• 9.375.882 stemmen

Met onder meer: Charlie Shotwell, Kelly Reilly en Lili Taylor

Releasedatum: 3 januari 2019

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Eli

De jongen Eli heeft een auto-immuunziekte. De dokter belooft beterschap via een reeks experimentele behandelingen. Zo geschiedde, ware het niet dat Eli vervolgens geteisterd wordt door huiveringwekkende gebeurtenissen. Hij ondervindt al snel dat het huis waarin hij woont onveilig is.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Van de mensen achter Flanagan's oeuvre, belooft veel goeds.

avatar van John Milton

John Milton

aaah Dat is de dame uit Eden lake. Die heb ik al even niet meer gezien.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Poster had in de vlucht wat weg van deze van The Golem (2018)

avatar van bjerik76

bjerik76

Kelly Reilly had zo'n indruk gemaakt in " EDEN LAKE" die naam vergeet ik nooit meer, ook al heb ik bij elkaar maar 2 of 3 films met haar gezien.

Supper actrice. ben benieuwd !

avatar van remorz

remorz

Ik heb Sinister 2 nog niet gezien, maar Foys debuut Citadel was groezelig en sfeervol. De trailer verraadt een groter budget maar oogt idd weer sfeervol als Hill House; de link met Flanagan lijkt niet louter commercieel. Top of the watchlist!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit ziet er helemaal niet verkeerd uit. Nog ff wachten.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

remorz schreef:

Ik heb Sinister 2 nog niet gezien,

Die was heel erg aardig - een soort Children of the Corn maar dan wél met visie. Ik dacht even dat dit de serie was van Let the Right One In, maar evengoed toch wel benieuwd. Kelly Reilly, Lili Taylor... Ik ben erg benieuwd.

DoctorMovie

De zoveelste "geest in huis" film, het word een beetje saai. Ook in deze film word Eli over de grond getrokken door een onzichtbare kracht of word opgesloten in een kast of ziet angstaanjagende vage personages met enge vingers etc etc.

Dezelfde ingrediënten zijn weer allemaal aanwezig. Het enige wat ik goed vind aan deze film is het acteerwerk van Charlie Shotwell (Eli) Hij acteert werkelijk goed vond ik, voor de rest boeide deze zoveelste geestes film mij niet.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

DoctorMovie schreef:

Dat het bekend terrein is maakt me niet zoveel uit, maar heeft de film ook geen sfeer? Trailer ziet er namelijk wel sfeervol uit.

avatar van keukenzout

keukenzout

Niet heel bijzonder, wel sfeervol en geestig (no pun intended) verhaal. Leuke plottwist, goede acteurs maar toch mweh.

avatar van Hejira

Hejira

Leuk tijdverdrijf voor een avondje film. Het is allemaal net goed genoeg en net even iets anders om het over de streep van een gemiddeld haunted house filmpje te trekken.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit einde had ik niet aan zien komen, maar voor een dergelijke film was ie best goed. Er zijn best wel veel films gemaakt over bezeten personen, en de meeste zijn het kijken nauwelijks waard, maar "Eli" is dan toch gelukkig een redelijke film met een verdomd goed acterende Charlie Shotwell die de rol van Eli speelt. Die had ik alleen maar in Captain Fantastic, gezien. Verder kende ik dat jochie niet, maar acteren doet ie uitstekend.

avatar van René8

René8

Héél aardige twist!

avatar van feyenoord126

feyenoord126

Hejira schreef:

'Net goed genoeg', en dan toch 7/10 geven?

avatar van Riddierid

Riddierid

Wow, dat einde zag ik niet aankomen terwijl het zo voorspelbaar leek eerst, dat maakt deze film toch wel een stuk beter, nice. Was redelijk vermakelijk en ik kon mijn aandacht er prima bij houden de gehele film. Soms op het begin een beetje sloom maar voor de rest een prima ''horror'' film om weg te kijken met een onvoorspelbaar eind.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een jongen met een auto-immuunziekte een behandeling krijgt in een oud huis. Een nogal clichématige horrorfilm (vooral de wat voorspelbare jump scares en de spoken). Maar de twist tegen het einde maakt het voorgaande toch wel een stuk beter en is in dat opzicht best origineel te noemen. Het ziet er verder allemaal prima uit. Een nipte 3.0 sterren.

SmackItUp schreef:

Trailers zien er altijd interessanter en sfeervoller uit dan dat de film is

avatar van jpgleiden

jpgleiden

Best een leuke film om een keer te zien, zeker niet hoogstaand maar maximaal 3 sterretjes.

avatar van rondh

rondh

Deze film is een standaard spookfilmpje, tot de twist. Daarna is het weer een ander soort horrorfilmpje. Deed me denken aan the omen. De twist maakt de film zeker beter.
Acteerwerk is niet hoogstaand, maar acceptabel.
Leuke film.

avatar van Jasijo

Jasijo

De plottwist doet het ‘m, weer eens op een andere manier ... aardige film

avatar van Jasijo

Jasijo

Vraag me af of jij de film wel begrepen hebt dan

avatar van mrkos

mrkos

Haha volgens mij niet.

