The Block Island Sound (2020)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: Kevin McManus en Matthew McManus
Met onder meer: Chris Sheffield, Michaela McManus en Neville Archambault
Bekijk via Netflix
Plot The Block Island Sound
Audry Lynch keert terug naar Block Island, waar ze tot de ontdekking komt dat haar vader black-outs en hallucinaties heeft. Na een intense nacht verdwijnt deze spoorloos, waarna Audry en haar broer Harry hun eigen onderzoek beginnen. De twee komen erachter dat hun familie in gevaar is.
bjerik76
ik weet het nog niet, aan de trailer lijkt het wel qua acteerprestaties een film uit de jaren 80 te zijn.
Vage film meer fantasy. Kon me niet boeien.
bjerik76
Men moet denk ik in een deuk gelegen hebben bij de scenes van DEER.....DOG...GIRL...
Dat was ook het enigste wat wel spannend was qua special effect.
Voor de rest was het langdradig.
Maar denk dat vooral de " Viruswaanzin" aanhangers dit een zeer geloofwaardige film is.
het had nog wel wat buitenaardser of duisterder mogen zijn.
Grindhouse62
- 2065 berichten
Het mysterieuze in deze film vindt ik super en de spanningsboog is continu aanwezig. Het verhaal houdt je aandacht vast tot het einde, maar dan het einde?????????. Die is er dus niet. Er is totaal geen opheldering van alles wat ik heb gezien. Eeuwig zonde van zo'n toch wel interessante film. Helaas, maar ik raadt deze film af om te gaan kijken.
Yvo1983
- 1914 stemmen
Topfilm!
Eindelijk wordt dit fenomeen aangekaart!
Oké, hier en daar misschien wat bij de haren getrokken, maar verder een zeer realistische weergave van wat er zich ´boven´ ons hoofd afspeeld....
Het wordt tijd dat die (beer)put van doofpotoperaties eens wordt opengetrokken en de mensen de waarheid wordt voorgeschoteld. Jammer genoeg zijn er nog steeds veel te veel struisvogels...
Nikita1975
Ik vond het een prima film, goede cast.
Beetje mysterie .
Ik zou het een sf/ thriller noemen.
Het heeft ook wel degelijk een einde alleen moet je die snappen.
Zonder spoilers.
Wij doen hetzelfde met dieren en praten dat goed.
In kader van de wetenschap.
UmbraVitae
Degelijke mysterie thriller, die v begin tot eind wist te boeien.
Shadowed
Mwa.
Bijzondere film, dat kan je The Block Island Sound wel nageven. McManus doet echter wel heel erg zijn best om iets origineels te doen, maar vervalt daarbij toch iets te veel in "vaagheid". Niet dat ik daarmee echt problemen heb, maar het geforceerde gevoel geeft toch wel echt de doorslag in deze film.
Het helpt ook niet als de acteurs het niet bepaald sterk doen. Archambault bijvoorbeeld acteert wel erg absurd, waardoor hij zelfs binnen het kader van zijn rol niet serieus te nemen valt. Vrouwe McManus en Sheffield daartegenover zijn ook niet de meest briljante personages. Erg saai neergezet. Een beetje jammer, want een film als deze kan alle elementen om er een boeiende film van te maken gebruiken.
TBIS schiet het op een hoop vlakken tekort. Montage en editing hadden wat knapper mogen zijn maar vooral de sfeer had iets beter kunnen zijn. Veel steun zit op de soundtrack en sound editing, maar die weten niet altijd te lukken en voelen wederom nogal geforceerd aan. Als deze film een wat nuchterdere vorm had van regie had het veel beter behapbaar kunnen zijn.
Nu is het vooral een bijzondere film die iets te graag origineel wil zijn. Dat er verder van de kijker wordt gevraagd om er zelf een betekenis aan te geven heb ik geen problemen mee, maar zoals het hier wordt gedaan komt toch wat lui over. Mysterieus blijft het allemaal wel, maar het pad dat je denkt dat de film gaat volgen, dat volgt ie niet. Geen zeemonsters dus, hoeveel het geluid er ook op lijkt.
Aardig verder. Het is niet perse slecht, maar ook niet goed. McManus doet echt te veel zijn best om er een nieuw iets van te maken, maar dat weet niet over te komen. Jammer, want qua locatie en opbouw zit het allemaal goed. Kon er uiteindelijk gewoon niet optimaal van genieten, dus voor nu een 2,5*. Misschien dat ik hem eens in de toekomst eens opnieuw kijk.
princesspeach
Begon goed maar na de eerste helft was het een flop. Een film waar je niets van gaat snappen.
macrobody
Helemaal niets mis mee met deze film. Acteerwerk is prima verzorgd, het gegeven is iets paranormaals wat mijns inziens nog altijd beter is dan de nieuwe normaal.
