• 9.369.469 stemmen

J'ai Perdu Mon Corps (2019)

Animatie / Drama | 81 minuten

Genre: Animatie / Drama

Alternatieve titels: I Lost My Body / Grab

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Jérémy Clapin

Met onder meer: Patrick d'Assumçao, Victoire du Bois en Hakim Faris

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 5 december 2019

• myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)

Plot J'ai Perdu Mon Corps

"An extraordinary journey in self-discovery."

Naoufel is een jongeman die een oogje heeft op Gabrielle. Elders in Parijs weet een hand uit een laboratorium te ontsnappen, vastbesloten om zijn lichaam weer te vinden. Een gevaarlijke queeste doorheen de hoofdstad volgt. Gedurende deze reis komen herinneringen bij de hand naar boven over zijn vorige leven tot de dag van het ongeluk.

Naoufel (stemrol)

Gabrielle (stemrol)

Young Naoufel (stemrol)

The Father (stemrol)

The Mother (stemrol)

Librarian (stemrol)

Mrs. Lussac (stemrol)

Manager Fast Pizza (stemrol)

avatar van dimi303

dimi303

Is er al enig weet van een dvd/blu-ray release?

avatar van mrklm

mrklm

Een geamputeerde hand ontsnapt uit het ziekenhuis, vermoedelijk om op zoek te gaan naar de voormalige eigenaar. Tussendoor volgen we de lotgevallen van Naoufel [Hakim Faris], een getalenteerde pianist die er maar niet in slaagt om de pizza’s van Fast Pizza op tijd te bezorgen. Via de intercom van een appartementencomplex raakt hij in gesprek met klant Gabrielle [Victoire Du Bois] en hij voelt zich zo aangetrokken tot haar dat hij een baantje probeert te bemachtigen in de werkplaats van Gabrielles vader Gigig [Patrick d’Assumçao]. De avonturen van de hand zijn weinig interessant en ook het verhaal van de kleurloze Naoufel neemt de tijd om een richting in te slaan. Wanneer het dat in het laatste half uur eindelijk doet levert dat een aantal memorabele momenten op, al is het einde dan weer wat aan de vage kant.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

De samensmelting van zuivere tekeningen, fijne inhoud en passende dromerige muziek zorgt voor de juiste sfeer, in deze 'pakkende' animatiefilm... Het begin moest ik wel doorknauwen, maar wat erop volgde maakte veel goed. Oscarnominatie voor beste animatiefilm en winnaar van heel wat prijzen op internationale filmfestivals.

avatar van T.O.

T.O.

Ja, toch wel mooi dit. Het verhaal had best wat sterker verteld mogen worden, maar de animatie heeft veel oog voor interessante details en de emotionele setting mag er ook zijn.