Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Harry Bradbeer
Met onder meer: Millie Bobby Brown, Sam Claflin en Henry Cavill
Bekijk via Netflix
Plot Enola Holmes
"Mystery runs in the family."
Enola Holmes, de jongere zus van Sherlock en Mycroft, wordt in de negentiende eeuw door haar excentrieke moeder Eudoria opgevoed. Wanneer haar moeder op haar zestiende verjaardag spoorloos verdwijnt, vindt Enola verborgen aanwijzingen die haar moeder heeft achtergelaten. Om haar zoektocht te vergemakkelijken, geeft Enola zich uit voor een man en trekt ze naar Londen.
Enola Holmes
The Dowager
Linthorn
Edith
schram101
Eerste trailer 'Enola Holmes' met Millie Bobby Brown als Sherlocks zusje | Filmtotaal filmnieuws
Dit gaat de kolderieke tour op dus
Corcicus
Kennelijk moest het genderevenwicht dringend hersteld worden in de detective branch.
Martijnnn
Hoe voelt dat nou om zo'n onzekere man te zijn?
Matige film over een meisje die op zoek gaat naar haar plots verdwenen moeder. Een luchtig mysterie over het jonge zusje van Sherlock Holmes. Ondanks het vlotte tempo en eveneens vlotte montage, wordt de speurtocht al redelijk snel eentonig en het plot op zich weet simpelweg niet de hele speelduur te boeien. Millie Bobby Brown weet het leuk te brengen in de titelrol.
brawljeff
Veel te hysterisch voor een detectivefilm, en helemaal eens met Scorsese in de recensie hierboven. Brown is op weg om een zeer interessante leading lady te worden en ik zie graag een spin-off (of is dit al de spin-off in dit universum?) van Cavill zijn versie van Sherlock Holmes.
jippie2010
Ik sluit me aan bij scorsese, en mag ik daarbij toevoegen dat het vreselijk irritant is dat het personage continue in de camera praat? Het haalt je niet alleen uit het de sfeer van de film, het is ook een armzalige manier om het verhaal aan de kijker te ontvouwen. *2,5
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Aan de reacties te zien was de azijn in de aanbieding, wat een zure reacties.
Zo'n zelfde opmerking maakte je ook al bij Ava. Verzin een nieuw zinnetje om te recyclen of leer ermee leven dat anderen iets ruk vinden waar jij enthousiaster over bent.
Neder0001
Vond de cast echt prima en dan met name de pas 16(!) jarige Millie Bobby Brown. Vandaar dat ik bij twijfel tussen 3* en 3,5* toch de wat hogere rating heb aangehouden.
bart007bond
Dat lijkt mij wel een aardige film.
Grote Sherlock Holmes fan, vooral van de boeken en de serie (niet zozeer de films).
Maar dit wil ik wel een kans geven.
Leve Netflix
MJ_DA_MAN
Matt81
Film doet precies wat je verwacht. Niks schokkends maar prima vermaak. Aan Millie Bobby Brown gaan we nog veel plezier beleven de komende jaren.
weerwolf79
Mag je ook commentaar op hebben, alleen doe ik daar niks mee.
weerwolf79
Van mij part vind je allesruk, maar blijkbaarheb jij er meer moeite mee dan ik.
Pazmaster
Meh. De cast doet het niet eens zo slecht en het ziet er nog best aardig uit, maar het constant in de camera kijken en tegen de kijker praten is bloedirritant en doet enorme afbreuk aan de film. Als ze dat nou achterwege hadden gelaten had het best een geinig filmpje kunnen worden maar op deze manier kom je totaal niet in het verhaal. Ik niet tenminste. Jammer, maar ik trek daarvoor er een punt vanaf.
UmbraVitae
Eigenlijk nooit iets gekeken of gelezen van/over Sherlock Holmes, wekte nooit m'n interesse. Nu deze gekeken, puur omdat het met Millie Bobby Brown is en tja toch op Netflix is. Ik vind Millie Bobby Brown sowieso zalige actrice, houd deze film nog boeiend, maar het verhaal, manier van filmen, het genre, het ligt me echt niet. Moeilijk stemmen, 4* voor MBB en 0.5* voor de film.
Ankoe
Geweldige film!
Veel emotie, interresant speurwerk en spanning.
Wat ik niet snap is dat mensen zeuren over dat enola tegen het publiek "wij op de bank" praat.
Dat noemen ze Breaking the 4th wall, wat trouwens de laatste tijd vaker gebeurd zoals ook in Marvel's Deathpool.
Het is een soort manier om de aandacht van het publiek te trekken zodat je het gevoel hebt dat je er echt bij betrokken bent.
Drifter
Geen punten want dit is niet mijn soort film. Kan me voorstellen dat mijn nichtjes deze film geweldig vinden.
clubsport
Eerlijk is eerlijk , het is niet de totale feminist shitshow geworden waar ik eerst bang voor was en bij tijd en wijle is de film soms nog wel onderhoudend .
Maar de feministische stempel is wel degelijk goed te zien zoals in het zijplot met haar moeder die dan een soort militante suffragette blijkt te zijn .
Ook hoe het tijdsbeeld word neergezet gezien met de feministische lens van 2020 is soms ridicuul alsof vrouwen in die tijd zwaar werden onderdrukt wat wel een heel eenzijdig vertekend beeld is .
keukenzout
Je vindt het geen onderdrukking dat vrouwen geen stemrecht hadden, tegen hun wil in konden worden opgenomen in een instelling, geen erfrecht hadden en in dienst moesten staan van hun man?
Oké.
Ik vond het verder een prima film, niet heel interessant maar ik ben met mijn 33 jaar ook niet de doelgroep denk ik.
