• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: Michael Dowse

Met onder meer: Dave Bautista, Kumail Nanjiani en Karen Gillan

Releasedatum: 11 juli 2019

Plot Stuber

"Saving the day takes a pair."

Vic Manning, een forse agent, probeert een misdadiger op te sporen die verantwoordelijk is voor een genadeloze slachting. Hij gebruikt een Uber-chauffeur om hem door Los Angeles rond te laten rijden op zoek naar de man. Wat volgt is een gewelddadige klopjacht.

avatar van rep_robert

In het begin kon ik die Nanjiani niet uitstaan, maar een grumpy Bautista (die net als the Rock geschikt is voor dit soort komische rollen) zorgt al vrij vlot voor een lach. Gaandeweg de film irriteerde Nanjiani me minder en kon ik wel mee in de flow van de film. De twee samen vormen een leuk koppel. In het buddy cop genre toch een belangrijk iets.

Nergens hoogstaand en de allerleukste grappen zitten al in de trailer, al zit er nog een bijzonder leuk moment in de film betreffende een smartphone en Ryan Gosling.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I'm Stu. How do you do?"

Achteraf zie ik pas dat Michael Dowse hierachter zit. Hij heeft tot nu toe een aantal vermakelijke comedies afgeleverd en deze titel kan daar wat mij betreft ook aan toegevoegd worden.

Je krijgt hier te maken met een rechercheur die uitgerekend op de dag dat hij zijn ogen laat laseren op het spoor komt van een crimineel waar hij al een tijdje achter zit. Halfblind en met een zachtgekookt ei als Uber chauffeur zet hij de achtervolging in. Het vormt de opmaat naar een leuke buddy movie.

De mix tussen onzinnige situaties en harde actie werkt prima. Niet alles komt even goed uit de verf, maar als kijker word je wel de hele rit vermaakt. De running gag met een halfblinde spierbundel zorgt voor aardige slapstick scènes en dat in combinatie met de opmerkelijke locaties die aangedaan worden. Overigens is het tof om Iko Uwais en Karen Gillan te zien, alleen jammer dat ze een klein rolletje hebben.

'Stuber' valt en staat met het duo Dave Bautista en Kumail Nanjiani. Zoals verwacht zijn hun personages tegenpolen van elkaar, wat leidt tot grappige interacties en gekibbel. De bekende clichés mogen uiteraard niet ontbreken, hoewel er wel leuk mee gespeeld wordt. De momenten dat er iets dieper wordt ingegaan op de karakters van Bautista en Nanjiani kan ik zeker waarderen.

Al met al een vermakelijke film voor tussendoor.

3,0 Sterren.

avatar van Lennert

Lennert

Topvermaak. Ik kan wel proberen mezelf af te vragen of ik toch niet liever meer hoogstaande humor in de bios zie dan wat Stuber nu poneert, maar als ik gewoon anderhalf uur non-stop heb gelachen, het me opviel dat de actiescènes (mag ook wel met Iko Uwais en Dave Bautista) vrij behoorlijk waren en het script ook lang niet zo platvloers was als ik had verwacht, kan ik gewoon niet anders dan constateren dat Stuber zijn rol als actiekomedie met verve vervuld.

Kumail Nanjiani was mij verder compleet onbekend, maar ondanks alle knulligheid van het personage, is Stu wel oprecht een sympathieke sul te noemen. Bautista doet zijn ding op overtuigende wijze en laat na Guardians Of The Galaxy zien dat hij perfecte komische timing heeft. Natalie Morales en de veel te kleine rol van Karen Gillan zorgen ook voor fijne scenes, al blijft het feit dat martial arts grootsheid Iko Uwais in Hollywood langzaam door gaat breken zorgen voor het meeste plezier bij mij. De man spreekt Engels zonder dat het te harig klinkt (zoals Jet Li of Jackie Chan dat helaas wel hadden) en heeft een toffe uitstraling en skills. Laat hem maar lekker nog even mensen in elkaar schoppen.

Qua humor was ik blij dat het niet te banaal werd en de grap met een agent die niet goed kan zien niet teveel werd uitgemolken. Nee, ik heb me het meeste zitten bescheuren om scenes als de Ryan Gosling grap (ik kan die acteur ook niet uitstaan), de vechtscene tussen Vic en Stu in Stu's winkel, het moment dat het blik propaangas naar achtervolgende auto's wordt gegooid en de hele shootout bij de dierenarts. Op de terugweg uit de bios lekker The Grand Illusion van Styx aan gehad op mijn koptelefoon. Want net zoals Vic Manning houd ik stiekem best van (oude) Styx. Zorgde meteen voor een hilarische grap en fantastische actiescène! Wat mij betreft een uitstekend stukje vermaak dat absoluut een vervolg mag krijgen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Kostelijk filmpje. Lekker lomp en hard, soms wat foute grappen, soms echt absurde grappen (met die boot!) en een prima tempo. Echt een fijne verrassing. Na een uurtje zakt de film wel wat in en moet de nodige emotie er weer bij komen, onnodig vooral, maar verder is dit prima. Leuk duo ook samen, al vind ik Dave Bautista los echt perfect voor deze rol en Kumail Nanjiani toch vooral irritant, maar samen werkt het nog wel goed. En visueel ook erg fijn, vooral de zomerhitte voel je door het scherm heen. Er mag wel vaker van die soort ongein in de bios verschijnen voor mij. Ach kan mij ook wat schelen ook, lang geleden dat ik zo heb moeten lachen bij een film, dus hoppa 4,0*.

