• 9.378.621 stemmen

Genre: Actie / Horror

Geregisseerd door: William Eubank

Met onder meer: Kristen Stewart, Vincent Cassel en Mamoudou Athie

Plot Underwater

"7 miles below the ocean surface something has awakened"

Een team bestaande uit diepzee-onderzoekers krijgt te maken met een aardbeving die het ondergrondse laboratorium volledig verwoest. Nu moeten de leden alles op alles zetten om te kunnen overleven. Onder hen bevindt zich de moedige, maar geharde Norah. Het team bestaat uit mensen die elkaar nauwelijks kennen en zo ontstaan er bizarre en soms existentiële conversaties, alsook vreemde relaties.

Doet aan The Abyss (1989) denken.

Vanaf 27 februari 2020 in de bioscoop (The Walt Disney Company Benelux / 20th Century Fox)

EDIT: bioscooprelease is komen te vervallen...

IMDb trivia schreef:

Shooting took place in the spring of 2017. By the time it is released in January of 2020 it will be almost 3 years since it was filmed.

Due to the Disney purchase of 20th Century Fox, the release date was pushed to January 2020.

avatar van Boneka

Boneka

Nog eventjes wachten.

avatar van Flipman

Flipman

Als ik dit zo lees, lijkt het me best een interessante film. Maar ik had daarvoor de trailer gezien en hoe mooi het er ook uitziet, zoiets heb ik nou al te vaak voorgeschoteld gekregen: mensen graven te diep en doen een onbekend(e) dreiging/monster ontwaken waardoor ze moeten rennen voor hun leven. Nee dank u.

avatar van tattoobob

tattoobob

Hmmm....lijkt mij best potentie te hebben.

Alien onder water?

John Milton

Ziet er inderdaad best leuk uit!

Terminator05

Net een tikkeltje te weinig actie naar mijn ghoesting, maar de spanning zat er wel in.

John Milton

volgens IMDb NL release 27 feb, als laatste landje op de aardkloot?

Klopt dat, kappeuter?

edit: komt te vervallen zie ik in je eerste bericht. Jammer, had ik best in de bios willen zien.

Ja helaas. Ik kreeg de tip van joeychim_

John Milton schreef:

volgens IMDb NL release 27 feb, als laatste landje op de aardkloot?

Klopt dat, kappeuter?

Hier is ie al een tijdje uit ...

Terminator05 schreef:

Hier is ie al een tijdje uit ...

Ik kon het herleiden aan de keuze voor het woord goesting, idd!

Wij zullen moeten wachten. Zal deze lente wel op VOD verschijnen denk ik.

John Milton schreef:

Ik kon het herleiden aan de keuze voor het woord goesting, idd!

Wij zullen moeten wachten. Zal deze lente wel op VOD verschijnen denk ik.

Ik vertoef niet in belgië momenteel ... maar wel wreed goe ... en als eerste de films zien

avatar van Xan21

Xan21

Wat is dit nou... wilde deze echt in de bios zien... sjongejonge.

avatar van eltorro

eltorro

Jammer, deze had ik ook nog wel in de bios willen zien. De vorige film van de regisseur was erg goed.

stormfox

Eindelijk een film die ik in de bios wilde zien en dan opeens dit.

Naja, dan pluk ik deze wel van het interwebs.

avatar van Flavio

Flavio

Enkele berichten verwijderd. Verwijzingen naar illegale downloads zijn niet toegestaan op MM.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

Ik hou wel van dit soort verhalen waarbij een groepje mensen in een isolement zitten en moeten zien te overleven terwijl er iets vreemd en bedreigend in de buurt aanwezig is. Het duurt wel een uur vooraleer er echt wat actie valt te beleven. Deze film is allerminst origineel te noemen en doet inderdaad denken aan Alien, The Abyss, Leviathan en andere films. Maar hij vermaakt wel en duurt ook niet te lang. Kristen Stewart heeft intussen al bewezen dat ze meer is dan het verdwaasde maar mooie gezichtje uit de Twilight saga. Ze slaagt er blijkbaar in om op de bodem van de Mariachi Trench haar haartjes perfect geblondeerd te houden. De Britse halfchinese Jessica Henwick (o.a. bekend van Game of Thrones) en de Fransman Vincent Cassel spelen ook goed.

stormfox

Underwater is eindelijk beschikbaar.

Ik ga hem vanavond kijken en laat zsm weten of de lage imdb rating terecht is.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijnen dada.

Ik denk dat het bij mij komt omdat het onder water was en dat de scenes vaak te donker en/of chaotisch waren, ik hou er niet van. Van bepaalde scenes zie je geroep en getier maar je ziet niks, is echt onduidelijk = te donker en chaotisch.

