• 9.383.825 stemmen

Bill & Ted Face the Music (2020)

Komedie / Avontuur | 91 minuten

Gesproken taal: Engels, Spaans en Duits

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Bill & Ted Face the Music

"The future awaits."

Er zijn inmiddels wat jaren verstreken en Bill en Ted zijn beide vaders van middelbare leeftijd. Ze krijgen bezoek van een toekomstreiziger die hun vertelt dat een liedje van hen het universum kan redden. Reden genoeg voor beide heren om in hun tijdreizende telefooncel te stappen en hun rock-'n-roll-lot te volbrengen.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Snap niet echt of hier om gevraagd is .

Maar gezien het de razende enthusiasm internet zal het zeker .

Maar het kan best leuk uit pakken .

Wel erg laat .

BILL & TED FACE THE MUSIC Official Trailer #1 (2020) - YouTube

avatar van Mescaline

Mescaline

Ik ben hier wel nieuwsgierig naar, alhoewel ik niet denk dat ik deze in de bioscoop ga zien.

avatar van mrsubzero

mrsubzero

Kan niet wachten tot deze uit komt. Heerlijk weer om de 2 bij elkaar te zien.....

avatar van Basto

Basto

• 12000 berichten

Kort filmpje...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Basto schreef:

Kort filmpje...

Zou vaker zo moeten zijn.

avatar van zoutzak

zoutzak

Het vertrekpunt klinkt even belachelijk als overbodig - een derde Bill & Ted stoner comedie, 30 jaar na dato - maar welgemeende, pretentieloze zelfspot wordt gelukkig nooit oud.

Een leuk en welkom geschenk voor de fans, deze (muzikale) trip down memory lane.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Niet bijzonder, 89 en 91 waren dat ook niet, maar wel ontzettend leuk om naar te kijken. Trip down memory lane, indeed. Aangename filmavond achter de rug, dat zegt genoeg.

***

avatar van Antonev

Antonev

Reeves ziet er op de filmposter uit als een jonge versie van professor Sneep/Snape.

avatar van eltorro

eltorro

Mijn eerste ervaring met een Bill & Ted film en niet verwacht dat ik hem zo leuk zou vinden. De film lijkt gemaakt te zijn voor de fans en heeft een verfrissend korte speelduur, geen minuut die verspeeld wordt met overbodige scenes. 3,5* voor de film en een halve ster extra voor de robot.

avatar van jipt

jipt

Lekker vrolijk en ongecompliceerd tijdreis filmpje! Een soort tegenhanger van Tenet. Heb nu zin in een feestje of concert, maar moet helaas nog even wachten. Wel gelijk zin om het origineel nog eens te kijken

avatar van Lebarron

Lebarron

Bijna 30 jaar na Bogus journey verschijnt dan de afsluiter van de Bill & Tedreeks. Het was weer een warm weerzien met de twee malloten die uiteraard geen spat veranderd waren. Bill & Ted Face the music is net zo absurd als deel 1 maar minder over the top als deel twee en daarmee de perfecte afsluiter van de reeks.

avatar van davey400

davey400

*Was dit elke andere normale film dan zou dit voor mij hooguit 1,5⭐ zijn*

Wat mij vooral opviel was dat ze af en toe naar elkaar leken te kijken alsof ze aan het wachten waren op de volgende tekst, zoals in een nog niet goed ingespeeld toneelstuk. De film is gemaakt met een beperkt budget, en vooral als hobby van de oorspronkelijke makers.

Maar dit is geen normale film. Dit zijn Bill & Ted.

En als je net als ik als opgeschoten puber de originele film fantastisch vond, dan is deze gewoon erg leuk, boordevol verwijzingen naar de oude films.

En dan ineens, wordt het gewoon een dikke ⭐⭐⭐.

Maar nogmaals: alleen als je ooit de originele film Most Excellent vond.

Party on!

avatar van renelandaal

renelandaal

Dude Whoooh, excellent gedaan hoor! Ik vond het een leuke film. Bill en Ted op leeftijd, geholpen door hun dochters, kleine Bill en Ted.

