menu

The Silence (2019)

mijn stem
2,53 (343)
343 stemmen

Duitsland / Verenigde Staten
Horror
90 minuten

geregisseerd door John R. Leonetti
met Stanley Tucci, Kiernan Shipka en Miranda Otto

Een gezin poogt te overleven in een wereld die geteisterd wordt door gevaarlijke, oeroude wezens. Deze hebben zich voortgeplant in de ondergrondse duisternis en jagen op hun prooi door middel van hun gehoor. De gezinsleden verbergen zich in een afgelegen gebied en hopen daar een tijdje te kunnen verblijven. Ze vragen zich af in welke wereld ze zullen terechtkomen wanneer ze hun schuilplaats verlaten.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=xi2y_fP18io

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van AC1
1,5
AC1
john mcclane 2 schreef:

Spanning kan door iedereen anders worden ervaren .


Goed, maar het had een hogere score gekregen als iedereen het een spannende film vond. En ja, het leunt toch opvallend dicht aan een A Quiet Place, een film die nog vers in het geheugen ligt en die in alle opzichten beter was. Laten we eerlijk zijn, The Silence is A Quiet Place van de Aldi. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat dit de twee struikelblokken zijn waar veel mensen over vallen.

avatar van Fisico
2,5
The silence is toch een flauwer afkooksel geworden van de genoemde films A quiet place en eveneens Bird box. Ik zag er ook een nodeloos stukje “Us” in van Peele. Het uitgangspunt is sowieso fijn, alleen jammer natuurlijk dat er recent al dergelijke films verschenen zijn. Maar desalniettemin toch vrij beperkt en onvoldoende zonder inspiratie uitgewerkt.

Heb er sowieso wel “graag” naar gekeken, maar topcinema is het allerminst. Een film over stiltes maken binnen het thriller- of horrorgenre is aartsmoeilijk omdat niet alles juist kan zijn. In deze The silence wordt de lijn van het aanvaardbare toch overschreden. Men is onvoldoende consequent met hun stiltes of alarmen voor de vespen. Soms zijn ze supergevoelig voor geluid en een beetje later wordt dat al fel genuanceerd en vice versa. Die ratelslang is daar een mooi voorbeeldje van.

Ik zag ook te weinig paniek of massahysterie. De TV-beelden voegden werkelijk niets toe aan de ernst van de situatie. Met zijn 90 minuten is de film vrij kort mede door het snelle slot dat toekomstgericht is en vrij open is. De grootste afknapper van de film was toch de vreemde dominee. Had niets te maken met het verhaal en was uitermate vervelend. Een film met het nodige potentieel, maar te weinig uitgewerkt. Jammer.

avatar van Shinobi
2,0
"Don't make noise."

Achteraf zie ik pas dat John R. Leonetti ook achter de saaie bedoening van een 'Annabelle' heeft gezeten, want dan had ik deze titel geheid overgeslagen.

In deze wannabe variant van 'A Quiet Place' krijg je wederom te maken met wezens die afkomen op geluid en een gezin - inclusief dove dochter - dat op de vlucht is. Op zich is het aardig bedacht dat je de oorsprong te zien krijgt, maar de verdere uitwerking is gewoonweg ondermaats te noemen. Het lijkt alsof er geen verdere moeite is gedaan om het basisgegeven enigszins goed over te laten komen.

Het gevoel van enige noodzaak ontbreekt, waardoor zo een beetje alle momenten nauwelijks impact hebben. Eveneens valt het hele gebeuren in het water als er voor de zoveelste keer de nietszeggende score wordt ingezet. Op deze wijze verpest je volledig het concept van de stilte en gaat alle spanning verloren; niet dat de inconsequentie meehelpt.

'The Silence' lijkt qua narratief dan ook weinig progressie te boeken, gezien je te lang in het trage middenstuk blijft hangen en de film plotsklaps is afgelopen. Waarschijnlijk zou dit veel beter werken als een serie, omdat er blijkbaar nog veel verteld moet worden. Stanley Tucci doet tevergeefs zijn best, maar zelfs hij kan dit vehikel niet overeind houden.

Al met al een flauwe horror waar vrijwel niets te beleven valt. Laten we hopen dat dit de laatste copycat is.

2,0 Sterren.

avatar van AC1
1,5
AC1
Shinobi schreef:


Al met al een flauwe horror waar vrijwel niets te beleven valt. Laten we hopen dat dit de laatste copycat is.A Smelly Place, waar monsters op mensengeur afkomen wil ik nog wel door de vingers zien.

