• 9.382.141 stemmen

Gesproken taal: Engels en Turks

Releasedatum: 17 juni 2021

Plot Godzilla vs. Kong

"One will fall."

In een nieuwe wereld leven mensen en titanen samen. Maar er is een geheime organisatie die wil dat de titanen oorlog met elkaar voeren, een strijd die al het leven op aarde zou kunnen bedreigen. Ondertussen trekt een vreemde seismische activiteit op Skull Island de aandacht van zowel Godzilla als Kong. Een oorlog lijkt onafwendbaar.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slecht.

Zeer, zeer slecht actiespektakel. Inhoudelijk is het een ongeïnspireerd rommeltje van jewelste: sinistere bedrijfsleiders, bemoeizuchtige kinderen, .. Het zit allemaal in deze film gepropt. Er zijn ook nog King Kong en Godzilla, die bijzonder matig geanimeerd elkaar een paar motten geven tot er een nieuwe, gemeenschappelijke vijand opduikt. Van een monsterblockbuster had ik geen meesterwerk verwacht, maar een deftig actiespektakel had er toch wel van af gemogen.

avatar van mrklm

mrklm

Sinds de gebeurtenissen in Kong – Skull Island wordt Kong door een groep wetenschappers geobserveerd in een veredelde kooi. Wanneer Godzilla plotseling letterlijk opduikt en nog maar eens een stad kort in puin dreigt te leggen, is Kong de enige die de mensheid kan redden van de ondergang. Goedbedoelende wetenschappers [Rebecca Hall, Alexander Skarsgård] hobbelen achter de feiten aan en spuien pseudo-wetenschappelijk geleuter, kwaadwillende wetenschappers proberen een slaatje te slaan. Wat moet doorgaan voor komedie komt van technicus en podcast Bernie [Bryan Tyree] en sidekick Josh [Julian Dennison] en dat schattige inheemse meiske [Kaylee Hottle] versterkt de absurditeit van Kongs vermeende menselijke trekjes met behulp van telepathie en gebarentaal. Slaapverwekkend, maar wanneer Kong en Godzilla (en enkele gastmonsters) elkaar te lijf gaan is het vooral vermoeiend en een aanslag op de zintuigen: vooral het gehoor. Het vervolg Godzilla X Kong: The Next Empire is meer van hetzelfde, helaas.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag eens weer herbekeken, ditmaal op bluray!

Vond het wel weer een vermakelijk spektakel, maar kan natuurlijk lang niet tippen aan Godzilla van 1998, dat was pas een spectaculaire film, ook Kong skull Island vond ik beter.

Deze film begint eigenlijk al direct dat je Kong ziet en niet veel later Godzilla zelf, geen introductie van de acteurs / personages eigenlijk, wel vreemd, je ziet de hele film deze 2 tegen elkaar opnemen, veel special effects en actie, beetje richting de SF. kant op ook.

Zo richting het einde komt er ook nog een verassing namelijk een Mechatronic Godzilla die het opneemt tegen de aap en Godzilla.

Was allemaal erg goed in beeld gebracht en heb mij hiermee wel weer vermaakt.

Op naar Godzilla X kong.

Door de negatieve reacties, verwachtte ik echt een hele slechte film. Ik dacht dat deze nog slechter dan Godzilla: King of the Monsters (2019) zou zijn. Maar wat bleek, ik vond het best een prima film en ik had zelf niet zo heel veel moeite met de karakters. Alleen die jongen met die bril kon echt voor geen meter acteren. Maar ik vind bijv. het acteerwerk van Millie Bobby Brown (bekend van Stranger Things) helemaal niet verkeerd.

Dan het verhaal. Ook daar had ik geen moeite mee. Ik was juist bang dat het alleen maar om Kong en Godzilla zou gaan. Maar ze hebben juist een verhaal eromheen gemaakt. Dat gebeuren in Hollow Earth sluit juist weer goed aan op het vorige deel. Alleen hoe ze Kong overtuigde om dat te doen, sloeg dan weer helemaal nergens op.

De battle, ja Holy shit. Dat is waar je op hoopt en wat je ook echt dik krijgt. Prachtige beelden en dat i.c.m. de kleuren van de sky scrapers. Erg vet gedaan. Het einde is een beetje "Marvel weet het ook niet meer"achtig, maar alsnog pastte het wel in het geheel.

Ik hoop wel dat dit de laatste is, want ik heb ze nou wel echt gezien haha. Persoonlijk vond ik van heel de reeks Kong: Skull Island (2017) wel duidelijk de beste. Sowieso vind ik King Kong ook de gaafste Titan / Monster