• 9.377.559 stemmen

Geregisseerd door: Harry Bradbeer

Met onder meer: Millie Bobby Brown, Sam Claflin en Henry Cavill

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Enola Holmes

"Mystery runs in the family."

Enola Holmes, de jongere zus van Sherlock en Mycroft, wordt in de negentiende eeuw door haar excentrieke moeder Eudoria opgevoed. Wanneer haar moeder op haar zestiende verjaardag spoorloos verdwijnt, vindt Enola verborgen aanwijzingen die haar moeder heeft achtergelaten. Om haar zoektocht te vergemakkelijken, geeft Enola zich uit voor een man en trekt ze naar Londen.

avatar van scorsese

Matige film over een meisje die op zoek gaat naar haar plots verdwenen moeder. Een luchtig mysterie over het jonge zusje van Sherlock Holmes. Ondanks het vlotte tempo en eveneens vlotte montage, wordt de speurtocht al redelijk snel eentonig en het plot op zich weet simpelweg niet de hele speelduur te boeien. Millie Bobby Brown weet het leuk te brengen in de titelrol.

avatar van brawljeff

brawljeff

Veel te hysterisch voor een detectivefilm, en helemaal eens met Scorsese in de recensie hierboven. Brown is op weg om een zeer interessante leading lady te worden en ik zie graag een spin-off (of is dit al de spin-off in dit universum?) van Cavill zijn versie van Sherlock Holmes.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik sluit me aan bij scorsese, en mag ik daarbij toevoegen dat het vreselijk irritant is dat het personage continue in de camera praat? Het haalt je niet alleen uit het de sfeer van de film, het is ook een armzalige manier om het verhaal aan de kijker te ontvouwen. *2,5

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Meh. De cast doet het niet eens zo slecht en het ziet er nog best aardig uit, maar het constant in de camera kijken en tegen de kijker praten is bloedirritant en doet enorme afbreuk aan de film. Als ze dat nou achterwege hadden gelaten had het best een geinig filmpje kunnen worden maar op deze manier kom je totaal niet in het verhaal. Ik niet tenminste. Jammer, maar ik trek daarvoor er een punt vanaf.

avatar van Ankoe

Ankoe

Geweldige film!

Veel emotie, interresant speurwerk en spanning.

Wat ik niet snap is dat mensen zeuren over dat enola tegen het publiek "wij op de bank" praat.

Dat noemen ze Breaking the 4th wall, wat trouwens de laatste tijd vaker gebeurd zoals ook in Marvel's Deathpool.

Het is een soort manier om de aandacht van het publiek te trekken zodat je het gevoel hebt dat je er echt bij betrokken bent.

avatar van clubsport

clubsport

Eerlijk is eerlijk , het is niet de totale feminist shitshow geworden waar ik eerst bang voor was en bij tijd en wijle is de film soms nog wel onderhoudend .
Maar de feministische stempel is wel degelijk goed te zien zoals in het zijplot met haar moeder die dan een soort militante suffragette blijkt te zijn .
Ook hoe het tijdsbeeld word neergezet gezien met de feministische lens van 2020 is soms ridicuul alsof vrouwen in die tijd zwaar werden onderdrukt wat wel een heel eenzijdig vertekend beeld is .

avatar van cornelis2

cornelis2

Was benieuwd wat ze van het verhaal van het zusje van Sherlock Holmes gemaakt hadden. Niet zoveel als mogelijk was geweest eigenlijk. Het verhaal gaat over het 16 jarige meisje die door haar moeder verlaten wordt. En zij, Enola, heeft eerder haar moeder samen met andere vrouwen zien vergaderen, waar zij buiten moest blijven. Haar ene broer vindt dat ze nu maar naar een kostschool moet. En haar broer Sherlock verzet zich daar niet tegen. En Enola loopt daar dan weg en gaat op zoek naar haar moeder en ontmoet onderweg een aardige jonge man van goede komaf. Als je je ingesteld had op ingenieuze ontrafelingen van complexe zaken/mysteries a la Sherlock Holmes. Die zijn hier niet aan de orde. Er zijn mooie beelden van het oude Londen en landhuizen uit die tijd. De muziek is wel passend. En er zijn aardige aciescenes. Maar het is het script en de regie die soms naar actie/drama neigen en soms, bijv. op de kostschool, naar satire, zelfs komedie. Tja, die beide soorten in 1 film ...

