Genre: Misdaad / Actie
Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans
Releasedatum: 10 juni 2021
Bekijk via Videoland
Plot Nobody
"Never underestimate a nobody."
Hutch Mansell is een man die overal waar hij komt geen enkele indruk weet achter te laten. Wanneer twee dieven in zijn huis inbreken is dit voor Hutch het ultieme moment om zijn woede, waarmee hij al lang rondloopt, kwijt te kunnen. Op zijn weg naar brute vergelding worden duistere geheimen uit zijn verleden onthuld.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Nobody (MusicMeter)
Charlie Williams
Pavel
Blake Mansell
UmbraVitae
Van ne sublieme film gesproken, heerlijke vette actiefilm, zoals je ze té weinig ziet. Het gaat er stevig tegenaan. Ook heerlijke zwarte humor. En wat te zeggen over Bob Odenkirk, die me eigenlijk op het eerste zicht ni bekend voorkomt, maar hier een knalprestatie neerzet. Dikke 9/10.
Better Call Bob!
Fuck, wat was dit gruwelijk bruut. Bob Odenkirk is echt een baas van een acteur. Natuurlijk als Saul Goodman, maar ook in een snoeiharde actiefilm als deze Nobody staat hij zijn mannetje. Alleen al voor een weer-ga-loze knokscène in de bus moet je dit hebben gezien, vond het echt een van de tofste actiemomenten in jaren. De film doet erg denken aan de John Wick reeks, maar dan met nog minder verhaal en minstens zo lomp geweld. John Wick is wat stijlvoller, Nobody is heerlijk rauw en direct. Er zitten meerdere grote bloederige stukken in die allen zeer de moeite zijn. Je moet alleen niet inhoudelijk over de film na gaan denken, want het slaat natuurlijk allemaal nergens op. Lekker boeiend.
En ook tof om een hoogbejaarde Christopher Lloyd nog even voorbij te zien komen. Dit soort films heb ik door die stomme coronapandemie al lang niet meer voorbij zien komen, dus veel dank. Deze regisseur heeft overigens ook het zwaar onderschatte Hardcore Henry gemaakt, ook echt een actiepareltje die jammer genoeg te weinig aandacht en waardering heeft gekregen.
Vlot aktiefilmpje met een dikke knipoog, energiek geregisseerd door de rus Ilya Naishuller, die we nog kennen van Hardcore Henry. Bob Odenkirk doet het goed in een voor hem nogal atypische rol en de spectaculaire aktiescenes zijn kunstig in beeld gebracht. Jammergenoeg wordt de toon naar het einde toe wel steeds flauwer en verliest de film uiteindelijk een deel van zijn kracht, waardoor de belofte van het eerste uur niet helemaal wordt ingelost. Niettemin erg onderhoudend en bij vlagen behoorlijk bruut.
filmsjefke
Wat een toffe film! Lang naar uitgekeken en ook lang geleden dat ik me zo vermaakt heb met een actiefilm, zo horen ze wat mij betreft te zijn. Ik begrijp de vergelijking met John Wick wel, past in hetzelfde straatje.
Hard, alles duidelijk in beeld gebracht.
Spanning en sensatie van begin tot eind, toffe muziek, en uiteraard een uitstekend acterende Bob Odenkirk.
Voor mij persoonlijk toch wel 1 van m'n favoriete films van dit jaar tot nu toe zo niet m'n favoriet.
Prima film 4*
Corcicus
Leuke actiefilm inderdaad met enkele rauwe en brute scènes zoals ik ze graag zie. Met Hardcore Henry bewees deze regisseur al heel wat in zijn mars te hebben. Eerst moet de kijker wel een lange aanloop zien te verteren en ook tussenin liep het soms wat stroef. Het script en scenario rammelden aan alle kanten, wat dat betreft vond ik Shoot 'em Up bv. veel beter. De scène op de bus is wel memorabel. Zeer genietbaar.
grandpa
'Give me the goddamn kitty-cat bracelet!'