Oké.
Goed , ik zal het nog maar eens opnieuw uitleggen hoe die geschiedenis werkelijk in elkaar zat want van de mainstream media en feministen hoor je constant al vele jaren dezelfde leugen .
Ik focus me nu even op het stemrecht omdat vooral dat het duidelijkst weergeeft hoe je anno nu over vrouwenrechten word voorgelogen .
In 1918 kregen vrouwen inderdaad het volledige stemrecht maar de betekende niet dat mannen voorheen dat al jaren massaal wel hadden , in 1867 (Engeland als vb ) was het gekoppeld aan grondbezit .
dat hield in dat in de praktijk alleen rijke mannen het stemrecht hadden het gros van de bevolking dus zowel mannen als vrouwen hadden geen stemrecht .
Zelfs in 1914 hadden de meeste mannen 50% die wel verplicht waren om hun plicht op het slagveld te vervullen ook geen stemrecht .
In sommige landen was het stemrecht ook gekoppeld aan de dienstplicht , iets waar vrouwen nooit massaal toe gedwongen zijn .
Dus vraag ik me af wie dan eigenlijk de onderdrukten zijn ? degene die gedwongen worden in een onmenselijke oorlog hun leven op te offeren en niet kunnen stemmen of degene die nooit gedwongen kunnen worden in een oorlog te dienen en niet kunnen stemmen ?
Het antwoord lijkt me vrij duidelijk .
keukenzout
Het antwoord lijkt me vrij duidelijk .
You had me at mainstream media.
Maar thanks voor deze les.
Mannen: dienstplicht, soms geen stemrecht
Vrouwen: gedwongen worden om te baren, onthouden worden van onderwijs, geen zeggenschap over eigen leven of lichaam, geen stemrecht, etc etc.
Wat is het mannelijk equivalent van Gerda? Frits?
Frits je lult uit je nek.
clubsport
You had me at mainstream media.
Maar thanks voor deze les.
Mannen: dienstplicht, soms geen stemrecht
Wat is het mannelijk equivalent van Gerda? Frits?
Frits je lult uit je nek.
met andere woorden : jij had dus liever in de loopgraven gezeten als man ? alsof dat dus wel zeggenschap over eigen leven en lichaam is .
Als je geen eerlijk rationeel antwoord kan geven op de feiten die ik opnoem verdoe mijn tijd dan niet .
keukenzout
Nee, dat zeg ik niet. Dat maak jij ervan. Je kunt gewoon niet ontkennen dat vrouwen onderdrukt werden, nog steeds trouwens in sommige culturen. Jouw vergelijking is niet in verhouding.
Overigens volkomen kansloze discussie onder een middelmatige film. Ik zie dat je in eerdere berichten al moeite hebt met feministische verhaallijnen. Sterkte met jezelf en de onderdrukking van de man.
Draakje1968
Zit hier de reacties te lezen en dat roept bij mij wat onplezierige reacties op.
Ten eerste het gebrek aan respect, omdat iemand een andere mening heeft. Mensen worden voor zuur, asociaal uitgemaakt........
Ten tweede politieke standpunten die worden uitgewisseld over feminisme aan het begin van de vorige eeuw. Dacht dat het het hier om filmrecensies ging?
Voor alle duidelijkheid, van mij mag iedereen van alles zeggen hoor, ben namelijk voor vrijheid van meningsuiting tot in het extreme. Het zou alleen wel prettig zijn als mensen elkaar in discussies in de waarde laten. Ook is het niet verkeerd jezelf eens af te vragen of het nodig is om altijd maar een mening te spouwen....Met rechten komen ook verantwoordelijkheden. En aan een beetje fatsoen is ook nooit iemand dood gegaan.
clubsport
Op basis van de feiten kan ik dat wel degelijk ontkennen en succesvol ontkrachten , jij wil het graag zwart wit zien , (daarom negeer je mijn feiten en herhaal je het mantra van de onderdrukte vrouw) de film is dat ook in sommige personages zowel het karakter van Fiona Shaw maar vooral van Sam claflin zijn bijna stompzinnig 2 dimensionaal .
Bedankt voor je steunbetuiging trouwens
Bedankt voor je steunbetuiging trouwens
Gewoon even voor mij, waar haal jij je informatie vandaan? Welke boeken, artikelen?
clubsport
Stuur maar een privebericht ( als je daar oprecht interesse in hebt )
pocalan
Zullen we het maar terug over de film hebben? Vrijheid van meningsuiting is geweldig, maar deze website gaat over films en niet over het elkaar aftroeven.
Het begin van de film sprak me erg aan en ben tevens gek op Millie. Leuke manier om het verhaal te brengen en de setting-sfeer combinatie van Londen liet me direct terug denken aan een van de laatste Holmes-films. Dat hebben ze mooi opgepakt. De tweede helft werd wat minder interessant. Nog steeds aardig. Jammer genoeg miste het de spirit van het begin en vroeg me af wat het verhaal ook weer was. Maar dan in de trant van: "Is dit het?" Er zit potentie in de film. Jammer genoeg hebben ze er niet uitgehaald wat er in had kunnen zitten. Verder wel een heerlijk amusante film, dus vandaar een drie van mij.

Netflix onthult spannende eerste trailer voor 'Enola Holmes 2' met Millie Bobby Brown

Netflix kondigt vervolg op 'Enola Holmes' aan

Netflix treft schikking met erfgenamen Arthur Conan Doyle omwille van 'Enola Holmes'

Hoofdrol in Netflix-film 'Damsel' voor Millie Bobby Brown

American Utopia