• 9.373.069 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Rodman Flender

Met onder meer: Jake Cannavale, Angelique Rivera en Sarah Yarkin

Plot Eat Brains Love

Een normale lunch op de middelbare school eindigt in een bloedbad wanneer de cheerleader Amanda samen met Jake de andere leerlingen oppeuzelt. Het stel gaat ervandoor op zoek naar een remedie voor het zombievirus dat ze opgelopen hebben. De twee worden intussen opgejaagd door Cass, die jacht maakt op besmette individuen en die bovendien gedachten kan lezen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shinobi

Shinobi

"Why don't you tell everyone the story about stuffing your unwrapped hotdog in that girl's dirty buns?"

Van een regisseur met 'Leprechaun 2' in zijn oeuvre had ik hier eerlijk gezegd weinig van verwacht, maar dit is best een welkome verrassing geworden.

Nietsnut Jake en cheerleader Amanda vormen een ongewoon duo wanneer ze tijdens de schoollunch hun medeleerlingen opeten. Het blijkt dat ze zijn veranderd in zombies. Ze reizen het halve land door op zoek naar een remedie, terwijl ze achterna worden gezeten door een zombie task force. Het doet mij lichtelijk denken aan 'Warm Bodies'.

Vanuit het perspectief van Jake en Cass wordt het verhaal verder verteld. Dit creëert een aantal leuke inzichten en grappige situaties. Hoewel de personages niet bijzonder goed zijn geschreven, worden ze met veel charme neergezet door de cast. Hierdoor blijf het geheel lekker luchtig gedurende deze gestoorde road trip.

Het is te merken dat men enorm veel zaken tegelijkertijd in de film wil proppen, echter helpt de korte speelduur niet. Desondanks zorgt dit voor een snelle pacing waarin van alles voorbij raast en er altijd wel iets te beleven valt. Het scheelt ook dat er wat aardige gore in zit. Het abrupte einde smaakt duidelijk naar meer.

Al met al is 'Eat Brains Love' een vermakelijke take op het hele zombie romcom genre. Wat mij betreft mag hier zeker een vervolg op komen.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van blurp194

blurp194

Een zombie film - en nog een met vernieuwende elementen in het plot ook. En lekker weinig serieus, met veel gore en precies netjes gebalanceerd op de rand van te puberaal lomp. En alle verplichte genre-cliches zijn daar - te beginnen vanzelf met het leuke meisje en de sul, alleen spelen ze misschien net een iets andere rol dan we gewend zijn. Knap uitgewerkt, en er vallen maar weinig steken. Als al.

Prettig bijpassend soundtrack-je, en de niet heel bekende cast doet het prima - als je je nog afvroeg waar je Patrick Fabian eerder gezien hebt, hij is die glibberige advocaat Howard Hamlin in Better Call Saul.

Het einde is misschien niet heel sterk, maar zet wel de deur wagenwijd open voor een vervolg. Als dat er komt, dan wel met dezelfde frisse aanpak en dezelfde crew graag!