En dan grandma en ik maar denken dat die nooit meer van het Saul Goodman imago afkomt. Nou niets is minder waar, heerlijke film met actie en vooral lekkere zwarte humor. Prachtige rol ook voor "Doc" Christopher Lloyd, Michael Ironside en anderen. Zitten nog wel met een paar vraagtekens maar verder een heerlijke film.
AniSter
Wat was dit een verademing naast alle actiebagger die er tegenwoordig wordt gemaakt. Ja, natuurlijk is een en ander compleet 'over the top' en begon het richting het einde meer op het A-Team te lijken maar dat maakt het spektakel en het amusement er niet minder op. Dit was genieten onder begeleiding van toffe muzieknummers. Goede cast waarbij ik speciaal Lloyd wil vermelden: 82 jaar is hij inmiddels en hij deed het nog prima! Deze film was een feest van begin tot einde met flink wat humor. De scene waarbij de vonken van de pick-up naald vlogen vond ik geniaal bedacht.
Macmanus
Jammer.
Hoorde hier goede dingen over. Had er dus ook wel veel zin in. Odenkirk vind ik een sympathieke acteur en de regisseur had kennelijk al en puike actiefilm op zijn naam staan (die niet gezien)
Helaas is dit zo een Hollywood actiefilm waar ik niks mee heb. Het begint wel ok. Lulletje Odenkirk zit vast in zijn saaie leventje. Het is niet een premisse die we nog nooit hebben gezien maar genoeg potentie voor een leuke film. Dan komt hij in gevecht in de bus. Dit is ook een nog best aardige actie scene. Vooral ook omdat Odenkirk zijn personage niet super makkelijk wint. Maar daarna verliest de film steeds meer dat beetje glans wat het had. Naishuller doet de needle drop net iets te vaak en ook met net iets teveel cliche oldies. Deed mij wat denken aan Joker in dat opzicht. De Russische Mafia komt langs met al zijn cliches. En de film gaat heel bewuste grapjes erin doen. Het is altijd een beetje een slecht teken als een genrefilm zulke hoge waarderingen krijgt. Vaak is het of een "realistische" actie film of het is een actiefilm die heel zelfbewust is, zoals Deadpool of alle andere Ryan Reynolds films.
Voor mij werkt dat altijd wat averechts. Ik vind het nooit zo erg als iedereen heel serieus is binnen de film. Zo een RZA en de Doc in de climax dat is echt iets wat ik helemaal niet wil zien in een actiefilm als deze. Ik had echt veel meer genoten als dit veel meer Falling Down was geweest.
Helaas. Gelukkig is de film niet te lang en het zag er wel verzorgd uit enzo. Hoewel ook daarmee de film wat eigens mis, ik heb Atomic Blond, John Wick nog niet eens gezien behalve de trailer maar deze film lijkt mij qua belichting in clubs toch minimaal broers en zussen van elkaar te zijn.
2,5 sterren.
