• 9.371.621 stemmen

Fabian oder Der Gang vor die Hunde (2021)

Alternatieve titel: Fabian – Going to the Dogs

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Dominik Graf

Met onder meer: Tom Schilling, Saskia Rosendahl en Albrecht Schuch

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 12 mei 2022

Plot Fabian oder Der Gang vor die Hunde

Berlijn, de jaren 20. De jonge Jakob Fabian is overdag werkzaam in de reclamesector en is 's nachts te vinden in de straten waarin hij rondzwerft. Voor Cornelia, die haar eigen pad in de filmwereld aan het bewandelen is, valt hij als een blok. Terwijl haar acteercarrière stilaan een vliegende start maakt, worstelt hij met zijn toekomstperspectieven.

Jakob Fabian

Baroness Ruth Reiter

Irene Moll

avatar van thegoodfella

thegoodfella

Visueel een heerlijke ode aan Fassbinder en dan voornamelijk aan zijn Berlin Alexanderplatz, helaas was het verhaal van een minder niveau, dat is te Langdradig en te hoogdravend.

Aangekocht door Cinemien. Releasedatum is nog niet bekend.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 12 mei 2022 in de bioscoop (Cinemien)

avatar van BBarbie

BBarbie

Film schetst aan de hand van een gedoemde liefdesrelatie een nogal fatalistisch beeld van het leven in de Weimar republiek in de jaren vóór de machtsovername door de Nazi’s. Ondanks het goede acteerwerk van de protagonisten Tom Schilling en Saskia Rosendahl kon de film mij niet echt bekoren. Ik vond het een (te) lange zit.

avatar van Fransman

Fransman

Film naar een roman van Erich Kästner en naar ik denk ook gedeeltelijk autobiografisch. Nogal langdradig en hoogdravend, lees ik hier, en dat klopt wel. Ook de titel is nogal hoogdravend en wordt door het verhaal niet echt waargemaakt. Daar komt bij: het verhaal wordt nogal fragmentarisch verteld, waardoor je weinig voeling krijgt met de wat schurende hoofdpersoon, meer een pechvogel dan een held. Anderszins is het ook wel een mooie liefdesgeschiedenis, en Saskia Rosendahl is een plaatje. Wat de film er bovenuit tilt is de manier waarop men het vooroorlogse Berlijn laat herleven, afgewisseld met authentieke beelden van de stad, die knap worden afgewisseld met het 'heden'. Kosten noch moeite lijken gespaard, en het moet gezegd, er wordt voortreffelijk gespeeld door Tom Schilling en Saskia Rosendahl. Plussen en minnen dus.