• 9.373.864 stemmen

Alternatieve titel: The Water Cure

Geregisseerd door: Charles Chaplin

Met onder meer: Charles Chaplin, Edna Purviance en Eric Campbell

Plot The Cure

Een alcoholist gaat naar een kuuroord om van zijn drankverslaving af te komen. Zijn bagage bestaat voornamelijk uit flessen drank. Wanneer de eigenaar van het kuuroord de drank ontdekt, geeft hij de opdracht het weg te gooien. Deze actie krijgt een verrassend staartje.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

The Inebriate

The Man with the Gout

Head of Sanitarium

Nurse (onvermeld)

Patient (onvermeld)

avatar van Don Homer

Don Homer

Erg vermakelijke steenoude short van the maestro. Chaplin komt met een grote hutkoffer vol alcohol bij een kliniek/kuuroord om af te kicken van zijn alcoholverslaving. Zijn alcoholische loopje is nog leuker dan zijn altijd al kenmerkende loopje. Daarnaast zijn er nog een boel geslaagde grappen. Dat grappen uitgemolken worden in de short zelf hoort denk ik bij de tijd. Het is er in ieder geval niet minder leuk om.

avatar van clubsport

clubsport

Een van de leukere Chaplin short filmpjes , tja en als je al die flessen in dat ronde watergat ziet vallen dan weet je wel wat er gaat gebeuren

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Verder met The Cure die volgens velen als goed aangemerkt wordt maar mij weer minder kon bekoren.

De snelheid en dynamiek uit The Adventurer wordt weer ingeruild voor wat flauwere kolder met enkele bekende gezichten uit de vorige films. Aardige is het idee met de drankvoorraad en waar die terecht komt, maar het leukst zijn toch de stevige massage en de draaideur in het begin. Dit vermaakte mij toch al weer iets minder dan The Adventurer maar desalniettemin een voldoende.