• 9.373.063 stemmen

Geregisseerd door: John Swab

Met onder meer: Jack Kilmer, Michael Kenneth Williams en Jessica Rothe

Plot Body Brokers

"Drugs. Rehab. Profit."

De junkies Utah en Opal leven op straat in Ohio. Ze ontmoeten de enigmatische Wood die hen helpt af te kicken in Los Angeles. Met de hulp van dokter White en het meisje May lijkt Utah op het rechte pad te komen. Het afkickprogramma dat hij volgt blijkt echter een dekmantel te zijn.

avatar van GordonShumway

GordonShumway

Ik vond het een goeie film. Eentje die je een tijdje bijblijft. Eentje waardoor je de volgende morgen bij het ontbijt zegt: "Weer wat nieuws geleerd over de VS..." (want: "based on true events")

Over hoe de gezondheidszorg/drug-afkick-programma te gelde wordt gemaakt door handige criminelen.

Goed geacteerd. Minstens 3,5 ster.

avatar van scorsese

Goeie film over een junkie die geronseld wordt om mee te doen aan een afkickprogramma. Een film met een origineel verhaal over de werking van het gezondheidssysteem mbt afkickklinieken in de praktijk. Redelijk cynish gebracht, maar het geheel mist wat scherpte. Een paar goeie scenes en Jack Kilmer is op zich prima gecast maar zet de rol wat saai neer. Een kleine 3.5 sterren.

avatar van YUER

YUER

een zware film vind ik echt een vuil milieu .

avatar van Waku

Waku

Volgens de makers gebaseerd op ware feiten.

Als hier ook maar 5% van waar is dan is het thema schokkend genoeg om de amerikaanse overheid wakker te schudden inzake dubieuze praktijken. Het in stand houden van dugsverslaving..

"Body Brokers" is een boeiend drama met misdadige ideeen op de achtergrond. Een triller is het zeker niet zoals Moviemeter beweert op de site. Het meest schokkende zit verpakt richting het slot en maakt de grauwe sleur rondom die rondom de film heen hangt compleet.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Nou ik geloof best dat hier een hoog waarheidsgehalte in kan zitten. Zo niet dat is het goed verzonnen. Is wel een film die wat door kabbelt hoewel je weet dat er nog iets moet gaan gebeuren.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Vreemd verhaal, niet de film maar zijn verhaal, het gegeven dat zoiets in de VS mogelijk is!

Je bent verslaafd, wordt door iemand benaderd om af te kicken en schrijft je in bij de afkickkliniek. Vervolgens als je na veel moeite bent afgekickt, hopen ze dat je weer verslaafd raakt, zodat het gehele circus weer een opstart kan maken. En dat levert voor alle schakels in deze gezondheidswereld geld op.

De verslaafde krijgt veel geld voor zijn verblijf in de kliniek en het programma als hij/zij daar minimaal 3 weken verblijft, degene die hem hier aanbrengt vangt geld en de kliniek blijft zonder veel moeite nooit verstoken van clientele.

Nu begrijpen wij ook waarom "Obamacare" van Obama mislukte! En dat is niet de schuld van Obama maar de schuld van de lieden die deze programma's bedenken.

De gezondheid en alles wat daar mee samenhangt in Amerika is een "lange neus" naar de belastingbetalers als het in alle sectoren zo gaat. Ze gooien het geld bij wijze van spreken het raam uit en wie het wil hebben kan beneden staan gaan te grabbelen in die grote geld ton.

Een film die hopelijk de ogen van de Amerikanen doet openen, want dit is "dweilen met de kraan wijd open".

Een prima film met een waar en ongelofelijk verhaal, waardering een 7+.

avatar van Brabants

Brabants

Body Brokers is een film die een behoorlijke kromme bedoeling aan het daglicht brengt. Film is prima in elkaar gezet en het acteerwerk goed. Heb me zeker vermaakt met deze film ondanks de trieste bedoeling waarover het eigenlijk gaat.

avatar van Zinema

Voldoende verschrikkelijk.

