Het is vooral veel spektakel en de humor overheerst niet. Trouwens voor wie het niet weet, maar na de aftiteling komt nog een klein vervolg, en dat tot 2 keer toe. Ja deze Marvel is best leuk om een keer te kijken. En dat zeg ik als niet liefhebber van Marvel

Sergio Leone
Slecht.
Zoveelste Marvel-mislukking. Het is wellicht een commercieel interessante poging geweest om een 'Chinese superheld' te introduceren; de film leunt ook op die typische dingetjes - vliegende Kung Fu enz. Ik moet zeggen dat de eerste drie kwartier, zonder echt goed te zijn, nog verrassend vlot weg kijken. De typische Marvel-moeheid die mij meestal na een kwartiertje overvalt bleef zo toch nog eventjes weg.
Maar uiteindelijk wordt ook deze film ingehaald door een langdradig gevoel van te weinig humor, te weinig echt toffe zaken. Tony Leung - die in een zeldzame Engelstalige rol zowaar beter verstaanbaar is dan Michelle Yeoh - is een erg povere antagonist. Shang-Chi zelf is ook niet echt de meest uitgesproken superheld dus ontbreekt het op elke manier aan dynamiek.
De langgerekte finale is dan ook een eindeloos snakken naar het einde. De draken blijven gelukkig nog overeind en zorgen toch voor enige variatie op de typische Marvel-finales. Voor mij is de film dan allang niet meer te redden. Ik was blij met het einde en heb me nadien wijselijk bedacht dat ik Eternals - volgens mij is dat de laatste die ik moet zien om terug mee te zijn - toch nog een hele poos zal laten liggen. De Marvel-moeheid...
1,5

mrklm
Marvel introduceert de eerste Aziatische actieheld aan het filmpubliek in deze redelijke, maar zeker niet geheel geslaagde SF-actiefilm met wat teveel uiteenzetting, een overdaad een komedie en derhalve te weinig actie. Gelukkig bestaan de actiescènes uit een geslaagde mix van CGI en nauwkeurig gechoreografeerde vechtscènes waarin Hong Kong-actielegendes Tony Leung en Michelle Yeoh laten zien dat ze nog steeds meester zijn in de martial arts. Het verhaal betreft de in de VS opgegroeide Shaun [Simu Liu] die met zijn vriendin Katy [Awkwafina] probeert te voorkomen dat Shauns vader [Tony Leung] de krachten van de tien ringen uit de titel inzet voor de welbekende wereldheerschappij. Behoort zeker niet tot de beste Marvelfilms, maar er is voldoende ruimte voor verbetering om het inmiddels aangekondigde vervolg te rechtvaardigen. Benedict Wong heeft een cameo als Wong, bekend uit Doctor Strange.

Shadowed
Marvel middelmaat.
Wat ik ze wel wil meegeven is dat ze erg goed zijn in het aanwijzen van regisseurs die nog niets met het betreffende genre hebben gedaan. Hoe Cretton ooit bij een film als deze uitkomt bijvoorbeeld is me een compleet raadsel. Leek zich eerder op menselijke en kritische dramafilms te richten, maar nu doet hij dus blijkbaar ook actie.
Shang-Chi voelt aan als een gehaast product dat snel uit de band is komen rollen. Niets voelt echt oprecht aan. Het is makkelijk om een film te prijzen omdat het zich eens verdiept in een cultuur die niet gebruikelijk voor ze is, maar ik vond het allemaal maar makkelijk. Wat leuke plaatjes op de achtergrond animeren, soms wat mythologie erbij gooien en vooral Aziatische acteurs inhuren om het er wat authentieker uit te laten zien. Denk niet dat de research lang heeft geduurd.
In de wereld van Chi repareren autoramen zichzelf op magische wijze nadat ze zijn kapotgeslagen, worden random figuurtjes uit andere films erbij gehaald zonder duidelijk doel (behalve komedie) en lopen er op de achtergrond wat mythologische dieren rond, omdat het leuk is! Met al die onzin bij elkaar vraag je je af waarom figuranten dan nog wel met open mond opkijken van een busongeluk door toedoen van schurken. Wel was dat overigens een lekkere knaller van een actiescene.
CGI is niet bepaald realistisch maar voor een film als deze boeit dat niet zo. Er wordt best redelijk vormgegeven aan de omgevingen hier. Aardig sfeervol. Leuke designs ook van de beesten. Wel jammer is dat het eindgevecht nogal teleurstelt. Je hoopt op iets echt groots vanuit de superhelden, maar dan blijkt het gewoon een letterlijk drakengevecht te zijn waarbij de rest erbij mag staan en ernaar kan kijken.
Het is eigenlijk best een rommeltje, deze film, maar wel vermakelijke rommel. Toch hoop ik dat ze binnenkort met wat beters aan gaan komen dan dit, want fase 4 is niet best van start gegaan. Niettemin zie ik wel potentie in Shang-Chi, want ze kiezen voor een fantasierijk pad terwijl ze de actie niet uit het oog verliezen. Nu nog een wat betere balans en iets meer interesse naar de cultuur. Niet gewoon een plaatje van het internet naar de achtergrond animeren. Nu weet ik uiteraard niet hoe lang ze daadwerkelijk aan het bestuderen van de cultuur hebben besteedt, maar de indruk komt in ieder geval lui over, helaas.

