• 9.371.747 stemmen

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Ping Lumpraploeng

Met onder meer: Theeradej Wongpuapan en Ratnamon Ratchiratham

Plot The Pool

"No water. No ladder. No way out."

Day, een onzekere en onderbetaalde artistiek directeur, heeft net een reclamespot achter de rug in een verlaten olympisch zwembad. Hij is opgezadeld met het opruimen en leegmaken van het zes meter diepe zwembad. Voordat hij aan het zware werk begint, wil hij nog even genieten van de zon en de chloor. Onbezonnen dommelt hij in op zijn luchtmatras…

avatar van movies4

movies4

Hoewel de film mij niet verveelde, vond ik hem niet heel goed. Het was sneu om te zien dat Day zoveel pech had; zijn vriendin die erin springt (en niet ziet hoe ondiep het water is?) en vervolgens op haar hoofd valt waardoor ze hem er niet uit kan helpen, hij ontdekte aan de andere kant van de tunnel een ander leeg zwembad, hij was steeds te laat voor de pizzabezorger, de 2 mannen met de drone en voor de ladder. Ook toen hij eindelijk vrij was valt hij bijna weer in het zwembad terwijl hij probeert de put waar Koy in zat open te breken, niet echt slim om bij dat randje te gaan staan. Maargoed ik begrijp dat dat nodig was voor de film.

De croc vond ik er niet heel echt uitzien. Erg hongerig vond ik hem ook niet. De croc had meerdere malen de kans om aan te vallen maar besloot het liever rustig aan te doen, ook na een paar tikken te hebben gekregen gaf hij al op. Pas tegen het einde werd hij wat agressiever. In het begin laat hij het stel met rust, zo ook de 2 mannen die hun drone ophalen. Om even later toch toe te slaan als Day met de ladder omhoog wilt, wat een pech weer.

Er worden veel vreemde, onlogische keuzes gemaakt en er zitten teveel toevalligheden in;
- Er zitten geen trappetjes in het 6 meter diepe zwembad om eruit te klimmen.
- Waarom plakt hij de croc's bek niet dicht met ductape?
- Waarom probeert hij pas na een aantal dagen zijn insulinespuit te pakken ipv gelijk?
- De waslijn van prikkeldraad waaide in het zwembad. Wie gebruikt daarvoor prikkeldraad? Dan gaan die lappen die eraan hangen toch kapot. Als Day slim was geweest had hij ductape of hun kleding om zijn handen gewikkeld voordat hij ging klimmen, dit beschermt zijn handen misschien alsnog een beetje.
- Het zwembadwater loopt leeg, maar waar gaat het heen? Aan de ene kant van de tunnel is een ander zwembad en aan de andere kant een put.
- Ik begreep niet waarom Day en Koy niet direct keken wat aan de andere kant van de tunnel was. Ook snapte ik niet dat Day zijn vriendin toen ze nog bewusteloos was bij de croc achterliet. Hij kon haar beter in de tunnel/andere zwembad leggen waar ze veilig is. En waarom blijft Koy aan het einde in die put zitten terwijl het regelmatig regende? Ze begrijpen toch dat het volstroomt met water.
Ten slotte was het naar om te zien hoe Lucky stierf en Day zich daaraan omhoog moest trekken om eruit te komen.

avatar van nanison

nanison

Day bevindt zich in een wel erg unieke situatie. Wat de beste man allemaal ondergaat en probeert om te overleven in zo'n absurde situatie is (voor mij) dolle pret. Een totaal geschifte "over the top" film die 90min lang moeiteloos weet te boeien en dat enkel en alleen in een zwembad...

Ik bekijk films alleen maar ik denk dat het wel een aanrader is om in groep (vol ongeloof met pretoogjes) te bekijken.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Matige ongeloofwaardige film......1.5 stars.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zeer matig.

Op papier lijkt het concept waarbij een man vast komt te zitten in een leeggelopen zwembad samen met een krokodil een gegarandeerde poging tot succes qua ridicule films. Soms heeft de wereld weleens een dwaze horrorfilm nodig, en dat leek deze film op voorhand dan ook te zijn.

Deze film is dan ook een nogal dwaze film, maar er zijn grenzen en daar gaat The Pool ruimschoots overheen. Het ongeluk dat het hoofdpersonage in deze film te verduren krijgt is gewoon irritant na een tijd. Er mogen wat onwaarschijnlijkheden zijn bij een film zoals deze, maar als de film serieus opgezet is en ook nog eens zwaar over-the-top gaat is er weinig leuks meer aan.

Daarnaast zijn de onderwaterbeelden tijdens de eerste 20 minuten een van de weinige dingen waar je als kijker nog van kan genieten op het visuele vlak. De krokodil ziet er werkelijk vreselijk uit, maar ook de sets zelf zijn nogal kaal ingericht. Buiten de nogal duidelijke filmfouten is deze film gewoon niet zo knap gemaakt. De camera zweeft soms nog mooi over het water, maar als het zwembad op droog staat is er weinig plezier meer over.

Het acteerwerk is aardig en het eerste halfuur is nog door te komen, daarna begin je je als kijker te realiseren dat er eigenlijk gewoon helemaal niks gebeurt. De vaart zit er totaal niet in, net als de flow. Het begint uiteindelijk vermoeiend te worden om de film te blijven kijken omdat de lijn nooit meer wil stijgen, zelfs een redelijk actievolle finale kan dit niet meer redden.

Wat deze film nodig heeft is talent op cinematografisch vlak. De kale look valt nogal tegen en deze kan de vele ongeloofwaardigheden en saaie gebeurtenissen natuurlijk niet compenseren. The Pool klinkt best leuk als je de samenvatting leest, maar de uitwerking is behoorlijk saai en zo is dit een film die je binnen no time bent vergeten. Jammer is dat wel.