Het idee achter Body Brokers is goed. Sterk zelfs. Want van de handel in afkickende junkies weet bijna niemand iets. Toch duurt het even voordat duidelijk wordt waar deze onderhoudende film precies over gaat. Jack Kilmer (de zoon van Val) acteert sterk en ook Michael Kenneth Williams weet de aandacht op zich te vestigen. Zelfs de commentaarstem van Frank Grillo intrigeert, al is zijn uitleg te summier aanwezig om het verhaal genoeg richting te geven. En dus duurt het even voordat je als kijker beseft waar je naar zit te kijken. Als Grillo dan eindelijk zelf in beeld verschijnt is dat zelfs een beetje een teleurstelling.

Eigenlijk zit je de hele film te hopen op het moment dat een en ander aanslaat of binnenkomt, maar stiekem doet het dat nooit. Kilmer is dus goed, maar ook hij zit gevangen in een script dat nergens van de grond komt. Er zijn teveel kansen maar geen een wordt benut. Memorabele scenes worden afgewisseld met slechte. Wanneer een ex-verslaafde zijn levensverhaal zonder enige echte inhoud in drieënhalve zin en tien seconden vertelt tijdens een bijeenkomst, reageert onze hoofdrolspeler dat hij de man zijn relaas zo herkenbaar vindt. Een tenenkrommend slechte scene, net zoals het slappe einde.

Body Brokers vertelt een verhaal dat gehoord moet worden. De medicijnen-maffia staat niet alleen en als er ook maar een kern van waarheid in dit verhaal zit, is het al voldoende verschrikkelijk. Maar een duidelijke lijn ontbreekt en men blijft teveel rond Kilmer hangen. Begrijpelijk, want de jongen maakt nu al net zoveel indruk als zijn vader ooit deed, maar dat is niet voldoende. Je blijft als kijker - weliswaar geboeid - wachten op iets wat niet komt. Of hoe je zo'n vruchtbaar gegeven om zeep helpt. En prestatie an sich. In handen van betere filmmakers had dit zowaar iets moois kunnen worden. Nu is het vlees noch vis.

**½

Met dank aan The Searchers voor het recensie-exemplaar.

avatar van schumacher

schumacher

Geen slechte film maar ik miste wat punch in de film.

Duurde lang dan had ik net ietske meer animo verwacht.

Goed om een keertje gezien te hebben maar een 2de keer zal niet gebeuren.

avatar van Rodger

Rodger

Redelijke film.. beetje docu cq film achtig...

2.5 **

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Goede film over een cynisch gegeven: hoe er massaal geld verdiend werd in de VS met afkickprogramma's voor drugsverslaafden onder Obama-care. Geen wonder dat het onbetaalbaar bleek. De titel slaat op degenen die de verslaafden moesten "ronselen" om mee te doen aan de afkickprogramma's. Er wordt enkele keren door 1 van deze body brokers gezegd dat er niks mis mee is om op deze manier grof geld te verdienen, want "hay.... that's how capitalism works!" Nope: that's how coruption works.

avatar van wouds601

wouds601

Wel een leuke film. zoals eerder aangegeven hier dat deze wel blijft hangen. bijzonder wereldje en goed geacteerd. verveelt geen moment. zeker een aanrader. 3,5*

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Een uitleg van uitbuiters van een stelsel binnen het zorgsysteem in de USA. Ach leuk verteld, soms wat traag. Niet alles is even realistisch te noemen maar de grote lijn zal zeker kloppen. Gekke wereld waarin we leven, en ook in ons kikkerlandje gebeuren zulke zaken ook al jaren. Hebzucht, we krijgen er steeds meer mee te maken. Snel geld en veel roem, dat is wat de tegenwoordige generatie wil, daarvoor zetten we alles aan de kant.

Leuk voor een keer, niet heel erg bijzonder.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Meer een drama, dan een misdaad-thriller. Kijkbaar, vrij weinig spannend, daardoor eerder hoger drama gehalte dan gehoopt.

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1988 stemmen

Enigszins bizar dat Frank Grillo die een bijrol heeft de filmposter siert.

avatar van karilem

karilem