• 9.374.070 stemmen

Geregisseerd door: Aoife Crehan

Met onder meer: Michiel Huisman, Niamh Algar en Samuel Bottomley

Releasedatum: 22 oktober 2020

Plot The Last Right

Na de dood van zijn moeder keert de succesvolle advocaat Daniel Murphy vanuit Boston terug naar zijn geboorteplaats Cork in Ierland, waar hij de zorg voor zijn autistische tienerbroer Louis op zich moet nemen. Na de vlucht wordt hij echter opgezadeld met het lijk van Jim Norton, die man die naast hem zat. Vanwege een fout wordt Daniel aangezien als nabestaande van de man. Het is het begin van een roadtrip door Ierland, samen met zijn broer en Mary Sullivan, een jonge begrafenisondernemer met een eigen agenda.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Father Reilly

Daniel Murphy

Detective Donall Crowley

Mary Sullivan

Chip Shop Dom

Michael of the Jaeger Bombs

Vanaf 22 oktober in de bioscoop (Gusto Entertainment)

avatar van wess16

wess16

Best fijne roadmovie met wat humor en ontroering, maar helaas niet al te verrassend. Wel mooi dat dit soort films (dankzij corona?) nu ook in de grote bioscopen draait.

Ik vond dit echt een hele leuke film, een soort feel good movie is dit toch wel te noemen he? Sowieso hou ik wel van die road (trip) movies.

Wat betreft het einde..

De maker wil je echt even laten geloven dat hij toch echt per vliegtuig terug naar de VS gaat, maar dat is niet het geval. Hij gaat juist terug om te blijven wonen bij zijn zoon en natuurlijk om bij de uitermate leuke vrouw te zijn. Hij loopt dan wel zijn baan mis en hij ging net partneren, maar ja.

Gewoon echt leuke film!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11907 berichten

Bah.

2,5* omdat ik Michiel Huisman en Niamh Algar wel leuk samen vond en er hier en daar nog een bijrol in zit met wat kleur. Maar het verhaal was in eerste instantie rommelig en daarna sleepte het zich voort waardoor die 106 minuten gigantisch lang duurden. Een paar rare zaken in het verhaal, waarbij het autisme van Louis wordt misbruikt om de lengte van de film op te rekken en waarbij ik het irritant vond dat Daniel de schuld van alles en nog wat kreeg terwijl hij in mijn ogen toch echt de meest sympathieke van de film was. Einde van de film is ook een aanfluiting. Tegenvaller dit.

avatar van De filosoof

De filosoof

De film heeft een paar geestige momenten, met name in het begin, en de kerstboodschap is oké (je moet als familie samen en thuis zijn) maar het verhaal is rommelig, flauw, traag en eigenlijk gewoon stom.

avatar van mrklm

mrklm

U wilt vergezocht? Zoek niet verder! Daniel Murphy [Michiel Huisman] ontmoet op zijn vlucht van de VS naar Ierland een oudere man [Jim Norton] met dezelfde achternaam die hem toevertrouwt dat hij zich wil herenigen met zijn broer die hij 30 jaar niet heeft gezien. Het toeval (dat hier een wel erg prominente rol speelt) wil dat de man gedurende de vlucht komt te overlijden en heeft opgeschreven dat Daniel zijn enige directe familielid is. En dus zit Daniel opgescheept met een lijk dat hij aanvankelijk door de autoriteiten wil laten afvoeren. Maar wacht: hij heeft een autistische broer [Samuel Bottomley] met wie hij een band wil opbouwen en er loopt ook nog een beschikbare, jonge vrouw [Niamh Algar] rond die wel een lift naar de andere kant van Ierland kan gebruiken. En dus krijgen we een roadtrip-komedie met meer dan een paar elementen uit Rain Man. Niets origineels dus en zelfs veteranen Brian Cox en Colm Meany kunnen dat niet verhullen.

avatar van LITTLEHOLLYWOOD

LITTLEHOLLYWOOD

Weer zo'n heel onderhoudende roadmovie, oprechte vertolkingen, goeie dosis humor en menselijke boodschap! Verveelt geen minuut, ideaal voor op een regenachtige namiddag! Aanrader.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Kom laten we ook eens een roadmovie maken en vooral kijken hoe voorgangers dit gedaan hebben. Speelt zich deze keer af in Ierland waar een overleden man in zijn kist (andere dan op de foto hierboven) van zuid naar noord gebracht moet worden. Alles wordt bepaald door een autistische passagier, laten we hem Rainman noemen, die je gedurende de gehele een trap onder zijn r*** wilt geven. Hoewel deze rit 600km is blijkt hij dagenlang te duren waardoor relaties ontstaan en ook weer stuk lopen. Ver gezocht en niet echt leuk allemaal en weinig verrassend.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Deze film op cinemember? Het eerste kwartier was nog leuk, maar dan? Begon het saai te worden. Na een halfuur heb ik het stilgelegd.