• 9.371.629 stemmen

Privates on Parade (1983)

Komedie / Drama | 97 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titel: Het Lijkt Wel Oorlog

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Michael Blakemore

Met onder meer: John Cleese en Michael Elphick

Releasedatum: 1 september 1983

Plot Privates on Parade

Een Brits revuegezelschap trekt in de jaren 40 door de jungle van Maleisië, waar ze niet alleen moeten oppassen voor de communisten. Onder andere een halfgare majoor (Cleese) die constant de Bijbel aanhaalt en een homoseksuele kapitein maken de reis zeer moeilijk en gevaarlijk voor de groep.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Major Giles Flack

Sergeant Len Bonny

Sergeant Eric Young-Love

avatar van Skindowz

Skindowz

John Cleese: altijd goed!

avatar van pjutter

pjutter

diep triest

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

Ik vraag mij serieus af waarom John Cleese zo groot op het hoesje staat want hij heeft toch echt maar een bijrol. (Weliswaar de leukste rol in de hele film).

Gelukkig was dit een combiDVD met ook nog Time Bandits erop en die rechtvaardigt de aankoop tenminste nog.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Alleraardigste film, met veel gelijkenissen met O Moeder Wat is het Heet! Leuke rol van John Cleese! 2,5*

avatar van siouxstyle

siouxstyle

het is me nie gelukt de film af te zien, oersaai, ik ben nochtans grote fan van Cleese... 0,5

avatar van Dead01

Dead01

• 1976 stemmen

Film viel wel nog mee Had eerst wel slechter verwacht maar dat was het toch niet moet ik zeggen.

Heb deze gekocht omdat John Cleese meespeelt en heb er geen spijt van.

Verhaal op zich is vrij zwak mor toch leuk weer gegeven met de dans en dan John Cleese.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Jammer dat de film zo moet adverteren met de kreet "in de stijl van It Ain't Half Hot Mum", want dat schept de verkeerde verwachtingen. De film heeft zijn komische momenten, zoals John Cleese die oefeningen doet of een soldaat die oefent om iemand op subtiele wijze uit te leggen dat zijn moeder is overleden. Maar de humor komt nooit in de buurt van It Ain't Half Hot Mum en daar zou het ook niet mee vergeleken moeten worden. Het is een erg amusante film op zich met een interessante kijk op soldaten in de oorlog. De film probeert niet alleen te amuseren, maar ook een boodschap over te brengen over oorlog. Ik vind dat de acteurs zich prima staande houden met zo'n script, waar de balans tussen comedy en drama een beetje zoek is. Maar ik heb mezelf in ieder geval prima weten te vermaken met de optredens van SADUSEA (grappige naam, trouwens) en de spaarzame, grappige momenten. Geen goede film, maar ook zeker niet slecht. Het is het waard om meerdere keren te zien. Ik hechtte me uiteindelijk toch wel aan de personages.

2.5

avatar van well0017

well0017

Als je een slechte film wil zien, dan is dit er toch een die je gewoon niet mag missen. WAT EEN DRAAK!!!

Een absolute aanrader voor mensen die van hun filmverslaving willen afkomen. Slecht, slecht en nog eens slecht!

Een echte filmliefhebber moet minimaal een zo'n miskleun in zijn leven hebben gezien. Al is het maar om de betere film meer te kunnen waarderen.

Inhoudelijk wil ik helemaal niks kwijt want dan is er helemaal geen reden meer om deze DVD de binnenkant van jouw DVDspeler te laten zien. Geef deze film in ieder geval heel even bestaansrecht.

Bedankt mijnheer Cleese. Gelukkig heb je in je leven veel betere dingen gadaan.

0.5

avatar van Dk2008

Dk2008

Met een verwijzing naar de nog steeds populaire serie "O moeder wat is het heet" ben ik aan deze film begonnen. Wat het begin van de film en verder alle liedjes / shownummers betreft klopt deze vergelijking wel aardig maar verder heeft de film er toch weinig mee te maken.

Door de vele liedjes lijkt het soms wel een musical, waarbij sommige wel leuk zijn, zoals de Fred Astaire-imitatie, maar andere ronduit vervelend.

Heel onduidelijke lijn wat ze nou willen met deze film, dan is het weer komedie dan weer de reinste drama.

De eerste helft gaat nog wel maar verandert daarna in een film die steeds meer gaat vervelen. Een heel krappe 3.0.

avatar van gauke

gauke

Het probleem van deze productie is dat het geen richting kiest: gedeeltelijk komedie en voor een deel drama. Een vreemde knotsgekke en bijzondere film waarin dwaze musicalnummers haaks staan op de ernst van het oorlogsgeweld. Hartstikke grappige scènes met Britse humor staan tegenover diepdonkere, tragische, hartverscheurende en melancholieke delen.

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!