• 9.373.809 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Evan Morgan

Met onder meer: Adam Brody, Sophie Nélisse en Sarah Sutherland

Plot The Kid Detective

"No longer a kid. Not much of a detective."

Abe Applebaum was ooit een gevierde kinderdetective. Nu hij begin dertig is, blijft hij dezelfde triviale mysteries tussen katers en vlagen van zelfmedelijden oplossen. Totdat een naïeve klant hem zijn eerste 'volwassen' zaak brengt: hij moet erachter komen wie haar vriendje op brute wijze heeft vermoord.

avatar van schumacher

schumacher

Gezapig filmpke en het 1ste deel was best leuk te noemen maar op een bepaald moment zakt het wat in wat ervoor zorgde dat ik mijn concentratie wat kwijt raakte.

Zeker geen verkeerde film maar had dat 2de deel zo goed geweest als dat 1ste stuk dan lag mijn score een stukje hoger.

Score van imdb is in deze wat mij betreft correct.

avatar van scorsese

Aardige film over een man die al vanaf kinds af aan een detective is en nu zijn eerste moordzaak krijgt. Een film-noir-achtig plot met een wat afwijkende toon die niet overal even goed werkt (hierdoor is de film soms wat onevenwichtig). De ontknoping is hier ook een voorbeeld van, maar het maakt wel dat deze niet bepaald voorspelbaar is. Net geen 3.5 sterren.

avatar van Macmanus

Macmanus

Prettige film.

Hoewel ik Knives Out ook heel tof vind. (Ik heb altijd wel een zwak voor dit soort detectives.) Het is alleen wel jammer dat iedereen zo op die film viel en deze film (mede natuurlijk door 10x minder star power) erg weinig liefde kreeg.

Want de film hebben wel wat van elkaar weg. Deze is wat droger wat relaxer. Maar het zijn geen detectives die puur over het mysterie gaat. Hier is Brody zijn personage een vrij goede uitbeeldingen van een hoop millennials. Grote dromen hebben maar rond je dertigste toch zien dat het niet allemaal wil vlotten.

Het maakt de film fris en de grapjes worden gedoseerd en perfect getimed gebracht. Prima speelduur en Brody die ik steeds vaker voorbij zie komen is een alleraardigste acteur.

3.5 sterren.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Zeer matige film. Verhaal klonk interessant maar viel vies tegen. Film komt ontzettend traag op gang en dat wordt eigenlijk maar erger. Je ziet van mijlenver aankomen dat beide zaken met elkaar te maken hebben. Uit het plot was veel meer te halen. Een beetje tempo had de film al goed gedaan. Brody en Nelisse vullen elkaar wel aardig aan. Dat maakt het voor mij toch nog 1,5* waard.

Melig filmpje met een maf droogkomisch sfeertje. Een misdaadverhaal verteld in Quentin Dupieux tempo.

Achter de ingetogenheid van de personages gaat veel frustratie schuil. Adam Brody loopt er verloren bij. Een anti-held die de weg kwijt is, dat zijn de leukere personages. Sophie Nélisse speelt ook een leuke rol.

The Kid Detective toont een a-typische en originele benadering van het detective-genre. Kiss Kiss Bang Bang (2005) verteld in slow-motion.

Het had allemaal nog wel iets scherper en dwazer gemogen, en bijvoorbeeld met wat tempo-wisselingen in de montage.

Het einde is origineel. Het is een tamelijk onverwachte en bizarre ontknoping.

De titel is wat misleidend want ironisch bedoeld en doet in eerste instantie Nickelodeon achtig aan.

avatar van Thomas83

Thomas83

Drama en deadpan gaan wonderlijk goed samen in deze film. Zelfs als de film richting het einde behoorlijk duister wordt werkt het allemaal nog heel goed. Vond het uitgangspunt ook een leuke originele twist op noir-films, en Adam Brody is geknipt voor de hoofdrol. Het einde stelt ook nog eens verre van teleur. Uitstekende debuutfilm voor Morgan. Alles klopt wel eigenlijk. 3.5*.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De anti-detective op zoek naar zichzelf. Of hoe Abe Applebaum (Adam Brody) zijn carrière als superspeurder zag verdampen toen de verwachtingen te hooggespannen werden en zijn deductievermogen niet meer bij kon blijven. Of was zijn belofte van grootsheid om te beginnen al een leugen? Net als Rian Johnson's 'Brick' (2005) is 'The Kid Detective' (2020) geen dijenkletser vol hilarische situaties, maar de humor ontstaat door de sympathieke personages met hun eigenaardigheden en deadpan dialogen. Niemand is écht kwaadaardig in deze kleine gemeenschap waar iedereen elkaar kent en misdaad iets lijkt uit films. Vooral Abe Applebaum zelf is heerlijk als een has-been die zelf ook niet meer gelooft dat het leven iets bijzonders voor hem in petto heeft. En toch maar blijven proberen omdat de aandacht van een 'fatale vrouw' hem goed doet. Naar het einde toe voelt het ietwat als een toonbreuk als 'The Kid Detective' (2020) het eigen misdaadplot afwikkelt met een iets te gewelddadige confrontatie.

avatar van Shadowed

Shadowed

Oké.