Crew, graag blur waar het hier spoilers zijn geworden.

avatar van BBarbie

BBarbie

Deze film over het jongere zusje van de legendarische speurder begint heel aardig, maar verliest van lieverlee stoom omdat het verwachte, inventieve speurwerk nagenoeg achterwege blijft. In plaats daarvan is het een feministische film over een assertieve tiener ten tijde van de opkomst van de suffragettebeweging begin vorige eeuw. Op zich niet verkeerd natuurlijk, maar ook dat verhaal mist overtuiging. Zo is het een beetje geen vlees, geen vis en dat is altijd jammer.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Frisse film, maar ook aan de lange kant. Het hele middenstuk is soms een beetje een herhaling en scènes duren te lang waardoor elke vaart eruit gaat. Het ziet er verder wel fraai uit, al voelt het ook meer als verkleedpartij dan dat men echt in die tijd zit. Het verhaal verder is wel redelijk verteld, maar echt boeien wist het me nooit. Milly Bobby Brown zit goed in haar rol als ze enthousiast en vlot mag zijn, maar op emotioneel vlak wet ze minder potten te breken. De rest van de cast is wel oké en Cavill is een ontdekking als Sherlock zelf. 2,5*.

avatar van Werkt

Werkt

Leuke film, met een verfrissende en eigentijdse kijk op Sherlock Holmes. Hoop dat er gezien het toch wel open einde een vervolg op komt.

avatar van Mickey b

Mickey b

Voor een Netflix-productie veel beter dan wat ik had verwacht. Misschien omdat het een samenwerking is met Legendary. Ik vond dit een leuke mysterie-actie-detective-verhaal. Ok, actie niet van topniveau en detective ook al beter gezien wat betreft de typische complexe verhalen in dit genre, maar het sfeertje van het oude Londen is echt wel leuk in beeld gebracht. Origineel is wel dat het gaat om de zus van de beroemde Sherlock Holmes. Sommigen ergeren zich aan de ‘breaking the 4th wall’ stijl, maar ik vond hem hier wel leuk en zeker niet storend of overheersend. Het lijkt een filmstijl die ik de laatste tijd wel meer tegenkom. Misschien wel een kitch van 2020... Heb echt wel genoten van deze compromisloze sfeervolle detectivefilm. Deed mij beetje denken aan de Murder on the Oriënt Express uit 2017 qua sfeer. Niet supertop maar ook geen superslim...

avatar van joolstein

joolstein

Dit verhaal is gebaseerd op het eerste boek van de gelijknamige zesdelige jongvolwassenen boekenreeks van Nancy Springer. En gaat over "Enola Holmes" het jongere zus van Sherlock. Een heerlijke film die helemaal past in deze tijd van empowerment. Dit wordt zover doorgevoerd dat zelfs haar tegenspeler geen “Damsel in distress”, is maar een “Dandy in distress” Enola belandt in een klassiek mysterie en probeert al haar kennis en kunde in te zetten. Maar dat is niet zo gemakkelijk als meisje in de tijd van het Victoriaanse Engeland. Daarnaast is er fijne Holmes familie-dynamiek. De film is een leuke, frisse start van wat hopelijk een vervolg gaat krijgen in de vorm van een filmreeks. De film doorbreekt lekker, eigenwijs en aanstekelijk regelmatig de vierde muur Ze kijkt recht in de camera en praat regelmatig tegen ons (wat niet ieders cup of tea zal zijn) Regisseur Harry Bradbeer gebruikte deze tactiek al vaker in vele afleveringen van de serie "Fleabag" en werd daarvoor beloont met een Emmy Award. De film deed me ook wel een beetje denken aan een serie met dat verschil dat de film meer dan twee uur duurt. De opzet van de film wordt uiteraard geholpen door de uitstekende prestaties van actrice Millie Bobby Brown. Hier had niet iedereen zo goed mee weg gekomen! Enola komt zo op energieke en charmante wijze tot leven. Netflix Original is voldoende geslaagd om tehopen op eventuiele vervolgfilms!