Night owl
Aardige film, vermakelijk en de opmaak is mooi om te zien.
Maar werkelijk alles is voorspelbaar (vooral als je de trailer hebt gezien) en niet super serieus of diep. Hij kijkt lekker weg en 't is leuke fantasie, but that's it.

Biergezicht
De volgende film in de rij van alle Marvel-film de afgelopen jaren. Ik ben een groot fan van het MCU en ook bijna alles gezien.
Deze film past netjes in de rij en volgt een aardig vast patroon in dergelijke films. Visueel gezien ziet het er strak uit en ook het acteerwerk is op niveau. Ik vraag mij wel af waarom een acteur zoals Ben Kingsley een dergelijke rol speelt, alhoewel het plezier er bij hem wel vanaf spat. Ik vraag mij af in hoeverre Shang-Chi nou daadwerkelijk een rol kan spelen in het MCU.

Decec
Uitstekende actie/avontuur/fantasie/SF spannende film...
Uitstekend acteerwerk...
Zit ook af en toe humor in...
Prachtig HD kwaliteit, jammer geen 3D aanwezig (wordt niet meer gemaakt)...
Uitstekend achtergrond muziek/geluid Dolby Digital Plus 7.1...
Moeite waard....
Ben benieuwd voor vervolg deel 2...
Marvel

filmfan0511
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is me allerminst tegengevallen. Er zijn heel wat middelmatigere en vergetelijkere Marvelfilms in ieder geval, en Shang-Chi voelt tenminste aan alsof ze eens iets anders willen proberen. Hoewel 'anders' met een korreltje zout genomen mag worden, want afwijken van de gekende Marvelformule doet ook deze film absoluut niet. Toch vond ik de martial arts-insteek wel tof, en is zeker het tweede uur wat fantasievoller en creatiever dan de meeste MCU-films. Al verloor ik tijdens dat enorme CGI-festijn op het einde wel weer elke vorm van interesse en aandacht. Zoveel mogelijk effecten en actie en monsters op het scherm gooien is echt niet voldoende, je moet die actie dan ook boeiend en meeslepend in beeld brengen. De climax hier is gewoon zielloos en saai, en dat gevoel heb ik, een paar uitzonderingen daargelaten, bij ongeveer elke film uit de Marvelstal. Neen, dan vond ik het eerste uur veel toffer. De choreografie in de martial arts-vechtscènes is prima, en deze scènes werden lekker energiek en vloeiend in beeld gebracht. De scène in de bus is bijvoorbeeld een hoogtepuntje. Ook de personages zijn gelukkig best geslaagd; Simu Liu zet in de vorm van Shang-Chi een fijne held neer, Awkwafina is een geslaagde sidekick en Tony Chiu-Wai Leung portretteert één van de interessantere villains uit de franchise. Een vader vs zoon conflict is altijd tof in ieder geval. Kers op de taart is de vrij grappige rol van Ben Kingsley, die van mij nog wel eens mag terugkeren.
Klein 3.5'je.

Rubie2208
Zeer mooie marvel film!
Een nieuw en verfrissend verhaal met een nieuwe held . Het was voor mijzelf een fijne verassing met een totaal nieuw Chinees Genre. Mooi ook dat de mensen om wie het gaat in grote delen hun eigen taal spreken. Dit vind ik altijd al een plus puntje qua geloofwaardigheid. Ik vond het ook lekker verfrissend met de mythische wezens en de Chinese aspecten in de film. Mooie actie scènes en mooie beelden . Acteer werk was goed en de film had een lekker tempo . Nieuw en verrassend !