Ik citeer hun: "memorable effect , egregious, heinous, most,odious, outstanding, resplendent, stellar, totally, triumphant, en unrivaledhave". Ook een dikke ⭐⭐⭐

avatar van Thomas83

Thomas83

De eerste twee Bill & Ted-films zijn echt producten van hun tijd. Daarom was ik wel benieuwd hoe men dat bij deze film zou aanpakken, en of het zou werken. Helaas is dat niet echt zo. Hoewel de film nog best kijkbaar en charmant is vond ik het als een vervolg eigenlijk maar weinig. Al die (relatief) gelikte sets en special effects zijn toch een wat aparte gewaarwording in een Bill & Ted-film. De toon is ook net wat te ernstig allemaal. Bill en Ted maken een groot deel van de film zich zorgen, en dat past niet helemaal bij dat onschuldige optimisme dat ze in de eerdere films hadden.

Je zou ook bijna vergeten wat een afschuwelijke acteur Keanu Reeves ook is. Als man van middelbare leeftijd is een personage als Ted toch moeilijker te verkopen. Ik vind hem ook een heel stuk minder expressief dan in de eerdere films. Het is raar om hem de hele film zo lusteloos te zien. Gek genoeg is Winter dan weer prima. De ontmoetingen tussen de verschillende versies van Bill en Ted vond ik nog wel geinig. Carrigan was ook leuk, maar Sadler stal echt de show. Zijn verschijning voelde het meest vertrouwd van allemaal. 2.5*.

avatar van Waku

Waku

Trailer ziet er vreselijk uit met wel erg akelig goedkope special effects.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

In de stijl van de eerste 2 is de leuk zeker genietbaar. Maar daar heb je wel iets extra's voor nodig. Geen goede film overall. Slechte speciaal effecten horen er echt bij.

avatar van schumacher

zifnahb

Wat was me dit zeg?

Afgezet.

whahaa.

ga ik zeker kijken. leuk!

mooie herinneringen aan.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Dit had op veel vlakken enorm mis kunnen gaan, zo’n terugkeer naar populaire personages. Denk bijvoorbeeld aan het tenenkrommende Dumb and Dumber To. Maar Bill & Ted zijn gelukkig geen Harry en Lloyd en Bill & Ted Face the Music voelt niet aan als een film die puur is gemaakt om nog even te cashen. Het verhaal van een oudere Bill en Ted is interessant, de personages worden op een mooie manier uitgediept als ze allerlei versies van zichzelf tegenkomen. Daarbij zijn de make-up effecten trouwens erg sterk, maar wat wil je ook als je iemand als Kevin Yagher in je team hebt. De CGI is iets minder mooi, maar daar wordt gelukkig niet al te veel gebruik van gemaakt. De twee dochters - waarvan ik vooraf dacht dat die de grootste rol zouden krijgen - zijn ook een prima aanwinst. Maar goed, nu is Samara Weaving sowieso in elke film een genot om naar te kijken.

3,5 sterren.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin de twee beste vrienden een liedje moeten spelen om de wereld bij elkaar te krijgen. Dit late vervolg is op zich best leuk uitgewerkt met opnieuw het tijdreizen en ook zijn de dochters een leuke toevoeging. HIer en daar valt het wel wat in herhaling. Verder gewoon vermakelijke nonsens en de cast weet het leuk te brengen. Een kleine 3.0 sterren.

avatar van Thorak

Thorak

Chainsaw schreef:

Dan hebben wij een andere film gezien denk ik, want dat is dus juist exact het gevoel dat ik er wél van kreeg.

avatar van 3316mixer

3316mixer

Sommige films mogen niet gemaakt worden, vernietigd je jeugd herrineringen. Dit is d'r een van..

avatar van Film Pegasus

Bill & Ted is pure jeugdnostalgie en ik vrees dat nostalgie ook het enige is dat de film nog wat redt. Verschillende verwijzingen, figuren uit het verleden en coole quotes. Maar de mannen zijn oud geworden, het is soms gênant. Het kon erger, dat moet ik wel toegeven. Keanu Reeves & Alex Winter geraken er nog net mee weg. Hun vrouwen zijn al vervangen door jongere actrices die nog tieners waren bij de originele film in 1989.

De film mist helaas de frisheid van het origineel. Terwijl de twee mannen meer op zoek zijn naar zichzelf, zijn het de dochters die de muzikanten opzoeken. Hier en daar nog wel een goeie grap, maar echt grappig wordt het nooit. Ik ben zelf de films wat ontgroeid misschien. Dit was vroeger geweldig met de vrienden en een paar pinten voor het scherm.