0,5
Slechtse film ever!! Tijd niet waar om naar te zien!! Als ik kon zou ik nul sterren geven !!!!!!!!

avatar van behangdelul
3,0
3*
Prima film, tot het einde, wederom a la bird cage en a quiet place veel meer in had gezeten en gewoon is afgeraffeld.

2,5
Geen hoge verwachtingen, maar heb mij wel kunnen vermaken. De acteerprestaties zijn naar mijn mening goed. Helaas is het verhaal wat mager en het einde is afgeraffeld. Dat laatste is nog niet zo erg, want de film was lang genoeg.

avatar van ForrestHanks
1,0
een gezin dat allemaal onlogische keuzes maakt in apocalyptische tijden, één of andere wazige eisprongcult met een dominee met een krankzinnige blik in zijn ogen en de niet erg enge Vespen die best wel koddige papagaaiengeluidjes maken.

Dat was hem.....de film in een notendop.
Gauw vergeten en iets beters zoeken is mijn advies.

avatar van milan90
Ik dacht steeds aan gelijknamige scènes uit The Walking Dead, Birdbox, The Village, The day after Tommorow als War of the Worlds. Niet bijster origineel en aan het einde afgeraffeld om tot een soort goed einde te komen. De logica ontbrak gewoon en personages als situaties worden nauwelijks uitgediept. Film om niet te lang over na te denken.

avatar van Rickyman
2,5
Ja inderdaad, toevallig pas nog een filmpje gezien die bijna exact hetzelfde was, waar we ook stil moesten wezen voor enge beesten..
Het bekende verhaaltje dus, niks nieuws maar nu met gebarentaal. Zo wordt er natuurlijk ook weer vollop gehuild en af en toe toch wel spannend,
Beetje een déjavù gevoel..

avatar van cor1946
1,5
Wat een drol van een film, er zijn meer film met dit gedoe. En wat een slechte acteurs. Niks geen horror .gedoe.

avatar van jeroentjuhhhhh
2,0
Ik heb Leonetti nog nooit op een goede film kunnen betrappen. Mainstream pulpregisseur die relatief grote budgetten in z'n handjes krijgt, maar daar niets tegenover zet. Met The Silence lijkt hij uit een kleinere spaarpot te graaien, veelal af te zien aan de matige CGI. Buiten dat lijkt het uiteraard te veel op de ook weinig geniale, maar wel meer geraffineerde A Quiet Place (2018) die enorme populariteit genoot. Deze valt daardoor meer in de categorie Asylum troep. Soms leuk, soms niet. Deze was 't niet.

avatar van Skuller
2,5
Vermakelijk maar niet meer dan dat. De rol van het dove meisje klopt voor geen meter.

avatar van TheBatCat
0,5
De maker van deze film ziet ze vliegen

Slechte film

Verder zal ik zwijgen

avatar van ikkegoemikke
1,5
What the hell does that mean?
"Don't make noise."


Er zijn nog zekerheden in deze wereld. Als eerste mag je zeker verwachten dat als een bepaald type film een enorm succes kent, er binnen de kortste keren iets gelijkaardigs verschijnt. Kwestie van meesurfen op de golf van succes. Hier tracht men de succesvolle film “A quiet place” te imiteren. ’t Is niet identiek hetzelfde maar er zijn wel enorm veel overeenkomsten met deze laatste (En ja ik weet dat deze redenering niet helemaal klopt daar beide films bijna gelijktijdig gemaakt werden. Maar toch!). En vervolgens blijkt nogmaals dat het de mens is die meestal voor de nodige ellende zorgt. Dus ditmaal geen neergestreken ruimtemonsters met een gesofisticeerd gehoororgaan zoals in “A Quiet Place”. Nu zijn het overenthousiaste speleologen die het niet kunnen nalaten om hun nieuwsgierige neus ergens in te steken. Met name een grot die ze ontdekt hebben. Vreugdekreten worden echter snel vervangen door angstkreten en hysterisch gejammer het moment dat ze de grotwand doorbreken. Wat deze menselijke mollen niet beseften, was dat ze één of andere prehistorisch vleermuisachtig wezen op de wereld hebben losgelaten. Wezens die na jaren in het donker geleefd te hebben alleen nog op hun gehoor afgaan om slachtoffers te vinden. Stilte is dus de boodschap.