joolstein
Regisseur Ilya Naishuller eerste film was een unieke actiefilm geheel opgenomen in P.O.V. (zoals de first person shooters) Zo goed en origineel concept was er in deze tweede film niet! Die eerste film opende namelijk voor de regisseur de deur van Hollywood. Daardoor was er duidelijk wel meer budget maar moest hij wel werken met een veel traditionele script (“A History of Violence”, “Falling Down”, "The Long Kiss Goodnight" “Shoot ‘Em Up”, “Taken” of “Equalizer” ) van de hand van de schrijver Derek Kolstad (John Wick) Ja, dat script is vooral het veilige "been here, seen that" Echter twee elementen laten deze film ver boven het gros uitstijgen! Ten eerste is dat Bob Odenkirk (van het al even goede “Better Call Saul”); en hoe hij de saaie huisvader Hutch Mansell met een geheim speelt! Nu Liam Neeson te oud wordt en niet meer goed kan overtuigen en Keanu Reeves het nooit heeft gehad, bewijst Odenkirk dat hij het in zich heeft om een geloofwaardige actiester te zijn! Meest aantrekkelijk aan hem maakt, dat hij geen superheld is en ook klappen moet incasseren! Daarnaast is opa Christopher Lloyd een genot om te zien. Wel jammer dat Harry gespeeld door RZA en wat ik vermoed half-broer was, slecht uitgewerkt werd. Nu leek het net alsof er een paar excuus donkere mensen in de film moesten zitten! Maar RZA scoorde wel even een drievoudige headshot! Het andere hoogtepunt is de regie van llya Naishuller! Hij weet ondanks dat eenvoudig verhaal er een stel erg mooie scenes in te stoppen! Het tracking-shot van het gooien van een pistool was er bv. zo één! De actiescènes zelf waren goed overzichtelijk, zijn regelmatig bloederig in beeld en bezitten een soort cartoonachtige grappigheid! Het bus-gevecht dat aan het begin van de film plaatsvindt, steekt wel boven de rest uit. Ja in zijn krappe 92 minuten geeft de film je precies wat je wil en soms is dat ook genoeg om plezier te hebben! Blijf na de aftiteling ook nog even kijken want er komt nog een bonusscène!
Jynxter
Wat een heerlijk coole, vuige, komische en vooral amusante wraakfilm is dit. En zijn karakter zit Odenkirk als gegoten. 0 pretentie, 100% vermaak.
boemboem27
heerlijke actiefilm, zelfs af en toe komisch, vooral het laatste half uurtje.
erg leuke rol van Christopher Lloyd als pa van Bob Odenkirk.
Bob Odenkirk die zelf als hoofdrolspeler die een erg goede rol neerzet.
genieten gewoon, volop actie, vleugje humor, van alles wat.
na/tijdens aftiteling nog heel leuk klein stukje film.
dijk1023
Erg leuk, zelfde genre als RED. Vette actie met echte (zwarte) humor. Ouderwets genieten!
filmkul
Redelijke actiefilm met wat zwarte humor. Het verhaal is weinig origineel, maar wordt wel lekker uitgewerkt door Naishuller. De opbouw is dik in orde, zowel het verhaal als de actiescenes worden vakkundig uitgewerkt tot de finale, die helaas wat te makkelijk en iets te veel van het goede is. Dit alles met een dikke knipoog, maar wel lekker grof. Odenkirk is prima gecast als antiheld. Visueel ziet de film er ook goed uit, met fraai camerawerk. Met als toppunt de introductie van Yulian. Heerlijke rauwdouw film. 3.5
AGE-411
Een misser.
Eigenlijk is de film best interessant tot aan het gevecht op de bus. Daarna komen de Russen en de achtergrond van Nobody naar voren. Alle kaarten liggen op tafel, maar dat blijkt niet genoeg te zijn om deze 'slag' binnen te halen.
Op de koop toe verzandt de film te veel in een goedkope en onrealistische actiefilm. Na een uur had ik er eigenlijk wel al genoeg van.
cor1946
Wat een heerlijke actie film met Bob Odenkirk. Wist niet dat hij zo kon spelen. Zie hem in de serie Better call Saul dat verwacht je niet dat hij in zo actie film zit. Verstand op nul en rammen maar.
Captain Pervert
Als groot Breaking Bad en Better Call Saul fan viel mij deze film natuurlijk onmiddellijk op. Met name de atypische rol voor Bob Odenkirk. Een actiefilm? Met HEM? Ja, echt waar. En toch met het herkenbare sarcasme en de humor. Ik had hier ontzettend veel zin in en de film stelde op geen enkel punt teleur.
Nergens probeert de film iets compleet nieuws: het welbekende "ex killer moet nog een keer noodgedwongen zijn kunstje doen". Zie ook: The Equalizer, John Wick, alle Rambo films, Commando, het hele Jason Statham oeuvre en ongeveer alle films uit de jaren 80.
Maar alle vertrouwde, misschien zelfs uitgekauwde, elementen en twists voelen toch fris aan omdat het met een grote knipoog wordt gebracht.
