• 9.373.117 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Gregory Hatanaka

Met onder meer: Shane Ryan, Scott Butler en Sarah Brine

Plot Choke

Brandon is een seriemoordenaar die zijn slachtoffers wurgt. In een trein ontmoet hij de zeventienjarige Jeanie. Hij vindt haar leuk en begint een gesprek. Jeanie, die er lief en onschuldig uitziet, heeft zelf echter ook een paar geheimen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig idioot.

Choke is een film die zichzelf erg verkoopt als een soort arthousefilm. Nadat regisseur Hatanaka constant verbonden zat aan projecten die goedkoop waren en slechte geluiden kregen leek hij de zaken eens wat anders aan te willen pakken. Het resultaat zit precies op hetzelfde niveau. Dit keer een vreemde, ongemakkelijke film.

Ik krijg het idee dat de film eerder geïnteresseerd was in het zo complex mogelijk maken van het verhaal. Ik neem aan dat we als kijker moeten afvragen waarom de personages in deze film nou in hemelsnaam het leuk vinden om zichzelf te wurgen als hobby. Die vraag heb ik alleen geen enkele keer gesteld. Ik ging er al blind vanuit dat het allemaal gekken waren.

Verder een erg oninteressant in elkaar gestoken film vol met kale achtergronden en simpele locaties, maar ook een cast die niet zoveel kan met de personages die ze moeten spelen. Ik vond het allemaal maar dwaas overkomen. Ik heb er eigenlijk niet veel meer over te zeggen. Choke is een vervreemdende ervaring die alleen geen moment aanslaat. Ik zou zeggen dat je het makkelijk kan overslaan.