Aardige komediefilm met wat dramatische invalshoeken, soms gecombineerd met thriller. Toch overheerst het meer luchtige sausje waardoor de film moeilijk aan te rekenen valt als puur genrewerk. Daar leek regisseur Morgan dan ook niet op te mikken, en het eindresultaat is daarmee gewoon een nette voldoende.

Waarom mijn cijfer niet zo hoog ligt valt eigenlijk simpel te beantwoorden met het feit dat dit mijn humor niet echt is. Komedie wordt op een redelijk platte manier gebracht en het zijn de licht excentrieke personages die het moeten afleveren. De vertelstijl is vlot genoeg, maar de humor kreeg me niet echt mee waardoor ik het allemaal met een redelijk stoïcijnse blik keek.

Acteerwerk is aardig te noemen. Brody doet het best leuk, past eigenlijk ook heel erg goed in zijn rol. Nélisse daar tegenover vond ik echter wat minder. Ondanks dat haar personage niet bepaald buiten de boot valt vond ik dat ze haar verschijning toch te weinig meegaf om het publiek herhaaldelijk te blijven boeien. Er zit gewoon te weinig persoonlijkheid in.

Speurwerk zelf is ook wat aan de simpele kant ondanks dat de uiteindelijke uitkomst (gelukkig) nog verrast. The Kid Detective is een film die voortdurend op hetzelfde niveau blijft zitten. Het is nooit echt sterk of hilarisch, maar ook nooit slordig of bagger. Het is een echt middelmaatfilmpje geworden die onderhoudend genoeg uitpakt voor een voldoende, dus bij deze.

avatar van Rodger

Rodger

Het begin is best aardig, maar halverwege kakt de film in, en op het laatst komt het wat weer op gang.

1x is leuk, daarna terug in de kast.

2.5 **

avatar van mrkos

mrkos

The Kid Detective

Gezien het hoge gemiddelde had ik hier echt meer van verwacht, helaas kwam dat er niet uit. De fillm was helaas meer drama dan komedie. Het concept is leuk, jonge detective die al snel bekend komt te staan om kleine ''misdrijven'' vrij snel op te lossen, maar naarmate hij volwassen wordt niet meer gevraagd/erkent wordt. Dan wordt hij gevraagd voor een grote klus, namelijk een moord. Het einde pakte mij helaas niet echt. Weet helaas niet precies waar dat aan lag, maar kreeg geen bevredigend gevoel er van.

2,5 sterren.

avatar van Collins

Collins

Deze kleine Canadese misdaadkomedie is een leuke verrassing. Het verhaal heeft een origineel uitgangspunt en is amusant. In de stijl van de Film Noir strooit schrijver en regisseur Evan Morgan in zijn eerste langspeler met grote porties zwarte humor en fleurige jaren 50 nostalgie, hoewel het verhaal zich in de huidige tijd afspeelt.

De film heeft zeker in beginsel een lichtvoetige toonzetting. Naarmate het verloop verschijnen steeds indringender duistere accenten die een mooi afgewogen tegenwicht bieden aan de luchtigheid. De mix is goed. Humor, drama en spanning zijn in balans. De dramatische accenten voorkomen dat de film een puur komische voorstelling wordt. Iets dat gemakkelijk had gekund gezien het luchtige uitgangspunt. De film slaat daarin niet door.

Hart en ziel van de film zijn kid detective Adam Brody en zijn tegenspeelster Sophie Nélisse. Prima rol van Brody als de verlopen detective die in zijn jonge jaren een gevierde detective was, maar zich na een teleurstelling meer voedt met alcohol en drugs dan met speurzin. De bijrollen zijn perfect ingevuld, waarbij vooral het optreden van Sarah Sutherland als Brody‘s receptioniste zeer amusant is.

Leuk.

avatar van shugenja

shugenja

Solide neo noir detective film met een origineel uitgangspunt namelijk een jongen die te vroeg gepiekt heeft. En op 30 jaar al is afgeschreven. Het had wel wat gekker gekund denk ik en er zit weinig spanning en actie in. Het komt net iets tekort om echt memorabel te zijn. Het neigt voornamelijk richting komedie en er wordt een inkijk gegeven in een subcultuur op school. De vergelijking met brick komt dan op. Als je deze leuk vindt moet je ook zeker brick kijken.

avatar van blurp194

blurp194

Met de beste wil van de wereld kan ik het niet worden met deze film. Komedie, drama, film noir, detective, ode aan Humphrey of Hitchcock, allemaal werkt het gewoon niet voor mij, en blijft er een beeldprent van ruim anderhalf uur over waarin te weinig gebeurt dat raakt, te weinig grappig is, geen aansprekende karakters langskomen, en de grote ontknoping valt ook nogal tegen.