• 9.373.111 stemmen

El Silencio del Pantano (2019)

Thriller | 92 minuten

Met onder meer: Pedro Alonso, Nacho Fresneda en Carmina Barrios

Gesproken taal: Frans en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot El Silencio del Pantano

De stad Valencia. "Q" is een voormalig journalist die nu een schrijver is van misdaadromans. Hij kent veel succes en wordt gerespecteerd door zijn fans. Maar in het echte leven is Q een koelbloedige psychopaat en eenzame man. Hij heeft een slechte relatie met zijn jongere broer Nacho en een dwang om te doden die hij uiteindelijk vertaalt in zijn romans en erover schrijft als fictie.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Plot doet denken aan eenzelfde rol van Alonso als in La Casa de Papel.

avatar van Xastur

Xastur

Goede film tot het punt spannend Spaanse films doen het goed

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film sprak me in zijn geheel niet aan.

Saaie bedoening, heb me er stierlijk met verveeld.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Mysterieuze film die soms wat traag en niet eenvoudig te volgen is. Wel een goeie rol van 'breekijzer' Nacho Fresneda.

avatar van themanwiththeplan

themanwiththeplan

Ik ben een groot liefheber van Spaanstalige thrillers maar deze kon me niet helemaal bekoren.

Met de acteerprestaties zit het wel snor en ook de personages zijn goed gekozen maar.... het kan nauwelijks boeien.

De film kent 2 verhaallijnen. Deze van "q", de moordende journalist en de andere van de lokale drugsmaffia en corrupte politicie die onvermijdelijk mekaars pad zullen kruisen.

Het probleem van deze verhaallijnen is dat het lijkt alsof je naar 2 verschillende films kijkt. "q" moet zowat de saaiste seriemoordenaar op de planeet zijn en is zo interessant als het bestuderen van de coronacurves.

Pedro Alonso speelt hier een zwak afkooksel van zijn personage "Berlin" in La Casa De Papel.

Nacho Fresneda steelt de show als het medogenloze maffiahulpje. Maar dit kan het zwakke boeltje niet meer rechttrekken.

Af en toe ontstaat er een interessant subplotje maar hier wordt verder maar weinig mee gedaan. Zoals bars en restaurants die door de maffia worden gebruikt om geld wit te wassen.

avatar van david bohm

david bohm

Onderhoudende film. Het ziet er allemaal tof uit, acteerwerk vind ik niet al te best zoals van de jefa. De fixer Cherma is wel sterk neergezet. Wat sfeerbeelden uit Valencia maar niet van de hotspots. De protagonist is vlak af en toe kijkt hij peinzend over het moeras maar naar z'n beweegredenen blijft het gissen.