• 8.899.897 stemmen

L'Uomo del Labirinto (2019)

Thriller / Mystery | 130 minuten

Genre: Thriller / Mystery

Alternatieve titel: Into the Labyrinth

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Donato Carrisi

Met onder meer: Toni Servillo, Dustin Hoffman en Valentina Bellè

Gesproken taal: Italiaans

Plot L'Uomo del Labirinto

Samantha werd onderweg naar school ontvoerd. Vijftien jaar later bevindt ze zich, in shock, in het ziekenhuis. Daar poogt dokter Green haar te helpen met haar geheugen om haar herinneringen terug te krijgen omtrent het labyrint. Dit is een ondergrondse cel waar ze werd vastgehouden om raadsels op te lossen. Ook een derde partij, de privé-detective Bruno Genko, wil het mysterie achter haar ontvoering onderzoeken.

Vanaf 25 februari in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van stinissen

• 22053 berichten

Onsamenhangende film en een nare film zonde van het talent van Hoffman.

frans123

Slechte film -na een dik uur uit gezet. Nu uitgekeken ... had al gelijk in de gaten dat Hoffman "'de dader was Vraag ik mij af ."..heb je niks anders te doen doctor???"

avatar van Bandit

Bandit

Ben het met Stinissen eens.....

Onevenwichtig en bijzonder vreemd, maar boeiend van begin tot eind.

Stylistisch dik in orde.

De knipogen naar Lynch zijn moddervet, vooral in de symboliek, maar toch is dit een behoorlijk originele prent.

Toni Servillo en Dustin Hoffman zijn beiden in hun element. De film kent eigenlijk twee afzonderlijke werelden en je vraagt je steeds af of en wanneer deze zullen samenkomen. Ik vond het wel leuk dat er 2 talen gesproken worden, vanzelfsprekend Engels in de scènes met Hoffman en het meisje in het ziekenhuis.

De spanningsopbouw had beter gekund, maar toch best leuk om eens te zien. Het einde was gewoon goed.

avatar van Cinzano

Cinzano

Deze film heeft mij zeer positief verrast. Onverwachte twist aan het eind waar je wel even goed moet opletten om het te begrijpen. Aanrader!

Cinzano schreef:

Hoe komt het dat ik na een kwartier al wist hoe "'het labyrint"..in elkaar zat".....??
Tip: bij dit genre, waar degene die het minst verdacht is, vaak....,...Jij de zin afmaken...

avatar van DragQueen

DragQueen

Persoonlijk vond ik deze film een stuk beter dan de gemiddelde score hier doet vermoeden. Toegegeven, het oogt wat onsamenhangend, maar als geheel was het toch een uiterst boeiend schouwspel om te bekijken. Het verhaal steekt goed in elkaar en heeft een puike uitvoering genoten. Ook visueel zag het er meer dan onderhoudend uit. Verder wordt er sterk geacteerd door o.a. Toni Servillo en Dustin Hoffman. 3,5 Ster.

avatar van RevengeN

frans123 schreef:

Zoals verwacht, ik deel jouw mening totaal niet

Cinzano schreef:

Zoals verwacht, ik deel jouw mening totaal niet

Ik wist na een kwartier dat Dustin het was...dat heeft niets te maken met dat jij mijn mening niet deelt. Kijkervaring.

avatar van Fuzzyman

Fuzzyman

De lage score verbaast mij toch een beetje. Ik vond het een spannende film die qua acteerwerk en visueel goed in elkaar zat.

avatar van david bohm

david bohm

Redelijke film, onderhoudend en intrigerend. Het ziet er allemaal wel tof uit en het acteerwerk is in orde.

avatar van james_cameron

Vreemde, rommelige thriller die amper weet te boeien, ondanks een toch wel intrigerend uitgangspunt. Leuk om Dustin Hoffman weer eens te zien in een film, ook al is het dan een italiaanse, maar het script doet hem geen recht en zwalkt alle kanten uit. Hier en daar had ik zelfs het idee naar een science fiction-film te kijken, wat volgens mij absoluut niet de bedoeling is. De rare, onlogische personages doen rare, onlogische dingen en tegen de tijd dat het toch best verrassende einde zich aandient maakt het allemaal geen indruk meer. Blijkbaar gebaseerd op een boek, door regisseur Donato Carrisi zelf geschreven. Ik ken het niet, maar het is vast beter dan de film.

avatar van mikey

mikey