• 9.376.795 stemmen

Geregisseerd door: Buster Keaton en Malcolm St. Clair

Met onder meer: Buster Keaton, Virginia Fox en Joe Roberts

Gesproken taal:

Plot The Goat

"A great short delivered with wit, imagination and hilarious physical comedy"

Door een onschuldige maar fatale fout komt Buster op de mugshot van de gezochte moordenaar "Dead Shot Dan" te staan. Hierdoor komt de prijs op het hoofd van Buster te liggen. Posters met zijn hoofd en de omschrijving "Dead or Alive" hangen door de hele stad. Zal hij hier nog uit weten te komen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

The Police Chief's Daughter

Police Chief

Cop by Telephone Pole (onvermeld)

avatar van Movsin

Movsin

Pechvogel Buster Keaton, onschuldig verdacht, op de vlucht voor de politie in wat mij betreft zijn beste shortfilm met de meest originele, verrassende en grappige scènes.

avatar van Metalfist

Metalfist

The Goat is verantwoordelijk voor één van de meest iconische Buster Keaton stills, namelijk die waarin je Keaton achter de tralies ziet staan. Zoals wel vaker het geval is in zijn shorts is het echter een misverstand en wordt hij door iedereen aanzien als Dead Shot Dan, een gevaarlijke crimineel. Het resulteert in veel van die typische Keaton nonsens met grootschalige achtervolgingen en geweldig stuntwerk (de scène waar hij op de rug van Joe Roberts springt en door een klein raam duikt!) en een handvol iconische momentjes. De scène waar je een trein tegen hoge snelheid ziet aankomen, abrupt stopt en dat dan blijkt dat Keaton vooraan zit is toch nog altijd geweldig na al die jaren. Misschien een ietwat abrupt einde (die "You furnish the Girl, we furnish the home!" slogan is wel grappig) maar wat deert het als al het voorgaande zo goed is.

avatar van starbright boy

En nadat de vorige minder was is deze weer meer dan op niveau. Fris, vol energie en creativiteit en met zowaar nog een special effect op het einde.

avatar van Film Pegasus

In de beginjaren van Buster Keaton, toch als hoofdrol in zijn eigen films en kortfilms. Hij toont hier opnieuw zijn talent als fysieke acteur. Het verhaal is niet veel bijzonder, maar het is best leuk om te zien. Met voldoende tempo en stunts. Buster Keaton is niet alleen acteur, hij heeft ook de regie in handen. Samen met Malcolm St. Clair, die de rol van de echte crimineel in deze film speelt. Hij zou later vooral Laurel & Hardy films bij 20th Century Fox regisseren.

avatar van Fisico

Fisico

Fijne stomme film van en met Buster Keaton met inderdaad dat tralieshot dat ik ooit al ergens op één of andere affiche of artikel zag staan. Inhoudelijk is het misschien weinig vernieuwend of anders dan al die andere stomme slapsticks, maar het werkt wel en blijft erg amusant om naar te kijken. Het draait steeds rond hetzelfde met één of ander misverstand en het gebruikelijke wegrennen van gummiknuppels of anderen.

Technisch blijft het voor die tijd verbluffend hoe creatief men was en hoe men de stunts uitvoerde en in beeld kon brengen. Met de beperkte speelduur kan je een gebalde film maken waar het geen seconde stilvalt.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijke short met een op dreef zijnde Buster Keaton. Het verhaaltje wordt leuk uitgevoerd en de vele hilarische achtervolgingen en dergelijke zijn bijzonder creatief opgezet en in beeld gebracht. De fysieke escapades van Keaton maken deze short tot een genot om te kijken. 4 Sterren.