Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Chelsea Stardust
Met onder meer: Rebecca Romijn, Jerry O'Connell en Jordan Ladd
Plot Satanic Panic
De 22-jarige Sam heeft kanker gehad en verdient haar brood met het bezorgen van pizza's. Ze verdient weinig en heeft een onaardige werkgever. Op een dag moet Sam een pizza bezorgen bij klanten die in een rijke buurt wonen. Sam is blij, omdat ze een grote fooi verwacht. Bij aankomst blijkt dat de klanten duivelse plannen hebben.
Samantha Craft
Samuel Ross
Kristen Larson
Michelle Larson
joolstein
“hump me to death with her H.R. Giger lovestick.” of “booty calling Baphomet“ of “triple faced fuck-monster“
Kan je een film zowel goed als slecht vinden? Want voor elk goede element in deze film is er ook een slecht element. De film bezit erg goede grappige oneliners maar daarnaast zijn er ook evenveel oneliners die plank misslaan. Er is wel aardige praktisch gore aanwezig (dit is tenslotte een film van Fangoria) maar het lijkt steeds alsof er daarin wordt teruggehouden. Een paar keer werd een grap gemaakt over een blote borst maar was er niets te zien, echter in climax was er een orgie en waren ze er opeens wel.
Ik las ergens dat de film oorspronkelijk al werd aangekondigd in 2015 als Ted Geoghegans opvolger voor de film We Are Still Here (2015), (maar hij maakte uiteindelijk Mohawk) Uiteindelijk is het speelfilmdebuut geworden van Chelsea Stardust. En werd het script geschreven door Mohawk (2017) mede-schrijver Grady Hendrix, (terwijl Geoghegan een verhaal-credit heeft gekregen) En dat zijn zeker interessante namen! Ook de cast was wisselvallig Rebecca Romijn deed het nog wel leuk maar Arden Myrin was ronduit irritant. Het is vooral te danken aan de charme van relatieve nieuwkomer Hayley Griffith en Ruby Modine (Happy Death Day) dat de film prettig was om naar te kijken.
john mcclane 2
In het begin dacht Ik : oké dit word dus een low budget horror film gemaakt door liefhebbers .
Heeft soms zeker zijn charme . Ook al oogde het wat goedkoop .
Maar het bleek toch anders . En de humor was soms best aanstekelijK , typische horror humor .
Daarin is de film zeker geslaagd .
Niet alles raak natuurlijk . Maar het is vaak een hele eigen vorm van humor .
De gore was top !
En het geheel erg vermakelijk .
Ik geef dit een hoog gemiddelde omdat ik hou van dit subgenre .
Maar niet helemaal terecht . Want je vergeet dit denk ik Heel snel .
DionneDarko
Echt veel leuker dan verwacht. (Nu had ik ook weinig verwacht). Als je van dit genre houdt en twijfelt, gewoon doen. Wij hebben ons ermee vermaakt.
Eindelijk een pizzabezorger-horror-comedy die wél tof is. Dat viel bij Slice (2018) nogal tegen.
DjFrankie
Ontzettend raar verhaal, maar erg leuk gebracht. Film vliegt ook van de hak naar de tak, maar dat maakt deze film er niet slechter op. Met plezier gekeken.
filmkul
Matig horror werkje. Het verhaal slaat kant nog wal, maar dat is ook feitelijk maar bijzaak bij dit soort films. Maar helaas laat de uitwerking ook te wensen over. De film heeft het net overal niet. Het is horror maar niet echt griezelig, of suspense. Wel gore, maar ook weer niet wat je daarbij verwacht. De film is komisch, maar de grappen vallen behoorlijk tegen, op een of twee onliners na. En dat terwijl de film zich prima leent voor een gevalletje Braindead om maar een wel geslaagd voorbeeld te noemen. De hele film denk je ‘nu gaat het los’, maar helaas blijft dat uit. Tegenvaller. 1.5/2.0
Rickyman
Beetje flauwe komedie-horror, met nauwelijks wat spanning of humor maar bevat wel een paar lekkere gore momenten.
Daan258
Het had heel veel beter kunnen zijn.
Jammer dat de film nogal braafjes is. Wat grover en meer gore zou de film gelijk een stuk beter doen.
Zowel op het gebied van horror als comedy was het niet voldoende. De 80 min voelde ook zeker wel wat langer aan.
Waku
Het had heel veel beter kunnen zijn.
Waku
De film oogt en straalt b kwaliteit uit. Kwa acteerwerk en de manier van filmen. Toch heb ik mij wel vermaakt dankzij de diverse ranzige gore scenes. De humor was apart. 2.5*/3*
Noodless
Deze horrorkomedie levert nogal een flauw verhaaltje af en zowel op gebied van horrorelementen of komische momenten biedt deze film toch te weinig. Veel ingewanden of kots passeren wel. Morgen al vergeten ! 3/10
Daan258
Vond het allemaal wel wat meevallen hoor.
