• 9.373.064 stemmen

My Heart Can't Beat Unless You Tell It To (2020)

Drama / Horror | 90 minuten

Genre: Drama / Horror

Geregisseerd door: Jonathan Cuartas

Met onder meer: Patrick Fugit, Ingrid Sophie Schram en Owen Campbell

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot My Heart Can't Beat Unless You Tell It To

Dwight en Jessie hebben hun handen vol aan de verzorging van hun jonge zieke broer Thomas. Zonder zijn dagelijkse portie vers bloed komt Thomas de dag niet door. Die aanhoudende druk zuigt alle energie weg en leidt zelfs tot een breekpunt tussen broer en zus. Hoe houden zij Thomas in leven zonder er zelf aan onderdoor te gaan?

avatar van keukenzout

keukenzout

Ah mijn hart echt. Laat het horror maar weg, op het vampierelement na zit er echt niks 'griezeligs' in maar des te groter is de tragedie.

Plaatje van een film.

avatar van Hansiro

Hansiro

Geweldig drama over broer en zus die de behoorlijk zware taak op zich nemen om de jongste van de familie te verzorgen met vers bloed. Horror kan ik het niet echt noemen maar door de schitterende trage sfeer zijn er wel momenten die echt binnenkomen. Topper!

avatar van joolstein

joolstein

Oké het is goed gemaakt en er wordt goed geacteerd, maar het verhaal en de film waren gewoon niets voor mij. Er is in de film geen achtergrondverhaal over Thomas, zijn toestand of over zijn broer en zus en waarom ze voor hem zorgen. En blijkbaar doe ze dat al ook al een tijdje maar nog nooit zijn ze opgemerkt? Feiten die gewoon worden geaccepteerd..? Er gebeurd verder een heleboel in de film maar eigenlijk ook helemaal niets! Kijken maar karaoke-zingen, eten op de bank voor de tv en de andere vaste dagelijkse routines! Kortom een saai en sober leven Tussen elke scene zijn er ook van die lange stiltes. Doen het altijd goed, als je wil benadrukken dat je artistiek bezig ben. Want Ja hoor... zucht... ik had weer te maken met een hip -arthouse film die realistisch familiedrama verpakt als horror. Ook geheel op hipster manier gemaakt, opgenomen in een beeldverhouding van 4:3 en de mannen laten uiteraard een baard staan! Tja daardoor sleept de film met een speelduur van 1 uur en 30 minuten, VEEL langer voort dan nodig is! Tja en de film eindigt gewoon....? Mij achterlatend met een onbevredigend en onvolledig gevoel. Wat de teleurstelling nog groter maakte!

avatar van John Milton

John Milton

Alexspy refereerde in de nu lopende horrochallenge al eerder aan onze verschillende waardering voor Jarmusch's Only Lovers Left Alive (2013), voor mij een film die juist iets heel interessants doet met de vampiermythe. My Heart Can't Beat Unless You Tell It To (2020) is beduidend soberder dan die film, en zonder bekende gezichten, maar je zou hem in dezelfde hoek kunnen plaatsen van auteurs die een andere kant op willen met de vampiersetting, en de themathiek verkennen op een andere manier dan we gewend zijn. Een slowburn familiedrama in dit geval, dat zich toevallig afspeelt bij 3 vampier siblings, waarvan de oudste 2 worstelen om hun jongere, ziekelijke broer Thomas met bloed in leven te houden.

Op het festival voor de fantastische film in Sitges (waar het Imagine team toevallig deze week weer op zoek is naar releases voor komende zomer) van 2020 werd Cuartas beloond met de award voor meest veelbelovende debuterende regisseur, en ik snap wel waarom. Dit is duidelijke een film met visie, en gemaakt door iemand die buiten de meer gebruikelijke paden durft te treden. Revisionistisch en subversief zijn termen die ik wel in de recensies zou verwachten. Joolstein kon er dan weer niet zoveel mee, en dat kan ik tegelijkertijd ook goed begrijpen (al vind ik 4:3 niet perse een hipsterformaat, of associeer ik baarden daarmee ).

Hij is ook zeker niet de enige teleurgestelde, want er staan zat 1* reviews op IMDb, met als voornaamste klacht dat het saai is. My Heart Can't Beat Unless You Tell It To (2020) is wat mij betreft absoluut niet saai, maar echt horror is het evenmin. Mocht je ondanks dat in de markt zijn voor een bleek, sociaal-realistisch familiedrama met een horrorelement, en slowburners liggen je wel, dan zou ik deze indie zeker een kansje geven.

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Ik kan langzame films absoluut waarderen, dat is voor mij ook echt niet het probleem hier. Mijn probleem is dat dit eigenlijk nergens over gaat. Ik zal het voor de zekerheid in spoilers zetten.

Een vampier in een nogal onwerkelijke setting, het past gewoon totaal niet. Hoe is hij vampier en zijn de zus en oudere broer doodnormaal? Konden ze echt geen andere manier dan het vermoorden van mensen vinden om hem te helpen? Ziekenhuis misschien? Iets anders in elk geval?

De zus gaat dood, de broers blijven over. De oudere broer wil niet meer moorden en dus besluit de jongste broer dat het mooi geweest is, het vampieren leven. Al die moorden waren dus eigenlijk voor niets, alright.

Andere issues waren dat die dude die opgesloten zat in dat schuurtje dus heeft weten te ontsnappen. Wegwezen dus en meteen naar de politie gaan toch? Welnee, zonder ENIGE reden het huis ingaan van de familie en hem proberen te vermoorden? REALLY?

Later staat middenin de nacht vanwege.....redenen....die tiener voor de deur en hij wordt uitgenodigd naar binnen te komen en doet dit, heel raar. Hij drinkt dan bloed en we krijgen vrijwel geen enkele reactie hierop. Heel vreemd allemaal.

Nog vreemder is dat dit in de beste horror van 2021 staat van Rotten Tomatoes.

avatar van John Milton

John Milton

Wie deze ook goed vond doet er goed aan Cuartas' korte film The Horse and the Stag (2018) even te bekijken.

Tien minuutjes, maar wat weet hij allemaal in te stoppen.