Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Denzel Washington, Rami Malek en Jared Leto
Releasedatum: 11 maart 2021
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Little Things
"Some things never let us go."
De uitgebluste hulpsheriff Deke heeft een oog voor details en sleept een geheim met zich mee. Tijdens zijn onderzoek naar een seriemoordenaar werkt hij samen met Baxter, een topinspecteur uit Los Angeles. Deke werkt niet volgens het boekje waardoor Baxter voor moeilijke keuzes wordt gesteld.
Joe "Deke" Deacon
Ana Baxter
Detective Sergeant Rogers
Captain Henry Davis

Smugmarty
Lekkere prent waarin Denzel goed uit de verf komt. Geloofwaardigheid heeft wel eens et leiden aan de snelheid waarmee de gebeurtenissen elkaar opvolgen maar dat kijkt niet natuurlij niet vervelend.
De karakters, sterke cast en onverwacht einde maken het tot een prima origineel verhaal.

Peter Pan
Alles wat een misdaadthriller moet hebben!
Ondanks er geen grootse dingen gebeuren gaat het echt om "the little things" die je in deze film zuigen.
De rust, de constante spanning, het twijfel aan karakters, het een voor een vinden van een kleine aanwijzing, een mooie plottwist met een einde met meerdere mogelijkheden waar over na gedacht kan worden....
Denzel Washington zijn acteerprestaties staan "nooit" ter discussie en ook hier is hij weer erg goed, maar ook Rami Malek is een acteur die ik graag zie en steeds beter wordt in wat hij doet. Malek heeft iets mysterieus over zich, waardoor je geboeid naar hem blijft kijken.
Zijn eerste rol zag ik hem in een bijrol als terrorist in "24", daar kon je al zien dat deze jongen behoorlijk wat in zijn mars had. Het vervolg is bekend en ik hoop en denk dat we nog veel van hem gaan zien.
Top film!
8,5

boemboem27
op zich een goede en spannende film.
met weer een fantastische rol van Denzel Washington,
Rami Malek die ik alleen maar ken van de rol van Freddy Mercury in de film Bohemian Rapsody.
speelt zeker ook prima.
daar zullen we wel meer van horen.
over het plot whodunit, blijft toch een beetje gissen.
dat geeft de film misschien wel een extra tintje.
op filmsites als bv deze, gaan ook verschillende theorieën over het plot.
lees ze maar zou ik zeggen, en heb/geef voor je zelf maar je eigen ideeën hierover

Captain Pervert
- 2072 stemmen
The Little Things is een sfeervolle, langzame misdaadfilm die aanvoelt als een Dirty Harry episode uit de jaren 70, maar dan zonder macho hoofdpersoon. Op zich heel prettig allemaal.
De film speelt zich af in 1990, hoewel dat geen ander doel dient dan sfeerschepping, waardoor de vibe van een klassieke politiefilm alleen maar wordt versterkt. Maar je weet: dit is een moderne film, dus komt er waarschijnlijk iets nieuws, iets raars, iets aparts. Dat is altijd zo: vroeger kwam je weg met een onderzoek, een achtervolging, een shootout en een aftiteling. In de jaren 90 ontdekte men dat je ook wel eens een ander einde kon bedenken dan 'happy end'. En tegenwoordig is daar de obligatoire 'twist'. Denzel is niet zomaar een agent, maar eentje met demonen uit zijn verleden.
Vaak vliegen films die een klassiek genre willen voorzien van een moderne sausje compleet uit de bocht, dus ik hield mijn hart vast. Maar ondanks dat er richting het einde inderdaad een hippe saus over het verhaal wordt gegoten, beklijft de prettige, klassieke politiefilm sfeer.
Het grootste manco vond ik eigenlijk de casting van Rami Malek. Hij doet het prima, maar hij heeft een moeilijk hoofd waardoor hij vaak getypecast wordt, het meest recent nog als schurk in No Time To Die. Het is dan ook erg wennen om hem te zien in een 'normale' rol.
3,5 sterren

Captain Pervert
- 2072 stemmen
Tweede inderdaad meest waarschijnlijk en wel omdat Deke op het einde een four-pack van die haarspelden verbrandt. Hij heeft één haarspeld naar Jimmy opgestuurd, om hem te laten denken dat Sparma de moordenaar was, om zijn geweten te sussen. Een moordenaar koopt echter geen four-pack, maar bewaart de speld. Deke heeft dus die four-pack gekocht om de gemoedsrust van zijn jongere partner te bewaren.
Veel mensen zien in het einde een reden om Deke zelf van de moorden te verdenken, maar het enige wat hij deed was een fake bewijs aanleveren dat Sparma het echt gedaan had (al was dat waarschijnlijk ook wel zo, gezien de krantenartikelen die hij onder de vloer bewaarde en het feit dat hij een stijve lul kreeg bij het zien van de crime scène foto's). Hij wilde niet dat Baxter er net als hij aan onderdoor zou gaan. Dat is alles.

