• 9.374.673 stemmen

Genre: Horror / Mystery

Geregisseerd door: Brad T. Gottfred

Met onder meer: Lucas Adams, Paris Berelc en Annalisa Cochrane

Plot Confessional

"Two students are dead. Seven others know why."

Na twee mysterieuze sterfgevallen op een college op dezelfde avond, ontvangen zeven studenten, die op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn, uitnodigingen voor een soort biechthokje verborgen op de campus. Hun bekentenissen onthullen langzaamaan de waarheid achter de sterfgevallen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Leuke ontdekking.

Soms, heel soms klik je een film aan zonder al te hoge verwachtingen omdat het wel een leuk idee lijkt te hebben of je hebt even niks anders te doen. Je denkt er niet echt iets leuks in te zullen zien, maar wie weet. Tegen alle verwachtingen in blijkt het dan dus ook nog een serieus laardige film te zijn. Zo dus ook met deze Confessional.

Origineel gegeven, om dat meteen maar even duidelijk te maken. We volgen een aantal tieners terwijl ze zowat de hele film lang ons uitleggen wat er precies aan de hand is. Dat verloopt chaotisch, maar dat is dan ook de bedoeling. De hoofdlijnen worden ons snel duidelijk gemaakt, maar vervolgens moeten we kiezen wie van de personages de waarheid verteld, waardoor we altijd geforceerd zijn onze aandacht erbij te houden.

Acteerwerk is over de grote lijnen goed. Wel lijken de personages regelmatig weggelopen te zijn uit een soort cartoongebeuren. Erg sentimenteel en overdreven, maar ach, ze doen er wel alles aan om niet vergeten te worden. Jammer voor hen dat de film zelf vooral onder de radar is gebleven, maar het verloop is nog altijd best aardig.

Soms wat flauwe wendingen en wat onlogische gebeurtenissen, maar verder heb ik me positief vermaakt met deze film. Klaarblijkelijk door de mensen die het wel hebben gezien volledig de grond in gestampt, maar ik vond een mysteriefilm als deze nog best leuk. Wellicht dat ik het door alle leugens en bedrog nog steeds niet helemaal heb uitgevogeld, maar is dat dan juist niet een pluspunt? Leuke film.