Er hangt een sloom jaren 80 sausje over de film, maar dankzij vlotte montage en heerlijk gefilmde actie is het toch een lekker eigentijdse film.
Net als je denkt dat je in het zoveelste action flick cliché bent beland weet Odenkirk met zijn onnavolgbare hoofd er wel weer een originele draai aan te geven.
Neem nou de scène waarin hij in de nachtclub van de boef, het hol van de leeuw, doodleuk een steak zit te eten. Het is cheesy jaren 80 Mel Gibson, maar dan nóg meer over the top.
Of de geweldige knokpartij in de bus, waarvan je denkt dat het afgelopen is, maar die dan toch nog verder gaat. Je kúnt dan niet anders dan met beide vlakke handen op je dijen meppen.
Tel daar een opvallende soundtrack bij op en je hebt echt een avondje top vermaak.
4,5 sterren
Kondoro
“Give me the goddamn kitty cat bracelet, motherfucker!”
Heerlijke film, hier geniet ik nou echt van. Je hoeft er in ieder geval geen verwachtingen bij te leggen maar wees voorbereid op een mengelmoes van ‘John Wick’ en ‘The Equalizer’ met een portie droge humor, het moet je ook wel net liggen. Ja tuurlijk is het concept niet heel bijzonder, we kennen het wel maar met de juiste uitvoering is het nooit minder interessant om te zien. Daarom was ik wel in hoge verwachtingen aangezien ‘Ilya Naishuller’ weer achter de regie zat, en hij heeft met ‘Hardcore Henry’ al het nodige laten zien, een leuke regisseur die zeker wel verder kan groeien in de top.
Toch is het even omschakelen, verwacht namelijk geen sterk script waar de film aan voldoet, de film laat constant een concept zien wat we al wel kennen, echter door een goede regie is het beter naar buiten gekomen al had ik dat wel deels verwacht na het zien van de trailer. Toch weet ‘Ilya’ er superleuke momenten in te verwerken die eigenlijk de gehele film door wel aan bod kwamen. Zo zien we scenes waar er een stoel naar een bodyguard vloog die in het ziekenhuis lag, terwijl de grote baas ‘Yulian’ naar binnen stapt en dus een stoel naar zijn hoofd mietert. De film zit helemaal vol met dit soort leuke toevoegingen waar de actie lekker door gaat en we alles zien, lekker ruig vooral.
Ik moet zeggen dat ik me dus aardig heb vermaakt, hoewel het verhaal wat dunnetjes is kon ik er prima mee overweg en heb ik genoten van de grofheid maar ook van het leuke acteerwerk van ‘Bob Odenkirk’. Ik zie deze films graag en ook nog wel vaker in de toekomst. Helaas alweer even geleden dat ik de film zag en kom nu pas aan de tijd om mijn mening te typen, vandaar dat hij wat korter is dan normaal. Genoten, leuke film.
Brabants
Nobody een film waarover diverse personen zeggen het niet al te serieus te moeten nemen. Ik had het persoonlijk wel iets serieuzer willen zien. Vond het namelijk nogal saai. Al dat onzinnige gebeuk zonder enige diepgang begint snel te vervelen.
VbBogaerts
Heerlijke en vermakelijke ontspannende film. Als je eens niet teveel wil nadenken bij een film, kletterende actie wil zien met een vleugje humor, press play.
Shinobi
"Just a bit excessive, but glorious."
Ilya Naishuller leverde met 'Hardcore Henry' een aardige film af, maar het was voor mijn gevoel niet helemaal geslaagd. Om die reden temperde ik vooraf mijn verwachtingen. Gelukkig blijkt dat achteraf nergens voor nodig te zijn geweest.
De vergelijking met de 'John Wick' franchise is al snel gemaakt. Daarbij heeft Derek Kolstad ook deze film neergepend. Op deze manier krijg je een clichématig verhaaltje voorgeschoteld waar een ogenschijnlijk burgerlijke man het tegen een flinke hoeveelheid Russen moet opnemen.