Het jammere is wel het einde. Je zit daar met een leuke groep artiesten en dan moet er een lied gespeeld worden. Dan krijg je iets halfslachtig dat net beter is dan het lawaai tijdens hun repetitie. Maar doen er dan iets mee he. Toch een anticlimax.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Natuurlijk is het flauw maar wel grappig uitgewerkt. Reeves ook lid van de band Dogstar zal hier zeker plezier in hebben gejad.

avatar van mrklm

mrklm

Bijna 30 jaar na hun laatste waanzinnige avontuur zijn Bill [Alex Winter] en Ted [Keanu Reeves] getrouwd en hebben ze allebei een dochter. Dan verschijnt Kelly [Kristen Schaal] uit de toekomst en zij brengt Bill en Ted opnieuw voor The Great Leader [Holland Taylor]. Die geeft ze een nieuwe missie die volstrekt onbegrijpelijk is 'but it all makes sense in the end'. Het leidt o.a. tot een hilarische jamsessie met Mozart en Hendrix. Winter en Reeves kruipen probleemloos terug in de huid van de karakters waarmee ze doorbraken in de filmwereld. Samara Weaving is een beetje 'a bummer' als Bills dochter, maar Brigette Lundy-Paine is 'awesome' als Ted Jr. De make-up is overtuigend, het slotlied kan er zeker mee door en de aftiteling onderstreept een aangenaam optimisme dat een beetje zoek lijkt in deze roerige tijden. En er is nog een post-credit scene voor de liefhebbers.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren avond laat zitten kijken.

Oef! Dit was niet best!
Laatst nog de eerste twee films zitten kijken en dat was nog steeds even hilarisch, maar daar kan deze nieuwe derde film totaal niet aan tippen, of zelfs maar bij in de schaduw staan.

Reeves en Winter ogen erg oud, acteren nog slechter dan voorheen en zijn vooral erg niet-leuk.
Vooral Reeves zakt gigantisch door het ijs en de verwachtingen bij hem zijn sowieso al niet erg hoog, daar hij niet bepaald werelds beste acteur genoemd mag worden, maar hier is hij wel erg matig bezig.

Verhaaltje is voornamelijk een herhaling van zetten, waarbij we alles al veel beter en grappiger in de vorige films hebben gezien. Zo is de killer robot pijnlijk gênant en alles behalve ook maar enigszins grappig.

George Carlin (helaas overleden in 2008) als Rufus wordt aardig gemist, maar gelukkig is daar dan nog William Sadler, die zijn rol van Death, ofwel de Grim Reaper, opnieuw vertolkt en wederom de show steelt. Hij lijkt de enige, die na al die jaren weet wat er van hem wordt verwacht en de draad moeiteloos op pakt, want pas dan wordt het weer even echt leuk. Helaas is dat wel te laat om het flauwe, matige eerste uur te doen vergeten.

Jammer, want hier had veel en veel meer in gezeten.

Een vier, ofwel twee sterren.

avatar van james_cameron

Zeker niet excellent, eerder bogus, dit overbodige en vooral erg slappe derde deel. Aanvankelijk valt er nog wel wat te lachen, maar al snel blijkt dat de koek reeds lang geleden op was, de goede bedoelingen ten spijt. Winter kan er nog mee door, maar Reeves is echt heel slecht. Het script stelt daarnaast bar weinig voor en de grapdichtheid is alarmerend laag. En naar het einde toe wordt het wel heel erg geforceerd gezellig, om te eindigen als een op veilig spelende zouteloze familiefilm. Gemiste kans.

avatar van Timk

Timk

Pfff viel me tegen dit derde deel, gelukkig was het nog een beetje kijkbaar door de geweldige rol van Brigette Lundy-Paine.

avatar van Mickey b

Mickey b

Heb het na een kwartier stopgezet. Verfilming van Beavis and Butthead???

Is de naam film niet waard. Halve ster is minimum dat je kan stemmen en is nog halve te veel. Voor mij echt nul op tien waard. Snap het concept niet. Maar zal wel aan mezelf liggen denk ik. Denk niet ooit al iets slechters gezien te hebben. Spijtige zet van Keanu… Waar is de grote man van The Matrix en Speed naartoe…

avatar van Basto

Basto

• 12000 berichten

Melige onzin, maar het charisma van de jonge Bill en Ted, wordt nodig gemist.

Al zou ik die dochter van Bill wel doen.