• 9.379.055 stemmen

Geregisseerd door: Jimmy T. Murakami en Dianne Jackson

Met onder meer: Raymond Briggs

Gesproken taal: Engels, Turks

Plot The Snowman

Op een mooie winterdag bouwt de jonge James een sneeuwpop. Om klokslag middernacht komt die tot leven. De jongen wordt wakker en laat hem binnen in zijn huis. De sneeuwpop herinnert zich dat hij naar een feest van sneeuwpoppen moet en neemt de jongen mee op een vliegende reis naar de Noordpool.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Film Pegasus

Vers toegevoegd, meteen een recensie plaatsen. The Snowman is wat jeugdnostalgie, al is dat in tegenstelling tot veel andere nostalgische dingen toch nog blijven hangen. Een korte winter/kerst animatie die voor mij tot de absolute top hoort. De prachtige muziek, de eenvoudige beelden, de schaarse tekst die van de verteller komt, ... Een film voor het brede gezin met veel ruimte voor fantasie. Enkele jaren geleden de film eens gezien in ons cultureel centrum met muziek door een live orkest. Ik werd even meegenomen op een mooi reis.

Ik ben katholiek opgevoed en heb nooit het beeld gehad van de kerstman. Ik kende die wel, maar dat was geen Kerst voor mij. Nooit liefhebber geweest van de Coca Cola vrachtwagen met z'n kitscherige kerstparade. The Snowman laat zeer veel ruimte voor een kerstfilm omdat het evengoed een gezellige winterfilm kan zijn. Je haalt er uit wat je zelf wil.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Had al gauw het vermoeden deze als kind al eens te hebben gezien, en vooral het slot kwam mij

uiteindelijk heel bekend voor al kan ik een soortgelijk einde ook eens in een andere film hebben

gezien. Prachtige, warme animatie en wat dito geldt voor het verhaal. Voor een kind moet dit

filmpje destijds een prettige en betoverende belevenis zijn geweest. Getekende animaties

willen mij nogal eens meer bekoren dan die via de computer zijn gemaakt, en deze geldt voor

mij ook als een juweeltje. Van dezelfde regisseur (Murakami) van When The Wind Blows en

die ik nog beter vindt: Eveneens warm en heerlijk creatief maar qua verhaal ook wrang en

zwartgallig en derhalve waarschijnlijk minder geschikt voor kinderen. De muziek bij The Snowman

vond ik trouwens ook mooi en paste precies bij het verhaaltje.

avatar van Fisico

Fisico

Fijne authentieke kerstfilm die wellicht nog beter tot zijn recht komt tijdens de eindejaarsdagen. Aanvankelijk dacht ik dat het niets bijzonders was. Mooi getekend, dat wel, maar vrij middelmatig. Totdat de suspense eraan kwam met de wondermooie vlucht over het dorp, de heuvels en uiteindelijk de oceaan. Alsof het nog niet genoeg was, bood de ondersteunende muziek me kippenvel.

Zeer fijn om eens gezien te hebben. Warme, sfeervolle film voor het hele gevoel. Wie hem vroeger reeds zag, krijgt zeker nostalgische gevoelens.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Heel mooi. Zonder dialoog en met mooie klassieke muziek; een kerstverhaal over de vriendschap tussen een jongen en een sneeuwman, die wat magie en warmte in de huiskamer brengt. Herinnert aan hoe het was om als kind de kerstfeesten tegemoet te gaan. Een periode vol wonderen en geschenken. Toen was er nog geen klimaatverandering, dus kregen we ook vaak nog mooie sneeuwtapijten. De animatiestijl is bijzonder te noemen, alsof kinderen er eveneens aan meegewerkt hebben.

avatar van WB

WB

Ik denk dat ik deze film ergens in mijn jeugd, begin jaren '80, voor het laatst gezien heb. Nu wist ik dat hierin geweldig mooie muziek werd gebruikt (hulde aan Howard Blake), dus ik heb 'm gisteren maar even als tussendoortje opgezet. Net als in 'The Boy, The Mole, The Fox and the Horse (2022)' wordt de tekenstijl van de boeken ook in de film gehanteerd, waardoor het ook in deze tijd nog prima mee kan. Dit in tegenstelling tot de meeste tekenfilms uit die tijd...

De film wist mij na 40 jaar nog steeds te boeien, ondersteund door de prachtige soundtrack. Lief verhaaltje, zonder al dat snelle geflits, geouwehoer, geweld, etc. Gewoon een jongetje met een sneeuwpop. Lekker zoetsappig, maar ook weer niet te emotioneel. Kan niets anders zeggen dan dat het een pareltje is.