Het grootste verschil met “A Quiet Place” is het in beeld komen van de bloeddorstige, nietsontziende vliegende monstertjes. Bij de eerstgenoemde duurt het toch wel even. In “The Silence” moet je daar niet echt enorm lang op wachten voordat je de ettertjes aan het werk ziet. Toch zijn er meerdere gelijkenissen te ontdekken waarbij het woord plagiaat wel heel snel op het puntje van je tong ligt. Alweer is er een familie met twee kinderen in betrokken waarbij dochter Ally (Kiernan Shipka) ook een gehoorprobleem heeft. Weliswaar niet aangeboren maar wel vanwege een vreselijk ongeluk waarbij ook haar grootouders omkomen. Ook hier zijn er onder de familieleden enkele storende factoren die de anderen hun leven in gevaar kunnen brengen. In “A Quiet Place” was het een pasgeboren baby wiens gekrijs een lokmiddel was voor de vreselijke creaturen. Hier zijn het grootmoeder Lynn (Kate Trotter) met een hinderlijk kuchje en de hond Otis die om de haverklap blaft. En net als in “Bird Box” is er een veilig oord waar iedereen naartoe trekt.

The silence” heeft overduidelijk leentjebuur gespeeld bij een resem andere films. Nadeel is dat je al vroeg met een hebben-we-dat-niet-al-eerder-gevoel zit. Ook al is het allemaal wat actierijker en op bepaald gebied spannender. Daartegenover is het wel zo dat het niet direct tonen van het dreigende gevaar (zoals in “A Quiet Place”) ervoor zorgt dat je die openbaring gespannen tegemoet ziet. Grootste verschil zit hem in het religieus aspect dat in het verhaal verwerkt zit. De Apocalyps breekt uit en voordat je het weet is er weer zo’n ingenieus iemand die stante pede een sekte opricht.

Zoals bij elk religie, wordt ook door deze zichzelf opwerpende religieuze leider een dogma ingevoerd waardoor het onmogelijk wordt de sekte in gevaar te brengen door onverwachtse, luidkeels uitgebrachte geluiden. Het dogma behelst een radicale ingreep bij de volgelingen. ’t Is te hopen dat niemand van hen een buikgriepje oploopt met lawaaierige winderigheid als gevolg. Of dat één van de kortzichtige volgers iets te zwaarlijvig is waardoor het zich verplaatsen nogal lawaaierig overkomt. Weg tactisch voordeel, zou ik zo zeggen. Kortom, nogmaals een bewijs dat religie niet geassocieerd mag worden met logisch redeneren. Ze waren daarentegen wel geïnteresseerd in de vruchtbaarheid van het jonge meisje. Tja, dat is ook veelzeggend.

En spijtig genoeg zit de film vol met van die knuddige onnozelheden. Eigenlijk was het sowieso al dom om zich te verplaatsen in een lawaaierig auto. En natuurlijk vluchten ze weg, ook al adviseren de autoriteiten om rustig binnen te blijven. En was er dan niemand slim genoeg om gewoonweg de houtversnipperaar constant te laten draaien? Misschien een vervelend, gekmakend lawaai. Maar alles is beter dan opgevreten te worden door naakte, vleermuisachtige vliegende dinosauriërs. Met vereende krachten hadden ze probleemloos de kolonie ondieren kunnen vernietigen in één klap. Of waren het er dan echt zoveel? En niemand hier die eraan denkt een voorwerp te gooien om deze krengen te misleiden. Nee hoor. We gaan gewoonweg moeilijk doen met een zwabber.

Gelukkig waren de acteerprestaties niet van een belabberd laag niveau. Het is altijd een plezier om Stanley Tucci aan het werk te zien. Al vond ik hem interessanter in “Patient Zero”. Ook al was die film niet bijster goed. Schijnbaar is er ook enorm veel kritiek vanuit de gemeenschap van doven op het feit dat de niet-dove Kiernan Shipka de rol speelt van Ally. Volgens hen is het onmogelijk voor haar om te begrijpen hoe het voelt om doof te zijn en is haar gebarentaal niet foutloos. Zou kunnen. Maar aangaande het inleven in een rol ben ik het toch niet eens. Zou een getalenteerd actrice of acteur zich niet dermate kunnen inleven dat het overtuigend overkomt? Ik ga ervan uit dat Denzel Washington en Nicolas Cage geen drankprobleem hebben. En toch waren hun vertolkingen als alcoholicus in respectievelijk “Flight” en “Leaving Las Vegas” voor mij verdomd realistisch genoeg. En ik ben de in staat om dat objectief te beoordelen, geloof me. En tenslotte ook nog bewondering voor Kyle Breitkopf als het jongere broertje Jude.