Heb vele male beter gezien.
coumi
Voor mij een echte flop. Mevrouw Stardust is vermoedelijk een lekker, gekke tante die een lekkere gekke film wilde maakte maar het resultaat is ondermaats. Komische horrorfilm wil dit zijn maar komisch wordt het nergens, en griezelig is deze moderne update van Rosemary's Baby ook op geen moment. Wel behoorlijk wat slecht in elkaar geflanste gore, en opzettelijk maar onleuk en dus irritant acteerwerk. Als je zo graag over the top wil gaan, doe het dan goed. De makers nemen het publiek en zichzelf niet serieus dus waarom zouden wij dat dan wel moeten doen?
shugenja
Ik heb het allemaal al eens gezien en beter. Matig debuut dat graag wil aansluiten bij het genre. Maar ik ben heel hard voor alle copycats die meer van hetzelfde uitkakken. Heb je je zin Chelsea stardust? Want ik kijk het wel. Daar gaat het haar om denk ik. Gezien worden. Maar ze zal door deze film niet herinnerd worden dan moet ze toch echt wat meer vrouwen ballen tonen. Ik vraag me af of ze die heeft. Laten we het hopen! We hebben nieuwe carpenters nodig met frisse shit en een eigenwijze blik want horror gaat naar de vinken op deze manier. Misschien is het genre te populair mainstream geworden ik weet niet wat het is.
cantforgetyou
- 1948 berichten
Ik had geen hoge verwachtingen, want het is maar een B-film. Met geen bekende acteurs etc. Maar toch was de film best leuk gemaakt. Soms lekker grof en 'gore'. En soms best grappig. Verder had het niet veel om handen. Maar voor een B-horror filmpje was die goed te pruimen.
De hoofd heks deed het leuk. Ik ga haar nog eens opzoeken. Ze had wel een mooie uitstraling. Ooh, ik zie dat ze in de X men films een rolletje heeft. Nooit opgevallen.
Shadowed
Mwa.
Satanic Panic kreeg heel net aan een 2,5*. Ik heb de film zelf toegevoegd, maar ik heb er verder nooit heel erg naar omgekeken. Het leek me de zoveelste goedkope horrorfilm die tegenwoordig aan de lopende band worden uitgebracht. Gelukkig bleek het niveau van deze film net wat beter te zijn, en vooral ook anders dan ik had verwacht.
Normaal vind ik dit soort films juist erg genietbaar. Satanic Panic behoort tot het soort film die enkele horrorregeltjes expres aan z'n laars lapt en lekker zijn eigen ding doet. Het resulteert in een aantal scenes die nooit in andere horrorfilms zitten en deze film net wat fouter maken. Dat geeft de film al vroeg een vlot sausje mee, en dat maakt het als resultaat best kijkbaar.
Regisseuse Stardust leunt met Satanic Panic erg op komedie, en minder op horror. De horror komt tot expressie in een aantal bloederige en expliciete horrorscenes, maar deze zijn schaars en er wordt meer opgelost met bloedeloze steekwonden en vervelende acties. Als er iets is waar dit soort films mee uit kunnen halen is het wel absurd geweld, maar Stardust speelt de kaarten veiliger en leunt wat meer op komedie.
De komedie krijgt vorm via luidruchtige types en komische dialogen. Jammer dat ze eigenlijk nooit werken, waardoor het als resultaat snel wat ongemakkelijk wordt om doorheen te komen. De leukste grappen zijn vooral objecten zoals een drilboorpenis, qua acteerwerk of dialoog komt er nooit wat grappigs uit en dat is jammer. O'Connell wist zich nog wel te redden, maar komt niet lang in beeld.
Vermakelijk is deze film ten alle tijden en het acteerwerk is goed, iedereen weet zich in principe wel staande te houden en de gekte zit er al vroeg in. De vreemde situaties vliegen je als kijker al snel om de oren, maar het is jammer dat de film weinig flow kent en een nogal teleurstellende en slecht geregisseerde finale. Wel erg grappig opgelost, dat was fijn.
In het algemeen is dit een film die leuker is om in gezelschap te kijken, in je uppie zal dit al snel tegen het vervelende aanzitten en weinig indruk maken. Het plezier mocht er hier tijdens het kijken in ieder geval zijn. Satanic Panic is per definitie geen slechte film. Enkele scenes zijn lekker fout en tegen de regels, net als wat keuzes vanuit de regie, maar ik mis wat kracht, betere regie en meer focus op harde horror. Rommelig kan ik het niet noemen, het lijkt intentioneel te zijn allemaal, maar de flow ontbreekt. Leuk om eens gezien te hebben, niets meer.
Slappe lowbudget horror die op enkele aardige gore effecten na erg weinig te bieden heeft, De film is niet eng, niet grapppig en heeft een flink gebrek aan goede ideeeën. Wannabe cult die veel te graag wil. Er wordt een een beetje gesuggereerd dat de film of iets met klassenstrijd of met homoseksualiteit te maken heeft, maat beiden worden niet uitgewerkt. Ik verwachte er niet veel van maar werd zelfs nog teleurgesteld. En Rebecca Romijn kan niet acteren, maar daarom duikt ze ook hierin op in plaats van in goede films. Het einde is ook erg flauw.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Daniel Isn't Real
Horror / Thriller, 2019

Freaky
Komedie / Horror, 2020
offerpizza deliverycoven (akelarre)beelzebub satanic cultvrouwelijke regisseurvirgin sacrifice