• 9.373.905 stemmen

Gesproken taal:

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot The 'High Sign'

"What A Predicament!"

Buster wordt van een trein gegooid in de buurt van een pretpark. Daar krijgt hij een baan in een schiettent die gerund wordt door de bandietenbende Blinking Buzzards. Hij krijgt de opdracht een zakenman te vermoorden, maar in plaats daarvan besluit hij de man en zijn dochter te beschermen door hun huis uit te rusten met allerlei trucjes.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Miss Nickelnurser

Leader of Buzzards

Man On Beach

avatar van Film Pegasus

Sterk verouderde film uit de beginperiode van Buster Keaton Productions. De film heeft z'n momenten, maar het zijn vooral goede ideeën dan echt memorabele scènes. Keaton zou nog wel wat groeien de komende jaren. De laatste scène in het huis is wel de moeite. Voor de liefhebbers.

avatar van Movsin

Movsin

Buster heeft "Some" Job te pakken en uiteraard ontstaan er hilarische toestanden, maar, geraken de bandieten aardig in de war (één neemt zelfs zijn valse snor af om beter te kunnen zien), Buster brengt het allemaal voor elkaar, niet zonder onderwege de lachspieren te hebben geprikkeld, zeker in de scenes in het huis met "bijzondere constructies".

avatar van Metalfist

Metalfist

In 1921 begon Buster Keaton echt onder stoom te geraken en maakte hij een aantal van zijn meest gelauwerde kortfilms. The Play House zal altijd mijn favoriet blijven, maar The 'High Sign' moet daar toch ook niet veel voor onder doen. Misschien iets minder goed gebalanceerd maar dat slotstuk in het beveiligde huis met talloze geheime kamers is gewoon Keaton op zijn best. Verder nog flink wat scènes waarbij je je afvraagt hoe hij daar toch telkens weer in beland geraakt en het is vooral zijn inventiviteit die me altijd zo doet lachen. Het valsspelen in het schietkraam, een haakje schilderen voor zijn hoed aan op te hangen, ... Toffe bijrollen ook met Ingram B. Pickett als Tiny Tim en een hoop slechteriken die een redelijk aparte groet hebben. Keaton zelf zou trouwens niet tevreden zijn geweest met de kortfilm en liet die meer dan een jaar op de plank liggen, ik vraag me af waarom.

avatar van starbright boy

Ik ben toch echt wel blij dat Keaton hier solo gaat, want onmiddellijk is duidelijk dat hij in alle opzichten meer talent heeft dan Fatty Arbuckle. Het wemelt hier van de beeldgrapjes, het zit vol ideeën, er is meer samenhang en meer energie en het is veel minder gemakzuchtig.

avatar van Fisico

Fisico

Wel een fijne Keaton waarbij de hilariteit berust naar het einde toe met de constructies in het huis. Het leek wel een radertjes waarbij het ene het andere in gang zette en dat in een loop. Best hilarisch allemaal. Het eerste deel moet het eerder hebben van de inventiviteit met de hond die de bel wordt aangebonden en de geschilderde haak.

Fijn om gezien te hebben. Zeker de moeite!