Al bij al is deze film het zwakkere broertje uit de stal van Netflix. Als horror is het een complete misser. Het is nooit echt spannend. De spanning wordt er uitgehaald door de enge beesten al heel vroeg in de film in beeld te brengen. Bij dit type film komt er meer bij kijken dan alleen maar een hoop hysterisch schreeuwende mensen in beeld te brengen (wat dan weer kwalijke gevolgen heeft voor hen). Nee, er zijn zeker betere alternatieven om te bekijken. En als je nu nog niet weet welke dit zijn, dan raad ik aan alles nog eens te herlezen.

The Silence” is te bekijken op Netflix!

1.5*

avatar van Brabants
2,5
The Silence wordt veelal omschreven als een flauw aftreksel van andere genre films als A quiet place en eveneens Bird box. Ik sluit me hier volledig bij aan. Weinig vernieuwend en derhalve mijns inziens overbodig.

2,0
Een slappe film met veel overbodige en niets ter zake doende scenes

avatar van Chainsaw
2,0
Een gezin met doof meisje moet doodstil zijn, anders worden ze opgevreten door monsters die puur op geluid afkomen. Tja, het is praktisch onmogelijk om over The Silence te praten zonder het te hebben over A Quiet Place. Je zou kunnen stellen dat deze film geen rip-off is, gezien het gaat om een verfilming van een boek uit 2015, maar alsnog voelt deze film als een product van The Asylum, waar goedkope rip-offs aan de lopende band worden gemaakt. Dat kan ook komen door scenarist Shane van Dyke, die eerder films als Transmorphers: Fall of Man en Paranormal Entity schreef. The Silence past prima in dat rijtje thuis.

Wat The Silence nog iets meer credibility geeft is een oké cast. Ditmaal geen Emily Blunt zoals in The Quiet Place, maar wel haar zwager Stanley Tucci. Hij en Miranda Otto spelen de ouders van het gezinnetje dat op de vlucht moet, want er zitten blinde, vliegende monsters achter hen aan. Als het nieuws adviseert om thuis te blijven, besluit familie Andrews meteen met hond en astmatische oma in de auto te springen. Onderweg komen ze nog dommere mensen tegen, zoals een man die wil dat de hond van de familie stil is en dus een waarschuwingsschot afschiet. Niemand lijkt te weten hoe je moet handelen als je te maken krijgt met geflipte mini-pterodactylussen. Hoe dom de eerste twee aktes ook zijn, het is nog enigszins onderhoudend. Maar als gedurende de derde akte een dominee en zijn sekte bij de familie aankloppen wordt het allemaal echt bezopen. Dan kunnen die temperamentvolle Xenomorph-papegaaien niet snel genoeg komen om iedereen met huid en haar te verorberen.

2 sterren.

avatar van HK Senator
Chainsaw schreef:
Een gezin met doof meisje moet doodstil zijn, anders worden ze opgevreten door monsters die puur op geluid afkomen. Tja, het is praktisch onmogelijk om over The Silence te praten zonder het te hebben over A Quiet Place. Je zou kunnen stellen dat deze film geen rip-off is, gezien het gaat om een verfilming van een boek uit 2015, maar alsnog voelt deze film als een product van The Asylum, waar goedkope rip-offs aan de lopende band worden gemaakt. Dat kan ook komen door scenarist Shane van Dyke, die eerder films als Transmorphers: Fall of Man en Paranormal Entity schreef. The Silence past prima in dat rijtje thuis.

Wat The Silence nog iets meer credibility geeft is een oké cast. Ditmaal geen Emily Blunt zoals in The Quiet Place, maar wel haar zwager Stanley Tucci. Hij en Miranda Otto spelen de ouders van het gezinnetje dat op de vlucht moet, want er zitten blinde, vliegende monsters achter hen aan. Als het nieuws adviseert om thuis te blijven, besluit familie Andrews meteen met hond en astmatische oma in de auto te springen. Onderweg komen ze nog dommere mensen tegen, zoals een man die wil dat de hond van de familie stil is en dus een waarschuwingsschot afschiet. Niemand lijkt te weten hoe je moet handelen als je te maken krijgt met geflipte mini-pterodactylussen. Hoe dom de eerste twee aktes ook zijn, het is nog enigszins onderhoudend. Maar als gedurende de derde akte een dominee en zijn sekte bij de familie aankloppen wordt het allemaal echt bezopen. Dan kunnen die temperamentvolle Xenomorph-papegaaien niet snel genoeg komen om iedereen met huid en haar te verorberen.