Tegenvaller, deze film neemt zichzelf te serieus.
Weet je zeker dat je niet Eternals hebt bekeken? Als Shang-Chi nou iets doet is het zichzelf niet al te serieus nemen. Film zit vol met humor en meligheid.

tukkerstein
- 2082 berichten
Eerste uur is leuk, met creatieve actiescènes, leuke locaties en niet al te serieus. Daarna weer de standaard Marvelcrap, met totaal overdadige, slechte en rommelige CGI, en een verhaal dat dan allang niet meer boeit. Vast leuk voor het standaard zolderkamerpuistjespubliek van Marvel.

DBTim
Eens. Vooral het overdadige laatste uur maakte dat de film voor mij totaal inkakte en mij niet meer boeide.

Marvel 14
Schitterende en sprookjesachtige ijzersterke Marvel comics film weer.
De Mythische wezens zijn zo ontzettend mooi.
En de film muziek is waanzinnig.
Genieten met overdonderende en wonderschone special effecten en prachtige locaties.
Eens

Noodless
Naar mijn mening net geen typische Marvelfilm omdat in het verhaal ook nadruk gelegd wordt op mythologie en cultuur uit Azië die geuit worden door mooie fantasiebeelden en figuren. De actiescènes zien er meestal ook knap uit met soms ook de nadruk op sfeervolle beelden zoals het gevecht tussen Mandarin en Ying Li dat je doet denken aan een magische dans. Ook de actiescènes worden toch anders opgevat in vergelijking met de meeste Marvelfilms. Maar toch weet het verhaal niet constant te boeien en zijn de personages niet interessant genoeg.
Vermakelijke film met ups en downs. 6,5/10

Demeter
Weer een typische Marvelfilm met veel bombast en over-the-top actie. Het verhaal greep me wel en de actie is vermakelijk, maar helaas zitten er een aantal onlogische plotelementen in waar ik moeilijk doorheen kan kijken. Bijvoorbeeld: Zoonlief is weggelopen en in Amerika gaan wonen. Vader (ik weet zijn naam even niet meer) heeft echter zijn hulp en zijn medaillon nodig om een poort te openen, waarachter zijn vrouw gevangen zou worden gehouden. Hier gelooft hij heilig in. Waarom stuurt hij dan een bende van agressieve horken achter zijn zoon aan die er alles aan doen om hem een kopje kleiner te maken? De enige moeite die er wordt gedaan om de steen zonder bloedvergeten te verkrijgen is de uitspraak "geef mij die steen". Uiteraard wordt dat geweigerd en vervolgens volgt er een explosie van geweld om de zoon van de baas te vermoorden. Als de baas nou gewoon even had uitgelegd waar hij die steen voor nodig heeft, had Chang-chi hem die misschien wel gegeven. Dat is vreemd en zo zitten er wel meer rare elementen in het scenario.
Verder heeft de film wel sfeer, wat van mij nog wel wat verder had mogen worden doorgevoerd: even hoopte ik op een Yimou Zhang-achtige film op het moment dat vader en moeder (ik weet haar naam ook even niet meer) elkaar ontmoeten en een prachtig gevecht wordt ingezet, maar dat blijkt uiteraard ijdele hoop te zijn geweest, want het is Marvel en dan moet het allemaal bigger, faster, stronger. Wanneer gaan ze nou eens snappen dat een film veel spannender wordt als we echt geven om de personages en de spanning zorgvuldiger wordt opgebouwd? De actie is trouwens meestal goed in beeld gebracht, spectaculair en de oosterse gevechtsstijlen zijn weer eens wat anders dan in andere Marvelfilms. Jammer dat ze ]op het eind uit de bocht vliegen met die twee draken, want dan is het niet meer te volgen wie wie vastpakt en wie een klap uitdeelt aan wie en dan verslapt de interesse. . Al met al een aardige actiefilm, met de nodige sfeer.

Se7en days
Nu snap ik het!
Dit is de nieuwe marvel formule. Eerst opbouw van iets vaags. Dan mooie uitwerking en dan als laatst…. Huh wat ow shit wat gaat dit betekenen voor de uitgestrekte universe….
Ik mag hopen dat we een nieuwe richting in gaan met mcu maar ik denk dat ze beter hadden kunnen stoppen op hun hoogtepunt. Avengers was een waardige afsluiter.

Tim Roth vertelt over terugkeer naar MCU én de toekomst met 'She-Hulk'

Nieuwe trailer voor 'Shang-Chi' toont naast veel actie ook een paar verrassingen

The Sparks Brothers
Documentaire / Muziek, 2021