Boneka
The LIttle Things heeft inderdaad iets weg van Se7en uit 1995, maar daar is duidelijk wie uiteindelijk de moordenaar is. In The Little Things blijft men tot het eind in het duister. Heb nog flink gezocht op internet, maar ook daar is niet echt duidelijk wie de uiteindelijke moordenaar is. Een leuk open eind dus, maar had het graag anders gezien. Wie het weet mag me een persoonlijk bericht sturen of als spoiler markeren.
Heb me verder wel vermaakt met deze trage mysterieuze thriller. Zit verder goed in elkaar en de beelden zijn ook mooi weergegeven. We kunnen inmiddels ook zien dan Denzel steeds ouder wordt. Vond het wel een beetje jammer dat er weinig interactie zat tussen Rami en zijn vrouw in deze film. Het was meer staren dan vragen.
Muziek levert hoewel soms subtiel ook een mooie bijdrage aan deze film. Hij is zeker niet top, maar ook wat gekke momenten. Zoals altijd na een moord komt het hele zooitje zonder pak naar binnen toe en verassend was ook dat die vrouw in een keer naar binnen stapte op plaats delict. Zoiets wordt altijd voorzien met een lint nietwaar?
Desalniettemin heb ik me prima vermaakt met deze film ondanks het eind niet helemaal duidelijk werd voor mij, maar daar hebben de meesten wel last van denk ik zo te zien op internet.
Film 3.5
Beeld 4.5
Geluid 4.5

Boneka
Mooi verteld lees het net..........

hatebreeder
Boeiende film. Denzel Washington is 1 van mn favoriete acteurs, en ook in dese film speelt hij weer top!

Fervet opus
Goede film, zeker. Maar dat ik nou op het puntje van mijn stoel zat ....nou, nee. En dat vind ik nou wel essentieel bij een thriller. Het ging me nou net iets te langzaam allemaal. Wel een goed verhaal en uitstekende acteerprestaties, dus daarom toch 3 sterren.

RaoulDuke
Goed geschreven, intelligente en gelaagde thriller, waarin in feite niet zoveel gebeurt, maar die het meer moet hebben van de onderhuidse spanning die de hele film aanwezig blijft tot en met de toch wel tamelijk verrassende ontknoping.
Goede rollen van Denzel Washington en Rami Malek, maar ondanks dat hij het minste in beeld komt, is het Jared Leto die in die spaarzame scenes wat mij betreft de show steelt.

Collins
The Little Things is een sfeervolle film. In de traditie van de film noir. Een film die geen gemakkelijke antwoorden geeft en een paar aardige verrassingen in petto heeft. De film is meer een karakterschets dan een keiharde politiethriller.
Door de ogen van twee detectives volgt de kijker de jacht op een seriemoordenaar. En hoewel de film veel aandacht aan die jacht besteedt, gaat zeker evenveel aandacht uit naar de twee detectives. De film interesseert zich waarschijnlijk zelfs meer voor die twee personages dan voor de moordenaar en de ontrafeling van moordzaken. Ook wel een beetje logisch als het perspectief steeds bij de detectives ligt en de film zich niet aan een breder perspectief waagt. Dat werkt wat verstikkend.
Op zich interessante personagges trouwens. Twee tegengestelde personages die in toenemende mate gefrustreerd raken in hun jacht op de moordenaar. Twee personages die zich gaandeweg realiseren dat het de kleine dingen zijn die er toe doen. Details lossen een moord op. Toevalligheden bepalen levensgeluk of ongeluk. Details zijn een cruciale factor. Ze zorgen voor onzekerheid, zetten levens op hun kop, maar lossen ook moorden op.
De film is nergens sensationeel, maar verloopt vrij sereen en piekt hier en daar met wat bedachtzame actiescènes. De sfeer is grimmig en kil. Er is cynisme. De film bouwt daarmee een fijne onderhuidse spanning op. Het einde past daar uitstekend bij. Dat schudt de boel nog eens stevig door elkaar en spoelt de laatste vaste waarden weg. Het gaat regisseur Hancock inderdaad om de kleine dingen. En ja, kleine dingen zijn inderdaad spannend en interessant.

