• 9.373.593 stemmen

Geregisseerd door: Joe Lynch

Met onder meer: Frank Grillo, Anthony Mackie en Marcia Gay Harden

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Point Blank

"A hell of a day. A hell of a pair."

Pauls leven wordt op zijn kop gezet wanneer zijn zwangere vrouw ontvoerd wordt. Hij slaat de handen in elkaar met een zwaargewonde crimineel, tevens een moordverdachte, om zijn vrouw en ongeboren baby terug te krijgen. Ze moeten de strijd aangaan met rivaliserende bendes en corrupte agenten en hier levend zien uit te komen.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een man een crimineel moet helpen om zo zijn ontvoerde, zwangere vrouw te redden. Een remake van de Franse film uit 2010. Een stuk minder rauw en ook de relatie die ontstaat tussen het koppel en hun ontvoerders is niet echt geloofwaardig uitgewerkt. Wat overblijft is een simpele, doch onderhoudende actiefilm die prima gecast is en zeker niet te lang duurt.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Eigenlijk net niks... maar kijkt wel lekker weg.

avatar van cor1946

cor1946

Redelijke film, niks bijzonder. Raar verhaal maar de acties waren aardig. Kijk lekker weg en gelukkig niet zo lang.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Geen heel bijzonder filmpje wat betreft verhaal met allerlei corrupte agenten, maar qua sfeer in de zwarte achterwijken nog wel oké. En een enkele scène schiet eruit, onder meer met die brandende auto die men laat rollenof de inpakscène met old school hiphop aan het begin. Scènes die gewoon prima in elkaar zijn gezet. Maar verder is dit een wat gezapig geheel dat nergens echt overtuigt. Ook die ontvoerde vrouw en haar ontvoerder hadden prima scènes kunnen hebben samen maar ook daar doet men te weinig mee. 2,5*.

avatar van Jynxter

Jynxter

Een middelmatige en hapklare no-brainer. En daar is wat mij betreft niks mis mee op zijn tijd. Zolang je er maar niet te veel van verwacht en het niet te kritisch bekijkt. Ik had zin in makkelijk kijkvoer, dus heb me prima vermaakt.

avatar van Brabants

Brabants

Point Blank is een remake van de Franse film uit 2010 À bout portant. Hollywood heeft wel vaker het idee om Franse films te vertalen naar het witte doek d.m.v. dit soort remakes. Op zich was deze interpretatie aardig te behappen, maar ik vond "het origineel" toch net iets beter.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik ken het origineel niet, ik las zojuist pas dat het een remake betrof. Kan me niet voorstellen dat het origineel net zo'n flutfilm is als deze Netflix-remake. Kan weinig tot geen pluspunten opnoemen, behalve dan dat het binnen het anderhalf uur gepiept is.

Zowel het acteerwerk als het verhaal is een ramp. Geen enkele acteur komt hier uit de verf wat hoogstwaarschijnlijk vooral komt door het beroerde script. Want dat is gigantisch slecht, complete nonsens en totaal ongeloofwaardig.

De beide koppels in de film hebben net zoveel chemie met elkaar als een Feyenoorder en een Ajacied, kwam ook totaal niet over.

Zwaar onvoldoende.

Wanstaltige bedoening.

Al vanaf de eerste scene is het duidelijk dat dit een lange zit gaat worden. Nochthans is Joe Lynch geen beginnend regisseurtje ofzo, maar damn wat ziet deze film er spotgoedkoop uit. De regie is echt een niveautje brakke TV-serie.

Fijn dat Netflix zich niet zo met z'n regisseurs bemoeit, maar dan hoop je toch dat die creatieve vrijheid op een goeie manier ingevuld wordt, niet dat er één of ander onnozel bandwerkproductje uitgekakt wordt. Maar blijkbaar is die beperkte inmenging dus geen garantie op enige kwaliteit.

Vooral de actiescenes zien er bedroevend uit. Duidelijk geen budget voor échte actie, dus probeert men via de editing er toch nog wat drive in te brengen. Maar ook geen geld voor een bekwame editor blijkbaar, want het resultaat is één grote pot amateurisme. Hetzelfde kan gezegd worden van de soundtrack (wie heeft die er in hemelsnaam onder gezet) en van een aantal acteurs. Met Mackie had ik dan nog enig medelijden, maar Grillo en Harden zijn gewoon het scherm onwaardig.

Voeg er een brak verhaaltje met povere twist aan toe en je hebt een compleet ondermaats actiefilmpje. Nochthans voorbeelden genoeg van dit soort makkelijke tussendoortjes om tot enige basiskwaliteit te komen, maar zelfs dat was blijkbaar teveel gevraagd. Dikke vette goedkope yuck dit.

avatar van Egulio

Egulio

Zeker niet slecht! Soms wat onlogisch, maar zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Er deugt weinig aan deze actiefilm. Zwak acteerwerk, een slordig verhaaltje en de actiescenes

zijn ook maar zozo. Veel storende editing ook, vaak toegepast juist op verkeerde momenten

bij een krampachtige poging van een willen spetteren van het witte doek. Qua kijkplezier

werkte dat bij mij juist averechts. En werd het een enerverende kijkbeurt. Bar en boos vond

ik het nou ook weer niet maar wel een dikke onvoldoende. Heb wel betere films van de

regisseur gezien, die waarin hij tapt uit een horror vaatje. Bij deze Point Blank wat mij betreft

duidelijk te hoog gegrepen.

avatar van mrklm

mrklm

Een remake maken van de gelijknamige Franse thriller uit 2010? Goed idee! Adam G. Simon een scenario laten schrijven zonder dat hij ook maar enigszins begrijpt wat het origineel zo goed maakt? Slecht idee! Het resultaat is een werkelijk abominabele herinterpretatie waarin elke verandering steevast een verslechtering is. Paul [Anthony Mackie] is een eenvoudige verpleger wiens hoogzwangere vrouw [Teyonah Parris] wordt gekidnapt om Paul te dwingen een zwaargewond geraakte crimineel die onder politiebewaking staat uit het ziekenhuis te ‘bevrijden’. Mackie speelt zijn rol met een koelheid die niet past bij zijn karakter en vindt zelfs tijd om een paar one-liners te produceren en de overbodige aandacht voor Taryn en haar naïeve, zeg maar gerust domme bewaker Mateo [Christian Cooke], levert een paar dwaze momenten op. Ondanks de beperkte speelduur en de aanwezigheid van Marcia Gay Harden als de agent die de zaak onderzoekt, is dit een nimmer overtuigende, trage thriller.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een redelijke aktie film.

De verwachting is helaas groter.

Maar de film raakt niet geheel.

Wel met opvallende geweldige grote eighties muziek hits.

Waarvan vele niet de juiste keus,zijn in deze film.

Leuke aktie film, maar meer niet.

avatar van filmkul

filmkul

Matige actiefilm. Het verhaal is zwak en kent diverse plotgaten. De uitwerking is ook niet heel overtuigend. Het tempo ligt hoog, maar toch weet de film weinig te boeien. Er gebeurt gewoonweg weinig interessants en alles is redelijk voorspelbaar. De actiescenes zijn ook niet heel vernieuwend of spectaculair. Het acteerwerk is voldoende maar houdt niet over. Visueel redelijk met een leuke soundtrack. 2.0/2.5