Er gebeuren rare dingen rond het eiland Block Island Sound. De sfeer is goed neergezet. Waarom krijgt deze film funding? Er komt een personage in voor die wordt weggezet als conspiracy en die de overheid de schuld geeft van de onverklaarbare gebeurtenissen en dit wordt afgedaan als nonsens. Kent iemand een film die gaat over Operation Sea-Spray? Laat het mij weten.
joolstein
Most of the fish we take out of the water we put right back in just a few days later
We learning about them
We're studying them
So we can get to know them better
So we can help them better
Over het fenomeen van plotselinge massasterfte onder vogels en vissen is maar weinig bekend. Deze film neemt dit fenomeen, geef hiervoor een verklaringen en toont verontrustende gebeurtenissen. De film laat nooit teveel zien, probeert nooit meer uit te leggen dan nodig is. Zodat een deel van de angst voortkomt uit het niet weten wat er aan de hand is en of de spelers elkaar kunnen vertrouwen. Hiermee lukt het de film om licht de verwachtingen van het publiek te ondermijnen. Neville Archambault (13 & 14 Cameras) was met zijn verschijning redelijk freaky. Ook verdere cast leverde solide acteerwerk en bescheiden eco-horror elementen zorgde er verder voor dat dit een degelijk en goede film was. Slim ook dat ze dit als genre thriller neerzetten! En niet het andere genre waar het meer in de buurt kwam. Het had veel verraden! Na de prima nautische films Sea Fever (2019) en The Beach House (2020), is dit wederom een prima thriller die de oceaan gebruikt om horror te creëren.
Rickyman
Aardige mysterieuze thriller, een interessant verhaal met een orginele en hedendaagse insteek.
Naar het einde toe misschien een beetje overdreven, maar het heeft me toch anderhalf uur uitstekend geboeid.
huiguh
Eerste helft was sterk, constante soort van dreiging en je vraagt je af wat er nu in vredesnaam aan de hand is. Maar naar het einde toe zakt de film als een pudding in elkaar, het kon mij allemaal niet meer boeien. Had stukken beter gekund.
Collins
De zee is altijd een dankbare setting die goed in staat is bij de kijker een angstig gevoel op te wekken. De zee is groot, onpeilbaar diep, onvoorspelbaar en vol onzichtbare gevaren. De nietigheid en hulpeloosheid van de mens die zich met de zee en haar mysteries inlaat, wordt niet voor niets in talloze films spannend uitgespeeld.
In The Block Island Sound vormt de zee de achtergrond voor een verhaal dat ergens tussen horror en mysterie laveert. Als overal dode (zee)dieren worden ontdekt popt de vraag op of de massale sterfte te wijten is aan een natuurlijke oorzaak of misschien toch aan een bovennatuurlijke. De film creëert verwarring en onduidelijkheid over die vraag en maakt daarvoor heel behendig gebruik van zijn labiele personages.
Die personages presenteren allerhande verklaringen die allereerst vergezocht en belachelijk klinken, maar toch onder de huid kruipen en op den duur twijfel zaaien over hun mate van onzinnigheid. De spanning in de film wordt door de vele speculaties en het vele giswerk prima opgewekt. Wat is realiteit en wat niet. Wat is onzin en wat niet.
De film heeft een aantal leuke horrorscènes en verontrustende momenten. In de eerste plaats de dode dieren die massaal opduiken en zorgen voor een onheilspellende sfeer. Dan zijn er de visoenen die de labiele personages overvallen en die de werkelijkheid vertroebelen. En dan is er nog het sounddesign. Verontrustend zijn de eigenaardige geluiden die van de zee afkomstig lijken en die de grauwe en angstwekkende atmosfeer nog eens extra versterken. De film drijft vooral op sfeer en ziet af van geriefelijke jumpscares om de kijker een ongemakkelijk gevoel te bezorgen.
The Block Island Sound is een fijne kleine film die diverse horrorelementen op interessante wijze combineert. De film had iets meer variatie mogen hebben in de verhaallijn. Die suddert over het algemeen prettig, maar vertoont weinig afwisseling en voelt soms wat langdradig. Het acteerwerk is echter goed. De sfeer fantastisch.
Prima film.
frans123
Boeiende film die vragen niet beantwoordt en zeker 20 minuten te lang duurt.. Goede acteurs die het geheel geloofwaardig maken. Storende factor en onnodig is de geestverschijning telkens van "dad" De film zit op een goed niveau en dit haalt de film onderuit Dus geen 4* maar 3* . Komt dit zien. O .. absoluut geen thriller., maar mysterie.
stem100
Onverwachts pareltje. Geen super complex verhaal, maar een goede twist die ik niet direct aan zag komen. Ik zat eigenlijk lange tijd op een zeemonster oid te wachten.
