• 9.370.274 stemmen

Met onder meer: Kelly Hu en Marc Evan Jackson

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Finding ‘Ohana

"Home is where ʻohana is"

Het is zomer op het platteland van Oahu, een eiland op Hawaï. Deze zomer krijgt een opwindende wending voor broer en zus Alex en Kea als ze een dagboek in handen krijgen dat wijst op een vervlogen schat. Samen met nieuwe vrienden besluiten ze een groot avontuur aan te gaan.

avatar van AniSter

AniSter

Prachtige omgeving met mooi geschoten plaatjes en enkele aardige decors en effecten. Wat het verhaal betreft vrij matig, waarbij bepaalde dingen letterlijk 'gejat' zijn van The Goonies (1985). (die trouwens véél beter was) o.a. de openingsscene, het kijken door de munt en de kreet van Pili in de grot: 'hey you guys!'. Qua acteren allemaal een beetje overdreven, niet natuurlijk gespeeld. Het zoetsappige geneuzel tussendoor hadden ze ook weg mogen laten, zeker als dit door moet gaan voor een kinderfilm. Dan was de film ook wat korter geweest en hadden ze de vaart er beter in kunnen houden. Kinderen zullen deze film verder geweldig vinden en dat is prima zo.

En t.a.v. Moviemeter, voor de omschrijving: het is niet broer en zus Alex en Kea maar broer en zus Ioane en Pili. Een omschrijving moet de rollen beschrijven, niet de acteurs....

avatar van scorsese

Aardige film waarin een meisje een dagboek bij haar opa vindt die naar een schat leidt. Alhoewel een ander verhaal, is een vergelijking met The Goonies snel gemaakt. Avontuurlijk gebracht met ook de juiste toon, maar het mist toch de charme van de jaren '80. Het ziet er verder allemaal prima uit waarbij vooral Hawaï genoeg mooie beelden oplevert.

avatar van rep_robert

AniSter schreef:

scorsese schreef:

Buiten alles om lijkt dit me allemaal ook bewust. Is Data jullie niet eens opgevallen in deze film?

Ke Huy Quan - IMDb

Ik zag het gelijk. Verder een erg leuke en onschuldige film die prima binnen dit avontuurlijke genre past. Het mist wat mij betreft alleen een echte spanningsboog, maar de vrolijke vibe en de jongeren zijn aanstekelijk genoeg om het makkelijk uit te zitten. Het is moeilijk voor mij om op de film te haten als het gewoon pure fun pretendeert te zijn en meer ook niet.

avatar van jippie2010

jippie2010

Al je je bedenkt dat dit echt een familiefilm moest voorstellen dan is geheel prima te pruimen!

We hebben er als gezin van genoten en de boys van 12 en 13 vonden het hier en daar toch behoorlijk spannend.

Sommige elementen in de film zijn een beetje simpel en doen afbreuk aan de film,

maar in totaliteit kijkt het heerlijk weg. Het verhaal is goed te volgen, je krijgt een mooi inkijkje in de spirituele tradities, en de locaties zijn adembenemend. Het oogt in ieder geval als een A-film. Daarom drie welverdiende sterren. *3.0

avatar van Shadowed

Shadowed

Weinig verheffend.

Finding Ohana is een Netflixfilm, dit keer van het avonturengenre afkomstig, die heel typisch de standaard voor hun originals neerzet. Wel met de wil gemaakt, maar niet met het talent. Deze film had in geen enkele manier origineel kunnen zijn, maar dat wil niet zeggen dat het niet avontuurlijk kan zijn. Deze film was dat niet.

Misschien dat dit voor kinderen meer te behappen valt, maar als volwassenen is er niet al te veel aan. Het begint al heel vroeg als een hele typerende kinderfilm. Peahu speelt de rol van Pili, de nogal typisch eigenwijze kleine meid. Haar personage probeert erg op de hedendaagse trends in te spelen, maar het geeft alleen maar het gevoel af dat de regisseurs zelf nog 10 jaar terug leefden.

Visueel ziet de film er niet heel bijzonder uit. De meeste kracht kan het uit de locatie putten, verder is er niet al te veel te bekennen dat de kijker zou moeten overtuigen. De kleurtjes mogen er dan wel zijn, maar cinematografisch is de film verder niet heel speciaal. Saai eigenlijk zelfs, en het kan op geen enkele manier een speels, levendig of avontuurlijk sfeertje neerzetten.

Het acteerwerk is best oké. Hoe irritant de hoofdpersonages ook wel niet zijn, ze spelen enthousiast en energiek. Er wordt met het hart geacteerd door de kinderen die ook echt willen acteren en er niet alleen maar voor het geld lijken te staan. Dat kan niet worden gezegd van de volwassenen, die juist meer op de automatische piloot spelen.

Finding 'Ohana is te weinig verheffend om goed te kunnen zijn. De avonturenscenes boeien nauwelijks. Het tempo is aardig maar het voelt nergens echt leuk aan. Het is de tieners op hun avontuurtje zien volgen, maar dat weet nooit echt super intrigerend te zijn. Voor het acteerwerk, het gebruik van de locatie en een best aardige finale ken ik er nog een 2,0* aan toe.

avatar van filmkul

filmkul

Leuke familie avonturenfilm. Het verhaal is matig en voorspelbaar. De uitwerking is verder goed te doen. De film kijkt vlot weg en er is volop avontuur, actie en de nodige humor. Een pure familie film dus. Niet overal even logisch, maar zolang het blijft boeien, prima toch. Het acteerwerk is verder in orde en visueel ziet de film er verder goed uit met aardige special effects. 3.0/3.5