Kristen Stewart vind ik geen schoon vrouw, ervoor ook al niet. Maar smaken verschillen.

De film probeerde wel te boeien maar zoals ik al zei, het is iets waar ik niet echt van hou.

Maar der zal zeker een publiek voor zijn zoals Duke Nukem hier.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Underwater is een redelijk filmpje. Kan bij lange na niet tippen aan The Abyss. Die ook onder water afspeelt, maar dat is ook de enige gelijkenis vond ik. Het is wel mooi gemaakt maar ik had niet het gevoel dat ik naar iets speciaals zat te kijken, maar best aardig om een keer te kijken hoor.

avatar van leatherhead

leatherhead

Fijne genreflick.

Eubank windt er geen doekjes om. Geen loze introducties van personages of obligate backstory, de film zet al na een paar minuten flink het gas erop. Wat volgt is een lekker straight-to-the-point genrefilmpje dat de spanning zo nu en dan best op weet te voeren. Camerawerk is erg effectief en de setting ligt me wel. Het rondvliegend metaal, schiponderdelen die steeds dreigen te exploderen, de donkere, troebele wateren. De enscenering zorgt er eigenhandig voor dat dit bij momenten een best intense film is.

Lichte tegenvaller waren de creatures zelf. Dat Lovecraft-achtige eindmonster was dan nog wel indrukwekkend, maar de overige creaturen kwamen over als ietwat ongeïnspireerde Alien-rejects. Ook de spanningsboog moet wat inboeten richting het einde, maar dat lag verder wel binnen de lijn der verwachting. Verder zeer de moeite waard. 3,5*.

avatar van Corcicus

Corcicus

Zeer rommelig en donker geschoten thrillertje. Heel vermoeiend om te blijven volgen, de film leek dubbel zo lang te duren...Kristen Stewart die de hele film lang in ondergoed flaneert, tilt de film niet naar een hoger niveau. Het Godzillamonster op 't einde was ook van het goede teveel.

avatar van Macmanus

Macmanus

Prima film.

De voortekenen waren niet goed, film ligt al jaren op de plank, bioscoop release buiten US gecanceld. Maar het blijkt gewoon een goede creatureflick te zijn.

Paar dingen zijn sowieso al fijn. Zoals dat het meteen begint met de rollercoaster. Vaak bij dit soort films heb je nog 30 minuten introductie van teamleden. Hier is het bang en we starten met 90 minuten race tegen de klok. Visueel en qua soundtrack meer dan voldoende. Vond het donkere het meeste van de film heel erg meevallen. Alleen heel even bij Cassel en Kirsten die aan elkaar vast zaten was ik even kwijt wie wat waar. Maar het werkte ook wel weer mee aan een desoriëntatie niveau. Ook is het team prima te doen, fijn om Cassel weer eens te zien, TJ Miller is niet geweldig, maar Eubank geeft hem niet teveel lollige dialogen waardoor ook hij goed te doen is. Stewart is ook gewoon prima en de rest is gewoon plot fodder maar nergens vervelend.

Het enige minpunt is dat het niet veel meer is dan een prima film. Het wil de plotpoints en creaturedesign niet genoeg uitdagen om het naar de absolute top de brengen. Maar voor je fix sci-fi onderwater film is dit best een fijne toevoeging. Had ook best in de Cloverfield franchise gepast.

3.5 sterren.

avatar van max cady

max cady

Ik verloor de aandacht na een tijdje maar dat kan goed aan mij liggen. Scenes begonnen op elkaar te lijken ook naar mijn idee. Je krijgt wel wat wordt beloofd trouwens, "Onderwater". Alien meets the Abyss ofzo ..

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Het is een spannende film onderwater. Alleen doordat veel dingen onduidelijk zijn en donker is waardoor je niet alles ziet is vervelend.

Daardoor half puntje minder

Erg fijn.

Dit soort onderwater films liggen mij sowieso wel, hebben meestal al een klein streepje voor. Dat regisseur Eubank achter deze film zat maakte het alleen maar interessanter. Z'n vorige film was erg sterk, dus was ik benieuwd wat deze film zou geven. Is me ook zeker niet tegenvallen, maar z'n eerder werk overtreffen doet Eubank niet.

De vergelijking met The Abyss is snel gemaakt, ook Sphere is nooit veraf. Maar Eubank kiest voor een wat duisterdere wending, iets meer richting de horrorkant op dus. In die zin deed de film me ook een beetje aan Life denken. Vond de monster designs trouwens wél erg geslaagd, vooral dan het eindmonster komt zo uit Blame! Lekker grotesque en over-the-top. De vergelijking met een film als Alien kan ook nog gemaakt worden, maar dan allicht enkel vanwege het wat tamme einde.

Verder een erg, erg kundige film, die de hele tijd spannend is, een paar memorabele scenes kent, z'n cast ook goed weet te gebruiken en weinig overtolligheden bevat. Geen ellenlange intros of al te veel emotionele onzin tussendoor. Het enige wat mist is dat éne dingetje dat het écht erg cool maakt. Was genieten van begin tot eind, maar dat speciale iets miste ik toch nog. Maar verder extreem tof blockbustervoer, jammer dat deze de bioscoop niet gehaald heeft. Onbegrijpelijk eigenlijk, gezien de troep die ze wel spelen.

avatar van Warp

Warp

Hee, Vincent Cassel! Die doet nu ook weer eens een keer mee aan wat interessants.

stormfox

Het positieve aan deze film is dat de cast goed is en het acteerwerk ook.

Tevens zijn de special affects top, maar helaas schiet de film daarna veel te kort.

Underwater heeft veel verwijzingen naar andere klasieke films zoals Alien, maar slaat de plank

compleet mis doordat de regiseur niet begrepen heeft wat een film als Alien zo goed maakt.

Behalve het flinterdunne plot, is mijn grootste bezwaar met Underwater dat de hele film

een grote rush is van a naar b, zonder dat er rustmomenten zijn.

De opening van Alien had een geweldig ontwakingsmoment waarbij de crew samen gingen

werken en eten en dit gaf de kijken een gelegenheid om kennis te maken personages, maar

in Underwater hoeft dit blijkbaar niet en wordt je als kijken gelijk in een rollercoaster geplaatst.

Verder is de vijand ook teleurstellend. Ook hier hadden ze er goed aan gedaan door te kijken naar

alien, maar het moest weer quick and dirty.

avatar van Rickyman

Rickyman

Aardig onderwater filmpje, maar had van Eubank toch iets meer verwacht vergeleken met zijn vorige film en ook heeft Cassel memorabelere rollen gespeelt.
De film ziet er mooi duister uit en toch zaten er net iets te veel nietszeggende (drama)momentjes in dit verder vrij mager plot, maar de spanning bleef wel de boventoon voeren.
Geen topfilm als een Aliën oid, maar heb ik een zwak voor zulke filmpjes. Zag vooraf toevallig Cloverfield en kreeg soms een déjavù. Deze films leken zo inelkaar overtelopen...

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Matige B-Film met redelijke spanning, maar met te veel te donker gefilmde scenes en soms druk en onrustig camerawerk. Voor een keer best wel vermakelijk. Een 2.5

avatar van Shinobi

Shinobi

"Was that like an earthquake or..."

Fijn om te zien dat William Eubank zo een groots project heeft mogen maken.

De introductie lijkt te leiden naar een rustige opbouw, maar voor je het weet breekt de boel los en word je als kijker gelijk in het diepe gegooid. Je wordt hierin meegenomen naar een onderzees boorplatform dat ogenschijnlijk geteisterd wordt door een aardbeving. Het doet mij denken aan een mix tussen 'Alien' en 'The Meg'.

Veel woorden worden er niet vuilgemaakt aan het hoe en wat. Eubank loodst je vrijwel moeiteloos door alle taferelen heen. De spanning is goed voelbaar, omdat het steeds een grote vraag is hoe de overlevers zich nu weer door het volgende scenario moeten zien te worstelen. Het levert in ieder geval een aantal toffe scènes op.

Tevergeefs wil men iets te veel met de personages doen, maar de karakterdetails omtrent hen blijft vaag. Bepaalde dialogen lijken dan ook verloren te gaan. Gelukkig scheelt het dat de cast het meer dan behoren doet en voor de verandering heb ik mij eens niet geërgerd aan Kristen Stewart. Verder is het creature design prima.

Al met al is 'Underwater' een vermakelijke horror. Best raar dat deze film jarenlang op de plank heeft gelegen.

3,0 Sterren.

oceaanmonsterself sacrificedeep seaaardbevingdarknessdierlijke aanvalwater monsterblood splatternuclear explosionoverlevingrampgroot monstercryptozoologyvrouwelijke hoofdrolspelerpsychologische thrillerschepselangstwetenschapperonderwatersea monstersurvival horroranimal killingcreature featuremechanical engineering researchertrapped underwater  eaten aliveexplosive decompressionunknown species supernatural horrorbloodgiant creature suspensecharacters murdered one by onedanger 2050sunderwater explosionsquid monsterfemale researchergroup of survivorsdeep water pressuredeepwater researchdeepwater research facilitydeepwater drillingdeepwater drilling facilitydeepwater drilling crewimplied death of protagonistheroine taking monster down with herselflife and death decisionaquatic humanoidgargantuan monsterhumanoid monsterdeath of protagonisthero talking monster down with selfreference to cthulhublood bursttoydark settinghuge explosion