• 9.372.307 stemmen

La Fameuse Invasion des Ours en Sicile (2019)

Animatie / Familie | 82 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titels: The Bears' Famous Invasion of Sicily / De Beroemde Bereninvasie van Sicilië

Oorsprong: Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Lorenzo Mattotti

Met onder meer: Leïla Bekhti, Arthur Dupont en Jean-Claude Carrière

Gesproken taal: Frans, Italiaans en Duits

Releasedatum: 18 december 2019

• CineMember Bekijk via CineMember
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot La Fameuse Invasion des Ours en Sicile

Alles begint op Sicilië, de dag dat Tonio, de zoon van Léonce, de koning der beren, wordt gekidnapt door jagers... Koning Léonce maakt gebruik van de strengheid van de winter die zijn volk bedreigt met hongersnood en besluit te vertrekken op zoektocht naar Tonio. Hij valt het gebied binnen waar mensen wonen. Met de hulp van zijn leger en een goochelaar vindt hij uiteindelijk Tonio en neemt hij de leiding van het land over. Maar hij zal snel begrijpen dat de beren misschien niet geschikt zijn om te leven in het land van de mensen.

Almerina (stemrol)

Théophile (stemrol)

Grand Duke (stemrol)

Troll (stemrol)

Salpêtre (stemrol)

De Ambrosiis / Babbon (stemrol)

Vanaf 18 december in de bioscoop (Cinéart Nederland)

avatar van K. V.

K. V.

Deze animatiefilm ook eens bekeken en het was weer een pareltje. Visueel een kleurrijke en mooie film. Ook het verhaal verveelde niet en werd boeiend gebracht. Verder waren de stemmen goed.

Niet direct een heel bekende animatiefilm, maar toch de moeite om gezien te hebben.

avatar van stinissen

Niks voor mijn het hoekige de kleuren nee niet mijn ding.

avatar van Film Pegasus

Ik hou wel wat van deze stijl. Wat in de tekenstijl soms lijkt te ontbreken aan detail, komt sterk naar voor in het vertellen van het verhaal. Een sprookje met dromerige animatie. Het verhaal zelf dateert al uit de jaren '50 naar een Italiaans kinderboek. Maar door de verfilming tot de essentie te brengen, krijg je ook bij de animatie uit 2019 een tijdloze weergave. Kleurrijk en eenvoudig, maar evengoed warm en sfeervol. Mooie kindvriendelijke film.

avatar van mrklm

mrklm

Wanneer verhalenvertellers Gideone [Simon Zwierts] en Almerina [Diala Horuz] in een grote stuiten op een zwijgzame beer, proberen ze hem te vermaken met het verhaal van de Beroemde Bereninvasie van Sicilië. Beren en mensen leefden vredig, zonder elkaar in de weg te lopen. Maar wanneer de Groothertog [John Kraaykamp] de zoon van Berenkoning Lorenzo [Frank Hoelen] laat ontvoeren is de beer (sic!) los. Na lang aandringen besluit Lorenzo op vreedzame wijze verhaal te halen. Tot zijn grote schok loopt zijn poging uit op een veldslag waardoor er een lange, bittere strijd dreigt te ontstaan. De enige persoon die de mensen en de beren bij elkaar kan brengen is De Ambrosiis [Ewout Eggink], een tovenaar en de belangrijkste adviseur van de Groothertog. Het klinkt mogelijk wat gewelddadig voor kinderen, maar door de inventieve, regelmatig oogstrelende animatieregie van Mattoti is dit verhaal geschikt voor alle leeftijden. Le Poole verdient lof voor de kwaliteit van het stemacteerwerk van de Nederlands gesproken versie van deze voorbeeldige mix van drama, spanning, humor en levensles.