avatar van Black Math

Black Math

Gekeken omdat vriendinlief nogal fan van Millie Bobby Brown is, die het ook aardig doet. Verder is dit een vlot filmpje, maar daar is het meeste wel mee gezegd. Ik ben niet echt onder de indruk van het plot. Zeker tegen het einde voelt het allemaal warrig aan, want wat heeft die moeder nu eigenlijk gedaan? En verder ben ik ook niet overtuigd van de scherpe gaven van de hoofdpersone, die toch wel erg opvallend te werk gaat want in persoon naar het huis van de burggraaf gaan is natuurlijk erg verdacht en wekt de aandacht net als het als jonge alleenstaande dame alleen in een appartement wonen, wat volgens mij in die tijd meteen alle aandacht zou opwekken. Het breken van de vierde muur gaat op een gegeven moment ook storen, met name wanneer de hoofdpersone de kijker vraagt te helpen wat mijn vriendin leidde tot de uitspraak "Wat is dit? Dora the Explorer ofzo?" 2*.

avatar van Film Pegasus

Enola Holmes is een tienerfilm en zal vooral dat publiek bekoren. Het draait wel degelijk rond het hoofdpersonage, een jonge tiener die vecht tegen een wereld waarin ze volgens die wereld haar plaats moet kennen. Enola is een vrij recent personage dat werd 'uitgevonden' in 2006. De twee broers stammen dan weer af van de originele boeken van Arthur Conan Doyle. Die verhalen hebben een pak meer mysterie natuurlijk en zijn vooral voor een volwassen publiek.

Enola Holmes zal de Sherlock-liefhebbers wat teleurstellen vrees ik. De broers spelen geen grote rol, die is voor Enola bestemd. Ze mist eigenlijk wel een goeie tegenspeler, tenzij je de gesprekken met de vierde muur meerekent. Als die vierde muur verbroken wordt door een tiener, is dat vooral omdat ze andere tieners wil aanspreken.

Het verhaal is luchtig, maar nogal onsamenhangend. De randpersonages wisselen met enkel Enola als rode draad. Ze lijkt ook met verschillende dingen bezig te zijn, waardoor de verhaallijnen elkaar nogal kruisen en het tempo niet zo vlot loopt.

Tieners zullen hier wel van genieten, al zijn het misschien eerder de volwassenen die de film opzoeken vanwege de link met Sherlock. Maar het zijn de jonge personages die centraal staan. Weinig verrassingen voor de rest, eerder een leuke avonturenfilm dan een zeer spannende actiefilm. Enkel voor het juiste doelpubliek.

avatar van rep_robert

Ik ben het wel eens met de meeste reacties en het gemiddelde hier. Enola Holmes is een lekkere luchtige film die op een leuke wijze omgaat met het "Sherlock Holmes universum". Dit levert enkele leuke momenten op en vooral op visueel vlak is het laat 19e -eeuwse Verenigd Koninkrijk een lust voor het oog om naar te kijken. Het plot en het mysterie heeft niet zo heel veel om het lijf, maar biedt voldoende kapstok om de film van dienst te zijn. Wat dat betreft heeft Netflix op deze manier het catalogus op een prima manier uitgebreid.

avatar van Stezsh

Stezsh

Ik heb vrijwel de hele film uitgekeken, maar bij één van de laatste scenes het toch uit irritatie en gebrek aan interesse afgezet.

De film is vermakelijk door het sterke acteerwerk van een aantal bekende gezichten. De verhaallijn is wellicht voor een tiener vermakelijk, maar chaotisch aan richtingen waarop het verhaal gaat. Het heeft weinig diepgang op losse elementen. Ook de climax is teleurstellend.

Ik vond het verrassend dat de sterke feministische boodschap niet direct storend overkomt (wat ik persoonlijk bij veel soortgelijken wel vind). Het is in deze film ook te beschouwen als een concreet onderdeel van het verhaal. Millie Bobby Brown weet haar personage met overtuiging, een dosis sarcasme en een speelse acteerstijl goed neer te zetten. Toch is het verhaaltechnisch verregaand over de top. Wat mij dwars zit in dit soort gevallen is niet het sterke vrouwelijk personage, maar het feit dat de randfiguren worden ontkracht en vaak als extra zwak worden geportretteerd t.o.v. de hoofdpersoon. Hoe kan het dat iemand die aan het begin van de film wordt omschreven als onervaren en naïef, vervolgens de rest van de film iedereen en alles om zich heen de les leest? Ik krijg een Star Wars deja vu.

Conclusie: Verwacht geen detective film met doordachte breinbrekers. Deze film legt met grote focus de ontplooiing van Enola Holmes tot jonge vrouw weer. Vermakelijk, maar voor degene die het niet verwacht hoogstwaarschijnlijk niet interessant.

avatar van Jynxter

Jynxter

Geen heel indrukwekkende film, maar best vermakelijk.

