• 9.374.635 stemmen

The Snowman and the Snowdog (2012)

Animatie / Avontuur | 24 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Ierland

Geregisseerd door: Hilary Audus

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch, Turks

Plot The Snowman and the Snowdog

Een jongetje, wiens hond net is overleden, verhuist naar het huis waar in de achtertuin de sneeuwpop is gebouwd. Als de jongen een foto vindt van de oorspronkelijke sneeuwman, maakt hij een nieuwe versie. Van de overtollige sneeuw maakt hij ook een sneeuwhond. De drie vliegen met een vliegtuig weg om de Kerstman te ontmoeten. De Kerstman geeft hem een magische hondenhalsband die van deze kerst de gelukkigste ooit voor hem zal maken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Geen vervolg op The Snowman (1982) maar een upgrade, met beter afgewerkte animatie, modernere muziek en net iets ontroerender en hartverwarmender door de toevoeging van het sneeuwhondje. Opnieuw heel mooi gedaan.

John Milton

The Snowman (1982) herkeken deze Kerst en gelijk deze er achteraan. Ik vond het origineel duidelijk superieur, terwijl Miss Milton die ze allebei voor het eerst zag (hoe is het mogelijk) de voorkeur aan deze nieuwe kortfilm gaf.

Schitterend en hartverwarmend.

Voor mij even goed als The Snowman, maar qua ontroering nog sterker.

Meer dan 5* kan hier niet gegeven worden, en minder wil ik The Snowman ook niet toekennen, dus houd ik het op "gelijkspel".

Allebei meesterwerken van de animatiefilm.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Een remake zij het nu met dat hondje erbij als erg leuk gevonden extra. Andermaal vertederend,

betoverend en erg fraai terwijl de muziekscore ook nu weer perfect aansluit.

Eigenlijk een ideaal kerstfilmpje, dat mij trouwens tijdens het kijken erg naar winterweer met

sneeuw deed verlangen wat ook dit jaar wel weer op ijdele hoop uitdraaien zal. Met nog meer

ontroering vooral aan het einde dankzij de inbreng van het schattige hondje.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Geen vervolg, maar wel met referentie aan The Snowman, en van de regisseuse van dit vervolg :

The Bear (1998) - MovieMeter.nl

narva77 schreef:

The Bear (1998) - MovieMeter.nl

gevonden op Archive.org

Bedankt voor de tip!

Als ik zo vrij mag zijn wil ik Father Christmas (1997) ook nog aanbevelen

John Milton

ja, die stond er ook bij zag ik. Vooruit Brix, nu we toch bezig zijn. Ik zou net naar bed gaan, jouw schuld

Mijn excuses.

Nachtbrakers (zoals ik) houden er soms geen rekening mee dat andere mensen op normalere tijden gaan slapen.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

John Milton schreef:

gevonden op Archive.org

Bedankt voor de tip!

Jij bedankt voor die link, daar staan vier shorts op, inclusief de originele Snowman.

avatar van Thomas83

Thomas83

Had geen idee dat er een vervolg was op The Snowman. Deze film kan daar niet aan tippen maar is nog altijd charmant en gelukkig ook behoorlijk in dezelfde stijl. Het verhaal is net anders genoeg. Ik was toch een beetje bang voor veel van hetzelfde op basis van de poster.

Het kind is ook wat ouder hier, en het verhaal over rouw wordt niet op een onnodig sentimentele manier behandeld. Leuk detail ook dat het originele huis inmiddels in een woonwijk staat. Ook dat geeft de film net een iets andere sfeer. Vond de muziek wel veel minder dan in het origineel. Mede daardoor is de magische sfeer er nu niet helemaal.