2 sterren.
Schokkend Nieuws gelezen zeker? Beste film tijdschrift dat er is!!!

avatar van Chainsaw
2,0
HK Senator schreef:
(quote)
Schokkend Nieuws gelezen zeker? Beste film tijdschrift dat er is!!!

Haha, scherp. Niet alleen gelezen, ook geschreven (die recensie in dat blad komt van mij).

avatar van HK Senator
Chainsaw schreef:
(quote)

Haha, scherp. Niet alleen gelezen, ook geschreven (die recensie in dat blad komt van mij).
Echt? Geweldig. Tekstueel leek het er verdraaid veel op. Dat viel me op. SN is elke keer weer genieten!

avatar van Ronja&Iris
5,0
wie was er eerst? birdbox of the silence?
wie deze film heeft gemaakr heft te veel birdbox gekeken.
kusjessss

avatar van pocalan
3,5
Zoals wel vaker verbaas ik me weer eens om het lage cijfer. Zo slecht was de film echt niet. Ja, het leent van andere films en had wat beter uitgewerkt kunnen worden. Maar op zichzelf was het een aardige film. Tevens heeft elke film zo zijn mankementen. En je kunt je ergeren aan domme reacties van de personages, maar zo gaat het in het echte leven ook. Niemand kan 100% alert zijn.

Ik vind dat er best goed in geacteerd word en dat de film redelijk wat spanning had. Het helpt denk ik ook dat ik The Quiet Place nog niet gezien heb en het daar niet mee kan vergelijken.

Als kind zat ik 's avonds spannende films op mijn kamer te kijken terwijl ik eigenlijk moest slapen. We hadden een gehorig huis dus ik had me aangeleerd het volume zo laag mogelijk te zetten en zelf zo stil mogelijk te zijn. Ik betrapte me tijdens deze film erop dat ik net zo stil was als indertijd.

3,5
NRT
Zeer vermakelijke film. Meer moet dat ook niet zijn voor een horrorfilm. En natuurlijk is netflix niet origineel zoals hier al eerder is aangehaald. Het lijkt wat 'A Quiet place' en ook haalt het elementen uit 'Birdbox'. Een paar heel leuke scènes ook. Dat met die verhakselaar was geniaal. Alleen het toevoegen van die religieuze sekte voelde wat geforceerd. Ik heb mij geamuseerd met deze film.

avatar van Daan258
1,5
Toch maar opgezet ondanks de negatieve berichten. Ik was toch wat nieuwsgierig.
Helaas, een behoorlijk triest werkje. Inderdaad is het zowat een exacte kopie van A Quiet Place en Bird Box, alleen dan lang niet zo goed. De eerste 20 min wisten me nog wel te vermaken en zat er wel een aardige sfeer in maar daarna ging het bergafwaarts. Het mist gewoon spanning en daarbij matig acteerwerk .
Het enige positieve vond ik dat je bij deze film wel de creatures te zien krijgt wat bij BIrd Box niet het geval was. Ook al zag het er bij vlagen niet best uit.

Al met al: troep dus.

1,5*

avatar van IH88
2,5
The Silence

A Quiet Place, Bird Box en nu The Silence, films over vreemde wezens die mensen terroriseren schieten als paddenstoelen uit de grond. De ene keer zijn de wezens blind, de andere keer moeten juist de mensen hun ogen gesloten houden (Bird Box). Maar het idee en de uitwerking zijn hetzelfde.

The Silence is wel de minste film van de drie, en dat komt vooral door het gebrek aan spanning en het barslechte laatste gedeelte. Het begin is nog wel interessant, maar zodra het gezin in een afgelegen huisje terecht komt gaat het van kwaad tot erger. Zo’n ‘cult groepering’ (of godsdienst gekkies) is al vaker gedaan in dit soort films, en voor mij heeft het nog nooit goed uitgepakt. Het haalt alle spanning uit de film.

avatar van Kondoro0614
1,5
Overduidelijk wist deze film mij niet te overtuigen. De copycat’s na onder andere het succes van ‘A Quiet Place’ stromen langzamerhand binnen en ook Netflix komt aan kakken met zo’n film als ‘The Silence’. Een film over prehistorische vleermuizen die af komen op geluid en dan de mensheid vermoord. Toch weet deze film (ik had dan al niet anders verwacht) mij bij lange na niet zo goed te overtuigen als ‘A Quiet Place’ dit deed, alles in de film is het telkens net niet waardoor de film zelfs wat langdradig begon te worden en ik me steeds begon te interesseren in deze film.

