• 9.373.596 stemmen

Geregisseerd door: Charlie Steeds

Met onder meer: David Lenik, Rowena Bentley en Peter Cosgrove

• meJane Bekijk via meJane

Plot Winterskin

"There's something in the snow ..."

Billy is aan het jagen in de wildernis als hij in zijn been geschoten wordt. Wanhopig op zoek naar onderdak wordt hij binnengelaten door de vreemde oude dame Agnes, in haar afgelegen blokhut. Maar Billy ontdekt al snel dat dit geen gewone hut is, want hij en Agnes worden achtervolgd door bloeddorstige wezens zonder huid. Billy en Agnes moeten samenwerken om te overleven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Noodless

Noodless

Vreselijk ! Acteerwerk en verhaal is een dikke zero ! Ook qua horrorelementen en sfeer , ondanks het gegeven en de locatie, biedt deze film niks. Overslaan zou ik zeggen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Misser van Charlie Steeds. Mijn eerste kennismaking met hem ( Escape from Cannibal Farm (2017) ) was ook al geen succes, maar na het meer recentere Death Ranch (2020) toch wel het idee gekregen dat er meer in zit. Dat was een vlot & bloederig genrefilmpje, simpel en straight forward. Winterskin is echter een concept dat volledig valt of staat bij het script en de performances; en die zijn beide niet op het gewenste niveau. 'Mama Agnes' is een extreem irritant gevalletje voorspelbare overacting.

avatar van joolstein

joolstein

Ik waardeer de films van regisseur Charlie Steeds best wel! Als er één ding is dat de inspanningen van het Charlie Steeds-genre kenmerkt, is het hoe goed ze eruitzien, voor het lage budget waar ze voor zijn gemaakt. Dat is bij deze film niet anders.

Het begint met een pre-titelreeks van een familie die wordt afgeslacht door iets dat in hun hut inbreekt voordat het in het hoofdplot komt. Ene Billy en zijn vader zijn op jacht, wanneer Billy afdwaalt om een ​​hut te bekijken. Hij wordt neergeschoten en ontwaakt binnen bij de sinistere oude dame Agnes.

Maar...ze komen daarna niet meer uit die hut en hoe mooi de opzet van de film ook is, veel tijd wordt verspild aan een hoop gepraat. Dit maakte dat het nogal op een toneelstuk lijkt maar waarvan de cast nu niet het grootste talent is. En een spraakzame horrorfilm is bijna altijd dodelijk; gevalletje erover praten maar niet laten zien!

Het duurt nogal wat luttele minuten voordat 'The Red Man' van het begin weer verschijnt. Nu begrijp ik dat wanneer je met een laag budget werkt, de middelen beperkt zijn maar alleen aan het begin en einde los gaan...? Hierdoor zit je als kijker met een enorm lang tussenstuk waar weinig in gebeurd!

Dat is jammer want de SFX van Kate Griffiths waren top en redelijk bloederig. De liefde voor het horrorgenre is in deze film zeker wel te zien...maar soms probeer je wat en valt het tegen en dan kunnen zelfs de beste bedoelingen er nog geen echt goede film van maken!