• 9.375.219 stemmen

Met onder meer: Lin-Manuel Miranda, Ynairaly Simo en Zoe Saldana

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 augustus 2021

Plot Vivo

"One song can change everything."

Een unieke kinkajou, ook bekend als een 'honingbeer' uit het regenwoud, brengt zijn dagen samen met zijn baasje Andrés door als muzikant op een levendig plein in Havana. Ze spreken weliswaar niet dezelfde taal, maar Vivo en Andrés vormen het perfecte duo vanwege hun gedeelde liefde voor muziek. Als het noodlot echter toeslaat vlak nadat Andrés een brief ontvangt van zijn grote liefde Marta Sandoval, die hem uitnodigt voor een van haar optredens in Miami, moet Vivo van zijn baasje een liefdesbrief in de vorm van een lied overbrengen naar Marta.

Vivo (stemrol)

Becky (stemrol)

Eva (stemrol)

avatar van Timk

Timk

Heel lief en leuk kinderfilmpje, die van mij gewoon een voldoende mag hebben.

avatar van Rodger

Rodger

Wel leuk.. echt een familie film.. sweet!

2.5 **

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Boven verwachting goed!!

Leuke familiefilm met goed verhaal en prima muziek.

En met de nodige humor!

avatar van mrklm

mrklm

Vivo [Lin-Manuel Miranda] is een rolstaartbeer (voor wat het waard is) die op Cuba zijn dagelijkse kost verdient door op te treden met de oude gitarist Andrés [Juan de Marcos González]. Kort nadat Areünie een uitnodiging heeft gekregen voor het afscheidsconcert van zijn voormalige muzikale partner Marta Sandoval [Gloria Estefan], voor wie hij zijn liefde nooit heeft durven uit te spreken, sterft hij. Met de partituur van het liefdeslied dat Andrés ooit schreef voor Marta besluit Vivo zelf naar Miami af te reizen. Daarvoor krijgt hij hulp van Gabi, een eigenwijs en brutaal meisje waarvoor we sympathie moeten hebben omdat haar paarse haar een uitdrukking is van haar individualiteit en omdat (hoe origineel) haar vader is overleden. Een verhaaltje dat zo flinterdun is dat het zelfs met de veelal overbodige liedjes nog maar net een speeltijd van 80 minuten haalt. Lin-Manuel Miranda is ontegenzeggelijk een woordkunstenaar en dat kwam van pas bij het vertellen van de complexe geschiedenis in Hamilton, maar het is mij een raadsel waarom we drie keer (in uitgebreide bewoordingen) moeten horen hoezeer Vivo zijn oude vriend mist. Nog erger is het lawaaiige “My Own Drum”, één van de overbodige liedjes die slechts dienen als tijdvulling en daarom ook nog eens tijdens de aftiteling te horen is. De animatie is behoorlijk, de stemvertolkingen zijn goed en Estefan steelt de show in de finale, maar dit is wel erg formulematig.

avatar van Davido

Davido

Super leuke film. Gekeken met het gezin (10&12). Leuk verhaal waar geen dode momenten in zitten. Lekkere muziek en alle emoties komen aanbod. Boven verwachting leuk.

avatar van macrobody

macrobody

mrklm schreef:

Precies dit! Tijdens de eerste sessie "My Own Drum" had ik de volume knop gauw te pakken om die naar beneden te draaien, tijdens de aftiteling werd ik verrast met nog een sessie, dat was het teken om de film a la minute uit te zetten. Je zou in de bios zitten en niet weg kunnen, 'have mercy for them poor souls'.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

'Vivo' (2021) komt nergens op het niveau van pixarklassiekers als 'Up' (2009) en 'Coco' (2017), waar het zo opzichtig inspiratie vandaan haalt. Maar de verloren liefde tussen muzikantenduo Andrés en Marta kreeg me toch aan 't huilen. Honingbeertje Vivo (Lin-Manuel Miranda) heeft in eerste instantie zijn bedenkingen wanneer Marta een uitnodiging stuurt voor een slotconcert in Florida. Wat betekent het voor zijn eigen vriendschap met de oude man wanneer er een grote liefde tussen hen in komt te staan!? Helaas sterft Andrés voordat 't weerzien kan plaatsvinden en kleine Vivo besluit om met achternichtje Gabi mee te reizen naar The States. De liedjes hadden beter gekund en de animatie oogt sober, maar het neemt allemaal niet weg dat 'Vivo' (2021) een lekker cultureel divers sfeertje neerzet rond Havana en Florida. Met de verloren liefde tussen Andrés en Marta krijgt deze typische tekenfilm voor op de zondagochtend (pratende beestjes in een avontuur zonder dood of verderf) toch een bitterzoete ondertoon. Ik heb vooral erg genoten van de handgetekende tussenstukken waarin hun kleurrijke herinneringen tot leven komen.

avatar van Rouge

Rouge

Wat is dit een draak van een Nederlandse vertaling. De liedjes lopen voor geen meter en zijn echt niet op aan te horen!

De stem van Vivo is tenenkrommend slecht en de stem van het meisje Gabi is ontzettend irritant. Het personage Gabi is een druktemaker. Nog korter… niet voor herhaling vatbaar!