Verhaaltechnisch is het allemaal vrij zwak, wat ook geldt voor de weinig doordachte raadsels die Enola moet oplossen. Die steken wel enorm schril af tegen bijvoorbeeld de geweldige vondsten in de serie met Cumberbatch.

Daarentegen oogt het allemaal wel erg fraai. En Millie Bobby Brown speelt de bijdehante en wat sarcastische tiener met zichtbaar plezier.

Prima te doen, maar niet geweldig.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Toegegeven, mijn verwachtingen waren laag. Dat kwam eigenlijk alleen al door het concept dat de wereldberoemde speurder een zusje zou hebben met dezelfde gaven. Mijn waardering voor enkele Sherlock Holmes series en de boeken van Arthur Conan Doyle zelf zorgde ervoor dat ik toch nieuwsgierig raakte en de film een kans gegeven heb.

Millie Bobby Brown had zich al bewezen met Stranger Things, maar ook als Enola Holmes, toch wel een personage dat een heel andere aanpak vereist dan Eleven (van wereldvreemd naar wereldwijs), houdt ze zich goed staande. Sterker nog, ze draagt de film. Ik heb me wel mateloos geïrriteerd aan het in de camera praten en het wat hippe imago dat de film wil uitstralen. Het ziet er allemaal best gelikt uit, maar tegelijkertijd voelt het niet helemaal als een film die zich in de Victoriaanse tijd afspeelt. Qua toon schommelt het ook vaak heen en weer. Soms lijk je naar een kinderfilm te kijken, terwijl het op andere momenten daar weer wat te duister voor is. Ik lees dat veel mensen op een spin-off zitten te wachten met Henry Cavill als Sherlock Holmes, maar daar sluit ik me niet bij aan. Ik vind Cavill geen onaardig acteur, maar zijn interpretatie van dit personage maakte niet zo veel indruk op me.

Aangenaam kijkvoer, maar ook echt weer een film die ik binnen no time bijna volledig vergeten ben. Voor mij is het meer een bevestiging dat Brown er wel gaat komen als ze op deze manier doorgaat dan wat anders. Als losstaande film goed te doen, maar van mij hoeft dit zeker geen nieuwe reeks te worden.

avatar van Collins

Collins

Van Nancy Springer verschenen in de jaren 2006-2010 zes detectiveromans over Enola Holmes, de jongere zus van Sherlock. De boeken zijn gericht op een publiek van jong volwassenen. De film is dat ook. Ik val buiten de doelgroep maar vond de film desalniettemin erg vermakelijk.

Hoewel in de film een rol is weggelegd voor Sherlock Holmes, lijkt de film niet op de gewoonlijke films waarin Sherlock acte de présence geeft. Sherlock heeft een kleine onbetekenende rol en laat zich zelfs van een emotionele kant zien die helemaal niet des Sherlocks’ is. De film is een vlotte avonturenfilm, draait om Enola Holmes en deed me denken aan Young Sherlock Holmes (1985). Hoewel het al een tijdje terug is dat ik die film heb bekeken.

Dat Enola een vrouwelijk personage is, wordt in de film zeer vaak benadrukt. De film speelt zich af rond 1900. In dat tijdperk wordt een vrouw geacht een ondergeschikte rol te spelen. De samenleving wordt gedomineerd door het mannelijke deel van de bevolking. Enola is door haar feministische moeder niet conformistisch opgevoed maar werd door haar juist aangemoedigd om zich eigenzinnig en onafhankelijk op te stellen. Enola is iemand die gewend is zelf de regie in handen te nemen en over haar eigen leven te beschikken.

In het Londen van rond 1900 waar zij haar naspeuringen verricht, wordt haar vrijgevochten houding niet als gepast beschouwd. Het is een setting die belemmerend en vijandig op haar ongebondenheid reageert. Andersom komt deze wereld haar als zeer eigenaardig voor. Zij staat er onbeholpen en onwennig tegenover maar reageert er vooral heerlijk stoutmoedig op. De schurende controverse tussen twee verschillende perspectieven brengt een extra laagje ongemak en spanning in het verhaal.

De film is gericht op jong volwassenen. De complexiteit van een echte Sherlock Holmes-case ontbreekt. Het mysterie dat Enola ontrafelt, nodigt niet uit tot veel deductie en diepe overpeinzingen. De accenten in de film liggen meer op het avontuur, de actie en de frisse verschijning van actrice Millie Bobby Brown. Het tempo is vlot. De Victoriaanse aankleding is mooi. De film is prettig uitgerust met aardige humorvolle momenten.