avatar van The Oceanic Six

Niet de eerste en niet de laatste buddy-film. Ik leg deze films altijd langs de Lethal Weapon-meetlat en dan wint een film het nooit van die klassiekers. Maar ze kunnen alsnog vermakelijk zijn. Stuber valt in die categorie. Alles is redelijk standaard en het schrijfwerk ligt ook niet hoog, maar er valt genoeg te lachen en de chemie tussen Bautista en Nanjiani werkt wel. Dat gekibbel is weer niks nieuws, maar ze doen wel hun best en dat in combinatie met best grove actie en geslaagde grappen levert wel een voldoende op.

avatar van filmkul

filmkul

Matige actiekomedie. Het verhaal is maf en daardoor passend bij het genre. De uitwerking is vrij doorsnee. Er gebeurt eigenlijk niks verrassends. De actie is ook niet echt bijzonder en voor een actiekomedie best bloederig. De grappen en dialogen zijn een enkele keer grappig maar verder is de humor erg matig tot zoutloos. De chemie tussen de hoofdspelers kan beter wat met name komt door het beperkte acteerwerk van Bautista. Buiten dat kijkt de film toch best lekker weg en ziet hij er verzorgd uit. 2.0/2.5

avatar van scorsese

Aardige film waarin Uber-chauffeur een agent helpt die bezig is met een belangrijke zaak. Een vrij standaard buddy actie-comedy met een vlot tempo. Een voorspelbaar verloop en het plot doet er niet echt toe. Maar wel genoeg vermakelijke situaties en ook de twee hoofdpersonages zijn wel leuk (alhoewel zowel Dave Bautista en Kumail Nanjiani het wat geforceerd brengen soms).

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

Een Uber-chauffeur die Stu noemt... dus: Stuber! Snap je 'm? Dat soort niveau van komedie dus...

Dave Bautista heeft geen kaas gegeten van komische timing. Het is duidelijk geen tweede Dwayne Johnson. Hij past veel beter in harde actiefilms. En een flik die halfblind is en voor de zoveelste keer tegen een muur aanloopt, blijft niet lang grappig! Die Kumail Nanjiani kende ik nog niet en is ook totaal niet grappig. De mooie Karen Gillan, bekend van jumanji welcome to the jungle (2017), is wel leuk maar heeft een veel te kleine rol in deze film.

avatar van Collins

Collins

De naam van het ene hoofdpersonage is Stu. Hij rijdt voor Uber. De filmtitel is Stuber. Haha.

Niet alle humor is van dit niveau. Benedenmaatse humor wisselt gelukkig af met echt wel hele aardige humor. Dat moet ook wel met een plot dat weinig origineel is en op papier en (zo blijkt) ook daadwerkelijk weinig heeft te bieden. In de humor heeft de film in ieder geval iets dat (over het algemeen) alvast redelijk geslaagd is.

Een overbekend plot. Een onwaarschijnlijk duo dat door het lot is bijeengebracht, bestrijdt samen de misdaad. Dat klinkt erg uitgekauwd en niet heel prikkelend. En dat klopt ook, maar uiteindelijk vallen de vooroordelen mee. De film is dan wel niet heel diepzinnig en er worden geen nieuwe invalshoeken geëxploreerd, maar de humor en de actie hebben een prima amusementswaarde.

De tegengestelde combi van Kumail Nanjiani met Dave Bautista werkt gewoon goed. De interactie binnen het strijdige duo is goed voor grappige situaties en leuke dialogen.

De beste zijn die waarin Nanjiani’s personage het diepst in zijn stereotypische rol kruipt en heerlijk droge teksten spuit als wapen om de gespannen situaties mentaal de baas te worden. Het onbegrip dat de lompe Bautista daar tegenover stelt, maakt een situatie of dialoog extra grappig. En hoe voorspelbaar het soms ook allemaal is, het werkt gewoon toch komisch.

Harde rechercheur Vic en fijngevoelige Stu laten in hun zoektocht naar een onverlaat een spoor van vernieling achter. Het meeste budget lijkt dan ook te zijn opgegaan aan de effecten ten gunste van de actiescènes.

Die financiële uitgave resulteert in leuke over-the-top actie met veel geweld, achtervolgingen en vuurgevechten. Spektakelwerk dat visueel goed in orde is.

De film is een doorzichtige, maar ook amusante en grappige timekiller waar je je geen buil aan kunt vallen.

avatar van Q Jones

Q Jones

Heerlijke film.

Ik sta zelf in al het corona gebeuren te werken en als je dan deze film ziet is dat een erg aangename gewaarwording.

Ik was met deze film echt even 90 minuten alle shit vergeten en heb mezelf kapot gelachen. De interactie tussen Kumail Nanjiani ( echt een komische talent) en Dave Bautista vond ik zeer geslaagd.

4* redelijk hoog voor een film als deze. Maar ik heb echt 90 minuten nergens aan gedacht en hard kunnen lachen

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Ik had geen hoge verwachtingen. Maar het viel me toch best mee. De humor was ver te zoeken, althans de humor die ik kan waarderen. Typisch Amerikaanse cliché humor en actie. Soms best grof en goed uitgewerkt. Het verhaal is simpel, maar verveelt niet. De dochter van de politie is echt een schatje. Door haar aanwezigheid bleef ik kijken. Ze had maar een kleine rol, maar elke keer was ik weer blij verrast door haar ogen en gewoon haar personage. Zeker geen slechte film, als je van domme simpele actie films houdt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Ondanks dat regisseur Dowse binnen zijn carrière als regisseur altijd naar verschillende genres lijkt te trekken moet ik zeggen dat zijn films qua stijl steeds heel erg op elkaar lijken. Sommigen vond ik erg leuk, velen wat minder. Ook Stuber kan zich voor mij nergens in onderscheiden, ondanks dat de vulgaire kant van Dowse is getemperd.

Nanjiani en Bautista moeten het komische duo vormen van de film. De ontwikkeling tussen de twee personages springt echter van de hak op de tak. Zoals verwacht groeien ze toch op wonderlijke wijze naar elkaar toe, ondanks dat Dowse veel meer ruzie en gekibbel in beeld brengt dan momenten die de twee echt dichter naar elkaar zetten. Komisch zijn ze samen overigens wel leuk, apart wat minder. Vooral Nanjiani maakt zelden echt degelijke grapjes. Nogal uitleggerig en gerekt allemaal, bah.

De opening is best aardig geschoten, zat er ook gelijk rechtop voor. Wellicht dat de gemiddelde kijker het als chaotisch ervaart, maar het schudden en best interessante shots (zelfs van een verdieping springen) weten voor mij best redelijke actie te maken. Jammer is wel dat het overige gedeelte van de film wat simpeler in beeld wordt gebracht. Vooral zo'n Uwais wordt hier echt compleet verwaarloosd.

Gelukkig loopt de film vlot en kent het wat dolkomische situaties. De wereld wordt redelijk versierd en je wordt als kijker best betrokken bij het verhaal. Jammer is wel dat wat je ziet nooit iets anders is, maar van Dowse hoef je dat ook niet echt te verwachten. Stuber kijkt best aardig weg, maar het weet nergens in uit te blinken. Net als een godvergeten hoeveelheid andere films binnen hetzelfde kaliber hangt het daarom nog steeds op de middelmaat. Jammer.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een vermakelijke aktie film, met veelvuldig platvloerse humor.

Het duo en de combinatie is wel heel leuk, met hun interactie.

Enigzins te vergelijken met de film Colleteral maar, dan in een andere twist.

Zeker de moeite waard, voor een prima film.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Kumail Nanjiani is in deze film eerder irritant dan grappig, terwijl Dave Bautista qua humor voorlopig nog de AliExpress-versie van Dwayne Johnson is. Bovendien is er te weinig chemie voor een aangename 'buddy flick'. Samen met een afgezaagd plot en zoutloos geschreven grappen blijft er helaas weinig over dan een matige buddy cop movie om snel weer te vergeten.

2,0 * Ongemakkelijke rit

avatar van mrklm

mrklm

Na een onderzoek van anderhalf jaar krijgen rechercheurs Vic Manning [Dave Bautista] en Sara Morris [Karen Gillan] de kans om meestercrimineel Oka Tedjo [Iko Uwais] op te pakken. De operatie loopt uit op een ramp waarbij Tedjo ontsnapt nadat hij Sara heeft doodgeschoten. Een half jaar later kondigt de FBI aan het onderzoek over te nemen, maar Vic heeft Sara’s familie belooft dat hij persoonlijk met Tedjo zou afrekenen. Vanwege problemen met zijn ogen kan hij niet zelf rijden en daarom huurt hij een Über is om hem van hot naar her te rijden. Bestuurder Stu [Kumail Nanjiani], bijgenaamd Stuber, is de spreekwoordelijke Sjaak. Even vlotte als dwaze actiekomedie met twee acteurs die geen onderlinge chemie hebben. Uwais [The Raid, The Raid 2] verdient een beter vehikel dan deze te verwaarloze popcornfilm.