Bob Odenkirk ken ik voornamelijk als de slinkse advocaat Saul Goodman. Des te verrassend om hem voor de verandering eens als actieheld te zien. Hij brengt de nodige charme met zich mee en zorgt ervoor dat het dunne plot onderhoudend blijft. De bijrollen van Christopher Lloyd en RZA zijn een leuke toevoeging.
Maar waar je uiteraard voor kijkt is natuurlijk de actie. Ik moet zeggen dat dit echt smullen is geblazen. Het gaat er lekker hard aan toe en de scènes gaan - onverwachts - vrij lang door. Hoewel het merendeel over-the-top is, kan ik de rauwheid zeker waarderen; fris en bloederig tegelijkertijd. De heerlijke soundtrack maakt het helemaal af.
Al met al is 'Nobody' een enorm toffe actiefilm geworden. Het vervolg kan wat mij betreft niet snel genoeg komen.
Dikke 3,5 sterren.
nepdance
Gewoon zéééééér vermakelijk! Heb meerdere keren echt hardop zitten lachen en dat overkomt me niet heel vaak bij een film. Al met al een onverwacht toppertje.
pietpuk
Rechttoe rechtaan actiefilm opgehangen aan een nietszeggend flinterdun verhaal. Aardig in beeld gebracht maar dat is het dan ook wel.
Moviegooner
"I've never met a Black Russian before"
Heerlijke bad-ass old school actie met niemand minder dan Bob Odenkirk van Breaking Bad en Better Call Saul. Een verassende keuze maar hij doet en speelt een geweldige rol als Nobody die dikke kont schopt. De regie steelt voor mij de show de regisseur van Hardcore Henry heeft een leuke stijl met creatief camerawerk en snelle vechtscenes. Laatste acte valt de film wel tot paar actie cliches, ondanks dat is Nobody een heerlijke tijd in de bios!
MiSTeRSPeeD
Ook leuk voor mensen die het aan hun blaas hebben. Leuke luchtige bloederige onzinnge grappige hersenloze wraakfilm. Of Bob Odenkirk heel geloofwaardig overkwam laat ik maar in het midden maar dit is zeker een leuke film waar je niet te zwaar aan moet tillen. Opmerkelijke cast die is opgevuld met een aantal oudgediende die in dit geval de film niet hoeven te redden. Dikke knipoog naar de meeste wraakfilms.
mrklm
Hoewel hij de kans heeft om twee inbrekers in zijn huis onschadelijk te maken besluit Hutch Mansell [Bob Odenkirk] ze te laten gaan. Dat komt hem op kritiek te staan van buren, collega’s maar ook van zijn eigen gezin. Wanneer blijkt dat de inbrekers niet alleen geld, maar ook het kettinkje van zijn dochter [Paisley Cadorath] hebben gestolen verandert hij in Paul Kersey. Hij schakelt in zijn eentje een groep criminelen uit die een meisje lastig vallen in de bus. Maar oeps: het zijn handlangers van een Russische maffiabaas. Doet in veel opzichten denken aan John Wick, maar Naishuller is vooral bezig de stijl van Scorcese (in het bijzonder Goodfellas) te kopiëren. Je kunt natuurlijk slechtere inspiraties gebruiken, maar het onderstreept het gebrek aan originaliteit. De zogenaamd hippe soundtrack levert filmfreaks de mogelijkheid op om een miniquiz: “Uit welke film is dit ook alweer gejat?” te spelen. Christopher Lloyd heeft een vermakelijke bijrol als Hutch’ vader.
mjk87 (moderator films)
Vermakelijke film met soms heerlijk rauw geweld, vooral in de bus. Maar eigenlijk is dat de enige memorabele scène. De film is prima geschoten met flashy kleurtjes en fijn camerawerk (soms mooie trackingshots) maar ik miste wat eigenheid. Alsof de regisseur vooral goed naar anderen keek en met vakmanschap en goede smaak deze film draaide, maar meer dan dat ook niet. Goed gecaste hoofdpersoon verder. De laatste scène was wel de minste. Dat stukje humor met die pa daar pas ook niet helemaal bij de toon van de rest van de film. 3,5*.
