• 9.372.674 stemmen

Geregisseerd door: Harrison Smith

Met onder meer: Davy Raphaely, Dave Sheridan en Sarah French

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Special

"See it with someone you hate."

Jerry verdenkt zijn vrouw van ontrouw. Hij neemt wraak op aandringen van zijn beste vriend die hem meeneemt naar een mysterieus bordeel voor "The Special". Maar alles heeft een prijs en Jerry's nacht van plezier zet een duistere keten van gebeurtenissen op gang, terwijl hij in een spiraal van obsessie terechtkomt. Als je "The Special" eenmaal hebt gehad, kun je niet meer terug naar het gewone.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Érg leuk! Fatal Attraction meets The Blob, aldus de poster. Ik zie er vooral een Henenlotter-light (denk Bad Biology (2008) !) in. Compleet bizar concept dat grotendeels met body-horror elementen flirt en dat pas helemaal aan het einde expliciet durft te omarmen. Smith weet het mysterie van de speciale doos goed uit te rekken en hoewel het stylistisch vooral sobere degelijkheid is, volstaat het wel. Einde geeft het net dat beetje extra pit mee waar je eigenlijk de gehele speelduur op hoopt. Aanrader voor liefhebbers van low budget horror en een stuk beter dan Harrison's vorige werk.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Niet volledig mn ding. Ik vond deze niet echt bizar fzo, want dan zou ik hem misschien net leuker hebben gevonden, film deed me eigenlijk vrij weinig en vond het horrorgegeven maar minnetjes en dan heb ik het niet enkel over gore, maar de totale beleving. Wat ik dan weer wel fijn vond waren kleur en geluid, creëerde nog bepaald sfeertje dat ik wel kan appreciëren. Naar het einde toe was het allemaal net iets leuker. Ik denk dat de net

-voldoende-score van 5/10 wel passend is.

avatar van Rickyman

Rickyman

Best vermakelijk, maar niet echt speciaal.

Net geen voldoende voor mij.

avatar van joolstein

joolstein

Zouden de makers inspiratie hebben gevonden in de Saturday Night Live Digital Short 'Dick in a Box' met Justin Timberlake? Tja...de poster, met de slogan “Fatal Attraction meets The Blob” intrigeerde mij wel! En als zich onder het effectenteam Marcus Koch en Cat Bernier bevinden dan zit het daar ook wel goed! Nu is dit een low-budget horrorfilm en gaat over een man die een affaire heeft met een houten kistje. Een solide idee...echter is er een grote "Maar!" De film mist veel kansen om echt geweldig te zijn. De film heeft als genre horror zo als je met het idee speelt: welke vreselijke dingen kunnen er gebeuren als een kerel zijn geslachtsdeel in een mysterieus gat steekt? Waarom dan erg bescheiden zijn met gruwelijke scenes? Het is jammer dat de film nogal de tijd neemt om de gruwelen op tafel te leggen (die zitten aan het einde) en er zijn maar weinig bloederige moorden. De film stelt nu te veel vertrouwen in het acteerwerk van de cast maar deze is daarvoor niet capabel genoeg. En de regisseur bezit daarnaast maar weinig visuele flair. Het is inderdaad een ongebruikelijke horrorfilm, ook beter dan het voorgaande werk van de regisseur, en de climax was zeker de moeite waard maar de spanning of koude rillingen waren uiteindelijk niet opwindend en schokkend genoeg om al te positief te zijn.