See You Yesterday (2019)
Geregisseerd door: Stefon Bristol
Met onder meer: Eden Duncan-Smith, Dante Crichlow en Astro
Bekijk via Netflix
Plot See You Yesterday
"Going back is the only way forward."
Schoolvrienden C.J. en Sebastian zijn wetenschappelijke genieën en werken in hun vrije tijd aan hun nieuwste uitvinding: een rugtas waarmee je kunt tijdreizen. Maar als C.J.’s oudere broer Calvin na een aanvaring met de politie komt te overlijden, besluit het jonge duo hun onafgemaakte technologie op het spel te zetten in een poging om Calvin te redden. Ze proberen zo snel mogelijk hun zelfgemaakte tijdmachines te perfectioneren zodat ze terug kunnen om een ramp te voorkomen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Claudette 'CJ' Walker
Sebastian J. Thomas (as Danté Crichlow)
Calvin Walker (as Brian "Stro" Bradley)
Phaedra Walker
Eduardo
Mr. Lockhart
Gloria Thomas
Dennis Owens
Jared
Tiffany
Geproduceerd door Spike Lee.
Gebaseerd op de gelijknamige korte film.
Vanaf 17 mei te zien op Netflix
Goeie film waarin twee scholieren een uitvinding doen waarmee tijdreizen mogelijk wordt. Een niet voor de hand liggende mix van een tiener-tijdreisfilm en een sociaal drama. Afzonderlijk gezien beide wellicht niet geheel geslaagd, maar samen levert het toch wel een frisse film op die mede dankzij de korte speelduur gemakkelijk wegkijkt. Een grappige cameo van Michael J. Fox en uiteindelijk een kleine 3.5 sterren voor dit regiedebuut van Stefon Bristol.
Drifter
Deze film lijkt de boodschap te hebben dat iedereen tegen afro-americans is en dat ze zielig zijn. Misschien is het grootste probleem dat het in deze film lijkt dat de afro-americans tegen de afro-americans zijn.
Verder is het een soort 'Back to the future' kinderfilm. Over het eind zeg ik verder niets.
Muziek is niet geweldig, als het al aanwezig is.
Om positief te eindigen: acteren is prima en het vreemde camera werk valt op maar stoort niet heel erg.
Stoj
Ik snap niet waarom een film op het zo ‘sociaal correcte’ Netflix aanwezig mag zijn waarin donker gekleurde mensen elkaar “nigger” noemen.
D'naarige
CJ sprint nog een keer terug in de tijd en de film stopt ineens. Geld op bij de productiemaatschappij? Lukt het haar? Blijft haar broer en vriend in leven? Vanwege de bizarre open einde 1,5 ster.
jippie2010
Tijdreizen wordt als karig jasje gebruikt om een maatschappelijk onderwerp bespreekbaar te maken. Beide onderwerpen krijgen nergens diepgang, een film zonder ruggengraat.
Wel leuk om Michael J. Fox even kort te zien! *2.0
dje-em
Brilliant debuut. Geeft de realiteit goed weer. No matter what black people do death is happening.
zoutzak
Lekkere nerdy scifi highschool film die duidelijk afspeelt in Spike Lee's achtertuin. Niet zo sterk als The Hate U Give maar eveneens wel een vermakelijke zit.
Wat snap je daar niet aan?
macrobody
Twee genieën kunnen niet eens een simpel plannetje uitvoeren. Misschien wat minder tijd besteden aan het handenschudden ritueel en wat meer aan het actuele denken.
mjk87 (moderator films)
Heel matige film. Ook van een erg simpele weergave van problemen die er wel zijn en genoemd moeten worden, maar dan niet met dit gedrocht. Matig acteerwerk, visueel niet bijzonder en het voelt allemaal gemaakt aan. Mensen doen niet wat logisch is in een situatie, maar doen wat nodig is om de plot vooruit te helpen in de richting die de makers willen. En zo wordt die boodschap ook drammerig en vervelend. 1,0*.
Echt niet goed.
Een film die vanalles probeert te zijn. Een kinderdrama, sociale kritiek en scifi genrefilm op een hoopje gegooid. Da's nobel enzo, maar het schuurt en kraakt dat het niet mooi meer is. Misschien had men toch maar gewoon een "goeie film" moeten proberen maken, eerder dan dit geforceerd rommeltje.
Het acteerwerk is magertjes, de scifi elementen zijn kinderlijk, het drama en de maatschappijkritiek zijn zo plat als een dubbeltje. Auidovisueel is het ook maar mank gepruts. Het is bijna meesterlijk hoe alles elkaar tegenwerkt in deze film, een soort van perfect storm die ondanks z'n goede bedoelingen kant noch wal raakt.
Het duurt nog geen 90 minuutjes, maar de film is van begin tot eind vervelend. Bristol bakt er echt niet veel van, het is zijn werk dat er voor zorgt dat het vierkant draait. Beetje jammer, want met dit materiaal had je denk ik best een leuke film kunnen maken, ook zonder een stevig budget.
Tarkus
Zeer matige SF film, die meer bedoeld is voor de jeugd vermoed ik.
Mij kon het in elk geval niet boeien.
IH88
See You Yesterday
Aardige sci-fi film die zich uiteindelijk in de voet schiet door een belachelijk open einde. Wat de regisseur er mee wilde zeggen weet ik niet, maar het werkt totaal niet. See You Yesterday is een combinatie van een pretentieloos sci-fi verhaal (met cameo van Michael J. Fox) en een maatschappijkritische film. Op zich werkt het wel, hoewel beide verhaallijnen al veel beter zijn gedaan door talloze andere films. De acteurs zijn degelijk en Duncan-Smith straalt plezier uit, maar het komt nergens in de buurt van een klassieker als Back to the Future (waar het wel heel erg naar hint).
Mickey b
Film over twee jongeren en tijdreizen. Verhaal valt wel mee, cliché en wat dunnetjes, alleen einde is geen einde voor mij. Film stopt alsof er nog een tien minuten slotscène afgeknipt is . Door dit open einde maar 2*. Leuke cameo van Michael J Fox. Verder probeert regisseur wat vooroordelen over hoe politie over zwarte gemeenschap in Brooklyn denkt toe te voegen, zonder dat allemaal zwaarwichtig aanvoelt. Ook de wat triestig bedoelde scènes komen niet echt over. Uiteindelijk is film voor mij geen echte aanrader.
Night owl
Het begon zo leuk... maar dan de ene blunder na de andere: Eerst met elkaar afspreken heel voorzichtig te werk te moeten gaan en dan ineens uit je dak gaan en domme beslissingen nemen.. what the...?
Dan voel je het plot al van mijlen ver aankomen... en dan is ie ook nog eens heel abrupt afgelopen!
why?
feyenoord126
Altijd jammer als films gepolitiseerd worden.
DjFrankie
Behalve van het einde vond ik dit wel een fijne film, de link met M-J Fox en tijdreizen natuurlijk briljant gecast. Natuurlijk willen de pubers als het tijdreizen lukt, gekke dingen proberen, dat is de leeftijd.
Met plezier gekeken.
vincetenerife
Buiten de cameo van M.J.Fox vond ik deze maar mager in time travel genre.
Kleine 2 sterren

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie