• 9.374.618 stemmen

Oorsprong: Kenia

Geregisseerd door: M.J. Bassett

Met onder meer: Rebecca Romijn, Philip Winchester en Isabel Bassett

Plot Endangered Species

"Far from home. Far from safety. Far from over."

Een welgestelde Amerikaanse familie reist naar Kenia in de hoop dat deze droomvakantie de brokken binnen het gezin kan lijmen. Een safaritrip verandert echter in een nachtmerrie wanneer ze aangevallen wordt door een neushoorn. Gestrand in de wildernis met geen hulp voorhanden moet het gezin pogen te overleven.

Lebarron

Endangered Species gaat over een uppity white family die op safari gaan in Afrika. Uiteraard wijken ze af van de gebaande paden en raken daar gestrand in de middle of nowhere waar ze blootgesteld worden aan alle gevaren die de Savanne herbergt zowel dierlijk als menselijk.

De film deed me qua vibe denken aan de Open Water films. Andere setting maar de zelfde machteloosheid van de hoofdfiguren. De characters waren wel een stel zeikerds. Al voor ze gestrand raakte kwamen ze mij behoorlijk de keel uit. Met name dochter en haar Willem Engelachtige boyfriend waren zeer irritant. Daarna werd het niet echt veel beter. Hierdoor is het niet echt een goede film geworden. Terwijl dat best had gekund met deze setting en verhaal.

Endangered Species is een bij vlagen spannende film die verpest wordt door gekibbel, gekonkel en gezeur van de hoofdrolspelers. Waren ze meer likable geweest was deze film ook meer genietbaar.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

avatar van Waku

Waku

schnoetsz schreef:

Worden ze opgevroten?

Beetje triest om spoilers uit te lokken......

avatar van schnoetsz

schnoetsz

Waku schreef:

Beetje triest om spoilers uit te lokken......

Ik zie de kans nu wel dalen, ja.

avatar van schumacher

schumacher

Slecht was de film niet maar een hele goeie film helaas ook niet.

Ik deel voor een groot stukje de mening van Lebarron.

Toch heb ik geen spijt dat ik deze eens gezien heb.

avatar van stinissen

De special effects waren bedroevend slecht voorral de dieren.

schnoetsz schreef:

Worden ze opgevroten?

Check the film and find out.

schumacher schreef:

Slecht was de film niet maar een hele goeie film helaas ook niet.

Ik deel voor een groot stukje de mening van Lebarron.

Toch heb ik geen spijt dat ik deze eens gezien heb.

Ik heb ook geen spijt hem gekeken te hebben, er had alleen veel meer ingezeten is mijn conclusie na afloop.

avatar van Waku

Waku

stinissen schreef:

De special effects waren bedroevend slecht voorral de dieren.

duidelijk...dan sla ik hem over

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Aardig voor een keer. Alles met de dieren zijn goed in beeld gebracht. het verhaal zelf is matig

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, gewoon een vermakelijke (horror) film, een familie dat onderling wat ruzie hebben overtreden de regels door zich niet aan te melden voor een safari en scheuren zo de wildernis in, eenmaal daar worden ze aangevallen door een neushoorn en moeten ze te voet verder door de woestijn, daarna wacht meer problemen en niet alleen de dieren die daar voor zorgen.

Leuke vermakelijke film, neemt een iets andere wending aan ook, hij word nergens echt een topper, maar zeker niet verkeerd!

Dieren waren goed en leuk verhaal, enige wat mij een beetje stoorde waren de onderlinge ruzies steeds binnen de familie en had graag wat meer dieren gezien.

Naarmate het einde vond ik wel weer geslaagd!

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van erik33

erik33

LG webbrowser zet TV weergave automatisch uit op de moviemeter website, irritant maar film weet niet echt te boeien, er was toch ook een Jan de Bont film met echte tijgers Roar (Film, 1981) maar digitale wilde dieren zijn altijd veiliger, OK prima.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Weer een film, met een zeer onterechte lage raiting alhier.

Zeer verassende film, naarmate hij vordert, ook steeds beter wordt.

Prachtige natuur opnames.

De film is ook gemaakt, door de film makers, als hulp roep, en meer bewustwording in een fictieve film, maar om de zinloze uitbuiting en moord van ook bedreigde dier soorten, door walgelijke stropers, te laten zien als kijker, alwaar een dieren leven en het lijden , dit vuile volk letterlijk koud laat.

De makers geven dit ook aan, op het einde van deze film.

Meer dan de moeite waard !

De Afrikaanse muziek is ook prachtig.

Een vergelijkbare film is Prey met Peter Weller, een zeer onderschatte en fantastische film ook.

Als je van dit genre houd.

avatar van Collins

Collins

Een gezin komt ergens midden in de Afrikaanse savanne vast te zitten zonder veel kans op overleving. Het is een dankbare situatie voor een thriller. De hitte is verzengend, de roofdieren zijn gevaarlijk. Klinkt best ok. Ware het niet dat de protagonisten door het nemen van hele domme beslissingen in deze heikele situatie terecht zijn gekomen. En ware het niet dat de protagonisten nu ze eenmaal in deze heikele situatie zijn beland, hele domme beslissingen blijven nemen.

Geloofwaardigheid is een rekkelijk begrip in een genrefilm als deze. Dat is mij bekend. Met die instelling kijk ik ook. Soms wordt er echter gewoon teveel gevraagd van de buigzaamheid. Net toen ik er in was geslaagd om vrede te hebben met alle onzinnigheid en mij enigszins in een staat van goedwillendheid had gewurmd en het me lukte de overlevingsperikelen van het gezin als een spannende strijd mee te beleven, staken allerlei persoonlijke issues de kop op bij de personages. Om die probleempjes ook nog eens mee te nemen in mijn bijna overbelaste incasseringsvermogen, was teveel gevraagd.

De locaties zijn prachtig. In theorie dan. In werkelijkheid lijken de landschappen waarin gefilmd wordt, op mooi aangeklede filmsets. Geen idee hoe dat komt, want de locaties zijn niet gefabriceerd in een studio. Ze zijn echt. De CGI is redelijk, hoewel niet onderscheidend. De dieren zien er prima uit, maar zijn ook vaak te kort in beeld om een echt oordeel te kunnen vellen.

Endangered Species klinkt op voorhand spannend, maar is het uiteindelijk amper.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Soort Disneyfilm in Afrika. Zeer ongeloofwaardig en belachelijk. Iedereen die ook maar iets van dieren en/of wildlife af weet zal zich kapot ergeren. Voeg daar bij de irritante, domme personages plus de slechte special effects en het feest is compleet. Af te raden voor iedereen boven de 12. Waardeloze film.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Wel, ik vond deze behoorlijk spannend, ondanks de magere kritieken hier!