Enola Holmes is een sympathiek verschijning in een sympathieke film, die aangenaam weg kijkt.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Sprankelend filmpje. Millie Bobby Brown kende ik (nog) niet als Eleven uit Stranger Things, dus ik kon haar redelijk onbevangen zien als het jongere zusje van Sherlock en Mycroft Holmes. Moeder Eudoria Holmes (Helena Bonham Carter) wist dochter Enola op te voeden in lijn met de idealen van de suffragette-beweging. Enola leerde schermen, fietsen, boksen, wiskundige raadsels oplossen en andere manieren om het patriarchaat een hak te zetten. Bij Eudoria's verdwijning blijken broers Sherlock (Henry Cavill) en Mycroft (Sam Claflin) niet voorbereid op de vrije geest van hun feministische zusje. Zij heeft namelijk álles te verliezen als mammalief niet boven water komt. De kracht van 'Enola Holmes' (2020) zit 'm in de energie die Millie Bobby Brown aan haar titelpersonage geeft. Een grapje hier en een robbertje vechten daar. Het is zelfs grappig wanneer Enola noest op haar trappers klimt, om dan recht in de camera te kijken en de vierde wand te doorbreken met een scherpe observatie. Voor een film die zo speelt met detective-elementen, is het wel jammer dat het plot niet erg ingenieus in elkaar steekt. Grote onthullingen komen ietwat plompverloren uit de lucht vallen en voor de kijker valt er weinig te puzzelen.

avatar van david bohm

david bohm

Frisse film met een leuke cast en het ziet er allemaal fraai uit. De chemie tussen Enola Holmes en de Lord ben z'n naam kwijt, is ook sterk aanwezig. Ms Brown lijkt de film haast moeiteloos te dragen met haar sprankelende spel en ook de bijrollen zijn aardig ingevuld. Het plot is wat ondergeschikt maar door de vaart en het plezier wat ervan afspat een fijne film.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Oef.

Ongeveer een minuut of 20 kan men, onder impuls van jong gezicht Milie Bobby Brown, een fris filmpje brengen. Ook al heeft het eigenlijk niks met Arthur Conan Doyle's erfenis te maken, het concept had in het beste geval nog een leuke tussendoor opgeleverd.

Maar na dat begin, gaat het steil bergaf. De twee plotjes staan naast elkaar en leiden eigenlijk heel de tijd af, in plaats van dat er rond één plot iets deftig gedaan wordt. Uiteindelijk gaat het nergens over. De film heeft geen enkel hoogtepunt of toffe detective-scènes. Het gaat wel vooruit, evenwel zonder indruk te maken. De finale sleept zich naar het einde, een einde waar ik heel blij om was.

1,5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Feministische stront. Het erfgoed van Sir Arthur Conan Doyle wordt anaal verkracht met stompe voorwerpen. Sherlock Holmes wordt geportretteerd als een arrogante kwast, heeft een lul als broer en er komt een zusje van 16 uit de lucht vallen, dat superslim is, maar eigenlijk vooral bloedirritant.

Het begint met grappige montages met foto's en landkaarten die door het beeld flitsen. Dan doorbreekt Enola ook nog de 'vierde muur' door tegen de kijker te praten. Regisseur Harry Bradbeer (wie?) trekt het hele kastje met visuele kwinkslagen leeg, propt het in deze film en stampt het nog even aan met wat girlpower. Hierdoor kijkt het vlot weg, maar echt meegezogen in de 19e eeuwse sfeer word je nooit. Het voelt veel te modern en lichtvoetig.

Uiteindelijk wordt de film een oppervlakkige whodunnit rondom de jongen en een waarismama rondom Enola Holmes en moeder Helena Bonham Carter (een kostuumfilm maken in de UK zonder haar te casten is blijkbaar onmogelijk).

Het eerste wordt bevredigend opgelost, maar het tweede wordt niet uitgelegd. En dat is des te kwalijker omdat het motief op feministische leest geschoeid is. Het wordt door je strot geramd tot je er in stikt en als je nog niet genoeg lauw woke zaad had geslikt, is daar nog een Pakistaan als Scotland Yard agent en een zwarte actrice als uitbater van een theehuis annex sportschool.