Leuke film met leuke verrassende twist en goed acteerwerk. 3 sterren.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een goeie verrassende film met een sterk verhaal, die ikzelf niet als horror label. Charlie Shotwell is zeer goed in zijn rol als Eli in deze drama thriller met een bovennatuurlijk tintje. Halverwege de film werd al een tipje van de sluier gedaan, maar er waren meerdere scenes waarbij je wel ging analyseren. En het eind was niet helemaal verrassend voor mij, maar wel op een bepaald punt wel. Echt een ijzersterke film, heb mij er vanavond goed mee vermaakt. . 4.0

Jasijo schreef:

Vraag me af of jij de film wel begrepen hebt dan

Bij dit soort films valt er weinig te begrijpen

avatar van rep_robert

Bij dit soort films valt er weinig te begrijpen

Het is geen "geest in een huis" film. Dus je hebt denk ik de film ook niet uitgekeken of niet opgelet.

avatar van rep_robert

Eigenlijk voelt alles heel basic aan bij Eli. Oké, het gegeven is natuurlijk niet hetzelfde als andere films. Maar het komt er uiteindelijk wel op neer dat ouders met een kindje in een groot landhuis terecht komen en vervolgens krijgt het jongetje naar wat het lijkt bezoek van geesten.
Eli doet in dit specifieke concept weinig bijzonders, bepaalde zaken liggen er ook zo dik bovenop dat de film in de categorie 13 in een dozijn horrorfilms past. Het ligt er haast zo dik bovenop dat je eraan gaat twijfelen. Bijvoorbeeld bij de kruizen op de deur aan het begin van de film wanneer ze het landhuis voor het eerst betreden, wat haast al een exorcisme vibe meegeeft. De film gaat echter op een ander pad waardoor dat gevoel weer weg ebt. Daarna komt het Stranger Things meisje. Je denkt gelijk: dat is een geest. Maar dan gaat het maar door en door en dan spreekt zelfs Eli de zin uit dat hij wel twijfelt of zij een mens is en geen geest.

De film draait daarna ook volledig in het laatste kwartier. Dit laatste kwartier waarin Eli eigenlijk een zoon van de duivel blijkt te zijn haalt het niveau weer omhoog en geeft eigenlijk alles wat er eerder in de film is gebeurd een andere lading. Maar eigenlijk lag het ook wel weer in de lijn der verwachting dat er iets ging gebeuren. De vraag is alleen voor veel mensen: ben je tot die tijd niet in slaap gesust en heb je die duidelijke hints doorgehad?

Ik vind het uiteindelijk jammer dat de eerste 75 minuten uiteindelijk niet boeide. Wellicht dat de makers de kijker bewust op het verkeerde been zetten, dat is ook wel logisch. Maar breng dat stuk ook dan iets onconentioneler in beeld en probeer de kijker ook in dat gedeelte van de film meer te verrassen. Nu kabbelt de film voort, zitten er clichématige jumpscares in en zijn de spannend bedoelde momenten ook niet zo spannend. Terwijl het einde er eigenlijk voor zou moeten zorgen dat je de film opnieuw wilt kijken en op de details wilt gaan letten. Dat doet Eli niet, want eigenlijk heb je na de twist wel door welke elementen uiteindelijk niet op hun plek passen in het eerste gedeelte van de film.

Eli leunt iets teveel op het leuk bedachte einde en daarmee probeert Foy eigenlijk te verbloemen dat de eerste twee akten van de film inspiratieloos aanvoelen.

rep_robert schreef:

Beste Robert, ik vind deze film een geest film als jij dat anders vind hartstikke goed, het is niet een kwestie van deze film begrijpen het is een kwestie wat ik ervan vind snap je ? Fijne zondag (ook een geest dag ?)

avatar van Doom4

Doom4

''De zoveelste "geest in huis" film, het word een beetje saai''
Hier moet je niet naar luisteren!!!!! Dit is eigenlijk het enige wat ik over die quote kan zeggen zonder meer te verklappen. Als je het eens met die quote bent dan heb je te weinig geest in huis films bekeken. Eigenlijk is die quote zelfs een spoiler maar men heeft het nu toch al vaker ongecensureerd getypt dat het raar is als ik dat wel doe en dit niet gelezen kan worden.

Een goede spannende film die 2 kanten op kon gaan en uiteindelijk een derde kant op ging. Blij verrast en deze keer was ik ook echt blij dat het kwade won. Aan de ene kant had ik misschien wel kleine verwijzingen willen zien waardoor het de derde kant op had kunnen gaan.

avatar van horizons

horizons

Dus als er eentje in de put springt doe jij dat ook?

Als je spoiler ziet melding maken via dat icoontje. En zelf steeds proberen geen spoilers weg te geven.

Doom4 schreef:
''De zoveelste "geest in huis" film, het word een beetje saai''

Het is geen kwestie van luisteren maar van lezen ? en ik vind het wel degelijk een geest film met alle elementen erin die in een geest film zit met de standaard "schrik" momenten, erg saai dus