• 9.372.307 stemmen

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takuya Inaba

Gesproken taal:

Plot Gôruden Taimu

Jaren 80. Een weggegooide oude televisie uit de jaren 60 weigert om het op te geven en probeert het te ontsnappen uit de vuilnisbelt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Knap gemaakt, visueel heeft het wel iets weg van oude prentenboeken. Maar echt leuk om te kijken? Nee, daarvoor wist de film me niet voldoende te boeien en juist in film vind ik deze visuele stijl minder fijn, hier kan ik als kijker minder in meegaan. 2,5*.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Heerlijke korte anime over een afgedankt televisietoestel op een vuilnisbelt. Kinderlijk simpel, maar een groot verhaal over een verloren jeugd, ouderdomsgebreken en de verborgen 'ziel' van objecten. Of hoe deze vroegere kijkbuis braaf rond kwispelt als een hondje, terwijl hij melancholisch mijmert over de gloriedagen toen er nog hele gezinnen naar hem keken om de wereld aan zich voorbij te laten gaan. Maar onze brave kijkbuis is afgedankt voor een nieuwer model en ziet steeds meer dat zijn functies afnemen of hem worden afgenomen. Een woordeloos pareltje waar kinderen en volwassenen hun eigen boodschap uit kunnen halen. Mijn favoriete personage is de dikke pad, die stoïcijns blijft zitten als er een autowiel recht op hem af komt rijden. Zoals die z'n nakende dood in de ogen staart en geen sjoege geeft!

Voor de liefhebber: GOLDEN TIME 2019 - YouTube

avatar van Fisico

Fisico

Fijne animatiefilm die je toch even tot nadenken dwingt. Lijkt sterk op die commercials in België over het schenken van een tweede leven van afgedankte spullen. Hier tracht een retro televisietoestel terug te grijpen naar zijn gloriedagen. Hij beseft nog niet onmiddellijk dat zijn tijd gepasseerd is en hij wordt voorbij gestoken door nieuwere modellen.

De communicatie met het konijn is aandoenlijk, maar ook de andere spullen hebben hun nut. De vrees om geplet te worden is gegrond. Fijn einde ook met een happy end. Qua animatie zelf niet geweldig, al vond ik de setting op het vuilnisbelt wel authentiek.

avatar van John Milton

John Milton

Meer fan van het verhaal en hoe het verteld wordt dan de animatiestijl en muziek, maar alsnog is Golden Time daarmee charmant genoeg voor een positieve waardering.