Rollen rol die in historische zin even authentiek zijn als Julius Caesar in een straaljager. Maar ja, je moet wel inclusief zijn, want anders worden demense boos.

P.S. Wel apart dat de hoofdrolspeelster 23 lijkt in plaats van 16, maar ten tijde van de opnames ook daadwerkelijk 16 was. Ook wel eens leuk.

avatar van LiaKna

LiaKna

De film vond ik wel leuk. Ik vond het vooral leuk hoe ze met de camera speelde.

Bekijk mijn volledige beoordeling: review Enola Holmes

avatar van boemboem27

boemboem27

Leuk verhaaltje,echt a la sherlock holmes.

Met verborgen berichtjes etc etc

Zodat Elona haar moeder kan zoeken.

Geen topper maar aardig om gezien te hebben.

Niet meer niet minder.

Door de tijdgeest natuurlijk wat oubollig

avatar van filmkul

filmkul

Leuke en frisse detective film. Het verhaal zit leuk in elkaar inclusief een stukje geschiedenis over het stemrecht e.d.. De uitwerking is wat gedurfd maar goed geslaagd en ondanks de tijd waarin het verhaal zich afspeelt redelijk eigentijds. De film leunt zoals verwacht op de mysterie, maar kent voldoende spannende momenten en wat actie en zelfs een beetje romantiek. Allemaal mooi uitgebalanceerd en visueel fraai in beeld gebracht. Het acteerwerk is van prima niveau. Aanrader binnen het genre. 3.5/4.0

avatar van teigertje

teigertje

• 2078 stemmen

Een leuke avontuurlijke film.

De opnames en sfeer van de oude tijden zijn mooi weergegeven.

Niet de beste,maar de film is zeker de moeite waard.

Een familie film vrolijk en een klein beetje spannend op sommige momenten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Echt fris deze film over het slimme zusje van Sherlock. Het kakkernestje van de Holmes familie werd in de schaduw van haar illustere broers opgevoed maar aan kwaliteiten ontbreekt het haar evenmin. Ik vind dat er wel iets zit in dat idee. Wanneer haar moeder verdwijnt, trekt ze in haar eentje naar Londen om haar terug te vinden. Onderweg ontmoet ze een ondergedoken jonge markies die in levensgevaar is.

Millie Billie Brown is een mooi en eigenzinnig vrijdenken meisje en haar acteerprestatie is stevig... dat belooft voor haar toekomstige rollen. Sympathieke film die prima op maat gemaakt is van de 12-16 jaar categorie .. en my god, voor wie hier met woorden als feminisme komt opdraven voel ik toch enig medelijden.

avatar van mrklm

mrklm

Verfilming van Nancy Springers “The Case of the Missing Marques” waarin Sherlock [Henry Cavill] en Mycroft Holmes [Sam Claflin] voor het eerste in lange tijd terugkeren naar hun ouderlijk huis om de verdwijning van moeder Eudoria [Helena Bonham Carter] te onderzoeken. Maar hun 16-jarige zusje Elona [Millie Bobby Brown], die door haar moeder is opgevoed met vooruitstrevende ideeën die in meerdere opzichten haaks staan op de Victoriaanse normen en waarden, is haar briljante broers steeds een stapje voor. Brown is innemend in de titelrol en de ‘battle of wits’ tussen haar en haar hooghartige broers zorgt voor vermakelijke momenten in dit vlotte mysterie dat gericht lijkt op jonge kijkers, maar daarvoor een tikje aan de gewelddadige kant is. Heeft een nadrukkelijke feministische inslag, wat het des te wonderlijker maakt dat zowel het scenario als de regie in handen was van een man.

avatar van blurp194

blurp194

Wel leuk fris en grappig - mits je er geen serieus verhaal van verwacht natuurlijk, maar wie zou dat ook in zijn hoofd halen. Sherlock Holmes had tenslotte geen zussen.

Millie Bobby Brown doorbreekt regelmatig de vierde wand, en al is dat af en toe wat gedwongen, het geeft de film wel een eigen smoel en zonder dat zou het wellicht een wat statisch gedoetje geworden zijn. Het verhaal is dan ook wat aan de dunne kant. Toch, Brown is best grappig, Partridge past daar leuk bij, en nog wat fijne bijrolletjes van onder andere Cavill en HBC, met veel leuke en vlotte interacties onderling. Een beetje in de traditie van de oude BBC-series die in de twintigjes speelden.