Donkerwoud
Het nare aan 'The Block Island Sound' (2020) is dat 't je aandacht vasthoudt met een opbouw die grootser en interessanter lijkt dan het werkelijk is. De snerpende synthesizerklanken en de onderhuidse dreiging doen erg denken aan bijvoorbeeld John Carpenter en andere 80's horror. Op die manier heeft het me zeker een minuut of twintig gekost voordat ik doorkreeg dat de film wel erg veel herhaling bevat. Wéér natuurverschijnselen. Wéér vader/zoon die met hun vissersbootje naar een bepaald punt in de zee gaan. Wéér mysterieuze black-outs en een mysterieus geluidje. Wéér een omineuze geestverschijning die 'deer' of 'girl' zegt als waarschuwing of gebod. En toch doorkijken omdat je denkt (of vooral hoopt) dat er ergens nog een konijn uit de hoge hoed wordt getoverd voor een bevredigende slotakte. Het is wat flauw om een low budget productie erop af te rekenen dat veel buiten beeld blijft, maar dit is wel de meest magere 'creature feature' ooit. Ik zou 'The Block Island Sound' (2020) zelfs niet aanraden als een 'zo slecht dat het goed wordt', omdat het eigenlijk alleen in de slotconfrontatie op een amusante manier ontspoort.
Noodless
Positief is de sound die een heel naar sfeertje aan de film weet te geven. Ook het acteerwerk is behoorlijk.
Maar het verhaal is gewoon saai. Nochtans wordt de nieuwsgierigheid voldoende aangewakkerd door het mysterie, de hallucinaties, de dode dieren, complottheorieën, ... maar op een gegeven moment heb je het ook gehad. Veel hetzelfde dat constant terug komt. Precies een constant cirkeltje : sound, hallucinaties, bootje op de zee, personage in rare toestand... Het slot maakt het verhaal in zijn totaliteit flauw en is vooral zeer zwak uitgewerkt. 3/10
JacoBaco
Aardig filmpje wel. Mysterieus en redelijk sfeervol. Al denk ik wel dat dit meer geschikt is voor een aflevering van 40 a 60 min. The Twilight Zone of iets dergelijks. Het valt best mee hoe vaag en onduidelijk het uiteindelijk is. Eigenlijk wordt alles zo'n beetje verklaard.
JacoBaco
Woland
Deze film krijgt een hoop slechte recensies hier, maar ik vond het toch best onderhoudend. The Block Island Sound gaat over een familie op Block Island, in het noordoosten van de VS, alwaar Mysterieuze Dingen gebeuren. Massale dierensterfte, maar ook vader die zich steeds vreemder gaat gedragen en op een gegeven moment ook sterft - waarna ook de zoon rare dingen overkomt. Nu ben ik als eilander sowieso wel te porren voor verhalen over de oceaan, zeevaart enzovoorts, dus de mysterieuze sfeer trok ik wel - ook al snap ik de mensen wel die zeggen dat er maar weinig gebeurt. De film is low budget en sommige aspecten beginnen wel wat op de zenuwen te werken, zoals bijvoorbeeld de wat makkelijke visioenen van vader die om slachtoffers roept en die wappie-vriend die wel erg overdreven uit de hoek komt. Maar uiteindelijk heb ik me hier prima mee vermaakt, ook met een ontknoping die voldoende afsluiting geeft (zoals JacoBaco uitlegt). Geen meesterwerk, maar binnen z'n beperkingen lag dit me wel.
lang pee
Krijgt niet de beste beoordelingen maar ik vond hem niet zo slecht. Ook het acteren viel best mee. Het is voor mij wel gewoon een film, ben geen fan van allerlei onbewezen theorieën, je hebt nu eenmaal mensen die overal een grote doofpot zien...
Jof007
Ik vindt het knap dat ze nog een orginele film kunnen maken deze tijd. De film is goed opgebouwd en had een sterke spanning hoog. Dit is maar goed ook want als je goed oplet en zelf een beetje na denkt dan valt alles op zijn plek.
ibendb
Wat begint als een vreemd mysterie verwatert snel in een stereotiep psychologisch thrillertje die plat op zijn bek valt. Er is zoveel om te vertellen over deze conspiracy theory dat het zonde is dat men er maar dit mee hebben gedaan. Ook de uiteindelijke verklaring voor het fenomeen is op zijn minst teleurstellend te noemen. Het is dat de personages nog enigszins interessant zijn dat de film niet al te langdradig wordt.
Erg jammer want dit had een sterke conspiracy-film kunnen zijn.
Warning
Mysterie, met een goede sfeer.
Low budget en er is teveel ontkenning bij de personages.
In het kader van de wetenschap,
wij doen hetzelfde met dieren en praten dat goed.

When We Were Kings
Documentaire / Sport, 1996