K. V.
Deze lag in de bib en eens meegebracht. Goh het was zeker geen slechte film, maar de film duurde toch wel wat te lang en qua tempo viel hij zo wel wat tegen.
Qua acteerprestatie mochten we zeker niet klagen, die waren in orde.
Mocht er wat meer schot in de zaak gekomen zijn, was het een topper, nu was het gewoon goed.

princesspeach
4 sterren toch wel. Acteerprestaties zijn op en top, twee uur lang liet ik me meeslepen. Het is geen vlugge film maar ik verveelde me geen moment. Lang geleden dat ik een goede misdaad thriller heb gezien. Van mij mogen ze er meer maken

mobistar
Rami Malek is een prima acteur met een mysterieuze uitstraling, maar als sidekick van Denzel Washington, of was het omgekeerd, komt hij niet goed uit de verf. Die twee naast elkaar....dan vond ik Ethan Hawke in Training Day beter gecast naats DW.

Tiany
Geen slecht verhaal, maar deze film duurt veel te lang en is bij momenten echt slaapverwekkend. Ik keek geregeld naar de klok en was opgelucht dat de film uit was want tegen het einde werd hij extra lang gerokken. Denzel Washington liep er vaak bij als een beer op sloefen, er zijn betere films met hem.

Onceuponanytime
Slepende film, zonder enig hoogtepunt. Jammer voor de cast want die deden het prima

des1
Malek is overhyped als acteur, mede door z'n rol als Freddie Mercury. Ik vond 'm hier erg 2D. Washington was routineus goed. De echte revelatie was natuurlijk Leto. Die zou eens een echte grote rol toebedeeld moeten krijgen.

panax
spannend !!
het blijft een mysterie
origineel
goeie cast ,washington en malek spelen weer geweldig en jared leto ook
bijzondere film !!

Alles is al wel gezegd idd.
Sfeervol misdaadfilmpje met een als altijd goede Denzel en mooie score.
Maar Rami Malek is echt een totale miscast en het einde is nogal onbevredigend.

Roger Thornhill
Een directe nakomeling van Se7en met eenzelfde impact die je sfeervol kan noemen maar ook deprimerend, iets te lang doorgaand maar steeds boeiend vanwege de uitstekende vertolkingen van de drie hoofdrolspelers plus de verontrustende muziek van Thomas Newman, en met een einde dat je misschien niet ziet aankomen en dat wel tot denken aan kan zetten (ook al maakt dat de overeenkomst met Se7en zo mogelijk nog wat sterker). Indringend.

miep_miep
Het einde is ongeloofwaardig.
In je eentje bij de vermoedelijke seriemoordenaar in de auto gaan zitten, dat slaat helemaal nergens op.
Se7en is wel twee klassen beter.
Film is zeker wel sfeervol, maar het verhaal is te simpel. In het begin is het warrig, geen idee, waar het naartoe gaat, daarna is het weer te simpel, of te duidelijk.
Denzel Washington is niet zo goed in negatieve emoties.
Rami Malek, waar is die mee bezig, een beetje door het beeld heenlopen.
Misschien een betere film, wanneer voor een tweede keer bekeken?

AngelicV
Hoe mentale zelfkastijding leidt tot onverzettelijkheid ten koste van alles, goed vormgegeven door Malek, die door de ondersteuning van degene die dit pad al kent, Washington, tot nieuwe lessen komt en daar bijna aan ten onder gaat. Had nog wel wat langer mogen duren en plot had nog sterker gekund. De eindrangschikking is echter wel hetgeen wat de film krachtig maakt.

Shadowed
Degelijk neergezette detectivefilm waarin Denzel Washington en Rami Malek een geloofwaardig politieduo spelen. Vooral Washington stelt zelden teleur binnen dit soort personages, ook al vraagt regisseur John Lee Hancock best veel van hem. Jared Leto krijgt daarnaast de ruimte om een rol als excentriek figuur te spelen, maar vervalt daarvoor in iets te typische trekjes. In principe loopt zowel de inhoud als het tempo in The Little Things keurig, het jammerlijke is dat Hancock er weinig voelbare spanning in weet te krijgen. Het gebeuren vermaakt op die manier degelijk, maar maakt aan de andere kant weinig los in de kijker. De ontknoping daarop is best onverwacht, maar komt met een speelduur van 128 minuten iets te laat.

'The Little Things' met Denzel Washington, Rami Malek en Jared Leto vanavond (29 januari) op televisie

'The Little Things' met Jared Leto, Denzel Washington en Rami Malek valt niet in de smaak

Een greep uit de veelbelovende titels die we dit jaar kunnen verwachten

Warner Bros. deelt trailer van 'The Little Things' met Oscarwinnaars Malek, Leto en Washington

Soshite Chichi ni Naru
Drama, 2013