Het begin was wel leuk, een doof meisje en een vrijwel goedlopende familie die in een apocalyps terecht komen. Het begin van zo’n apocalyps vindt ik zelf altijd erg vet: veel paniek en vaak veel actie om maar met de deur in huis te vallen. Ook deze film wist dit enigszins over te brengen met de aanval op de steden en de gruwelijke beelden die op TV te zien waren, dat beloofde best veel goeds. Helaas werkte de film deze verwachting nergens op, en was het al om al een vrij saaie boel.

John R. Leonetti weet me dus wederom niet te overtuigen om te genieten van zijn werkje. Tucci speelt wel aardig maar alles is zwak, en komt niet echt overtuigend binnen. De film begint leuk maar als het einde nadert word het wat saai. De CGI ziet er niet uit, en de film is zelfs op b-niveau niet goed. Jammer.

1.5*

avatar van Bud Spencer
3,5
Spannende film die deed denken aan Tremors. De monsters (vasps) zijn goed gemaakt, realistisch. Alleen jammer dat het einde zo is afgeraffeld.

avatar van Collins
2,0
In deze film krijgt de mensheid weer eens te maken met een gevaar van apocalyptische omvang. Vliegende monsters zonder zicht maar met een scherp gehoor verspreiden zich over de wereld, doden mensen en creëren chaos.
Wie de film A Quiet Place (2018) heeft gezien, zal het basisverhaal herkennen. Een gezin met een dove dochter bevindt zich in een dreigend einde-der-tijden scenario en moet waken voor geluid. Het lijkt een rip off. Toch is het dat niet. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Lebbon en is in die zin origineel en heeft met die andere film niets te maken.
Toch zal John R. Leonetti bij de totstandkoming van zijn creatie wel eens over de schutting hebben gekeken. De parallellen zijn in ieder geval onmiskenbaar. Ik vermoed dat de gebeurtenissen in de roman (die ik niet heb gelezen en dat ook niet ga doen) zijn verrijkt met visuele inspiratie die uit A Quiet Place tot de regisseur kwam. De vergelijking tussen beide films valt overigens in het nadeel van the Silence uit.
Nee, het is bepaald niet geweldig wat de film ons voorschotelt. Het verhaal zit nogal krakkemikkig in elkaar. Met ongerijmdheden en onlogische keuzes. Met een paar onnozele zijplotjes die als losse onderdelen aan de film hangen en geen emotionele of spannende meerwaarde bieden.
Ook voegt de film nergens bijzondere elementen aan het basisverhaal toe. De handelingen, acties en dialogen zijn in geen opzicht anders dan paniekerig en doortastend gedoe uit andere apocalyptische thrillers. Heel vergelijkbaar dus, maar dan wel opvallend tam in de uitvoering. Er zit maar weinig vuur in de acteurs.
De CGI kan er mee door. Hier en daar wekken de monsters de indruk dat ze nog niet helemaal klaar zijn voor hun optreden. Alsof nog enkele details die bij de kijker voor dreiging en afschrikking hadden moeten zorgen, nog niet aan hun uiterlijk zijn toegevoegd. Ik vond de monsters nogal grof geboetseerd. Best aardig gedaan, maar niet heel indrukwekkend.
Iets over het einde tenslotte. Het slot is erg lusteloos en haastig in elkaar geflanst. Precies volgens verwachting en zelfs zonder een voorspelbare twist. Daar waar je toch nog een knallertje verwacht, gebeurt ook al niets noemenswaardigs.
Als de film een juiste afspiegeling is van het boek, dan vrees ik voor de carrière van meneer Lebbon. Ik vrees ook voor de carrière van meneer Leonetti die de kijker wederom teleurstelt met iets matigs.

avatar van Countrynies
2,5
Best vermakelijke film, heeft wel veel weg van andere films. Goed afgekeken jammer van het einde. Beetje anti climax.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:29 uur

geplaatst: vandaag om 18:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.