Collins
Een hele leuke actiefilm met een prima protagonist. Bob Odenkirk speelt de hoofdrol. Odenkirk is op moment van schrijven bijna 60 jaar. Een man op leeftijd. Niet meer de snelste. Dat aspect gebruikt de film ijzersterk door de held een beetje stram en vastgeroest de actiescènes in te gooien. Op die manier worden de actiescènes automatisch voorzien van een vleugje humor en heeft actiefiguur Hutch meteen een sympathieke tragikomische uitstraling.
Tja, wat een midlifecrisis allemaal niet teweeg kan brengen. Hutch is geen nobele held. Hij zoekt de confrontaties op. Hij lokt uit. Hij ontsteekt het lontje. De boeven die hij bevecht zijn persiflages van slechteriken. Samen met de actiescènes zorgt die overtrokken stereotypering van het boeventuig ervoor dat de film steeds onder een humoristisch laagje werkt. Het is overigens overwegend humor met een zwart randje. Beetje droog ook. Leuk.
Regisseur Ilya Naishuller zet met zijn Amerikaanse debuut in op tempo. Veel scènewisselingen. Veel cuts. Veel personages. Een hoge bodycount. En dat allemaal in 92 minuten. De film zit vol beweging. Momenten van rust zijn er nauwelijks.
De vechtscènes zijn zeer onderhoudend. De leukste vindt plaats in een bus met een groepje tuig van de straat. Naishuller wisselt heel prettig met de instellingen van de camera. Nu eens in een longshot waardoor de choreografie goed zichtbaar is. Dan weer met korte snelle beeldwisselingen dichter op de actie, die snelheid en dynamiek in de scène brengen. De trage Odenkirk die zoekende is naar zijn vechtvorm, zorgt voor de humor. Een fijne scène. En wat mij betreft de beste scène, alhoewel de finale er ook zijn mag.
Leuke score trouwens. De handelingen worden vergezeld door een aangename soundtrack. Ik hoorde zelfs Luther Allison voorbij komen. Wie? Gewoon Luther Allison, bluesgitarist en bluesgigant. Life is a Bitch. Geweldig en gewoon het perfecte motto bij deze zeer vermakelijke film.
XvenomX
Top film goed verhaal kan me hierin wel vinden. Verhaal begint goed omdat deze man altijd het zelfde doet en zo in een sleur terug komt. Uiteindelijk komt zijn geheim naar boven en dat is wat die vroeger deed. Hij kan die toch niet achter zich laten zeker niet wanneer er in gebroken wordt . Topper deze film
Sergio Leone
Redelijk.
In navolging van o.a. Taken en John Wick is er nu Nobody. Er is op sommige vlakken niet naast de gelijkenissen te kijken, maar storen doet het amper; Zo'n simpel actiefilmpje, mits degelijk gemaakt, kan er bij mij altijd wel in. Nobody is zo'n film.
Het is allemaal ietsje minder gelikt dan bv. John Wick, dat nogal eens met wat kleurtjes tovert. Nobody is vrij grijs van look, maar dat past wel. Actiescènes zijn best oké. Ik had het allemaal nog wel iets bruter verwacht, maar men opteert om er vaak in slomo een klassieker onder af te spelen. Daardoor ligt ook het droogkomische er na een tijd toch te dik op om nog echt droogkomisch te zijn.

Actiefilm 'Nobody' met Bob Odenkirk verdwijnt binnenkort van Netflix

Retfærdighedens Ryttere
Komedie / Misdaad, 2020

Papa, Sdokhni
Komedie / Thriller, 2018
sluipmoordenaardouble lifemidlife crisissecret organizationbratva (russian mafia)diefgeweldhuisinvasiefamilieduringcreditsstingerformer fbimiddle age crisis al cinema