• 9.373.068 stemmen

Geregisseerd door: Ant Timpson

Met onder meer: Elijah Wood, Stephen McHattie en Michael Smiley

• meJane Bekijk via meJane

Plot Come to Daddy

Norval ontvangt een cryptische boodschap van zijn vervreemde vader. Hij reist naar diens afgelegen huis aan de kust in de hoop zich met hem te verzoenen. Hij is echter niet op de hoogte van de duistere waarheid over zijn vader.

avatar van Noodless

Noodless

Tja...toch wel een heel andere mening gezien de vele goede recensies hier, althans voorlopig.

De film wist mij helemaal niet te boeien ondanks dat ik er helemaal blind in gegaan ben.

Het komische aspect werkte voor mij niet, maar dat hoeft nog geen probleem te zijn. Op gebied van thrilleraspecten schiet de film helemaal te kort. Totaal geen spanning aanwezig. En oké er zitten wel wat bloederige momenten in de film, maar ook deze weten de aandacht niet echt op te flakkeren. Het verhaal boeide niet. De enige pluspunten : de onverwachte wending in het huis ( vanaf dat moment dacht ik het kan nog iets worden ) en het degelijke acteerwerk van Elijah Wood. Sowieso een vreemde film, maar dat wil niet zeggen dat de film dan ook goed is. 3/10

avatar van Phantasm

Phantasm

Film met een leuk bedacht verhaal. Vermakelijk kijkvoer.

avatar van mrklm

mrklm

Onconventionele, verrassende en regelmatig schokkende horror met Elijah Wood als de 35-jarige Norval Greenwood die gretig ingaat op de onverwachte uitnodiging van zijn vader die hij al 30 jaar niet meer heeft gezien of gesproken. Zijn hereniging met Gordon [Stephen McHattie] neemt al gauw een vreemde wending, vooral wanneer Norval zich beseft dat de alcoholistische Gordon zich niet eens kan herinneren dat hij zijn zoon had uitgenodigd. En Norval krijgt nog meer onaangename verrassingen voor de kiezen.

Timpson weet Wood en McHattie uitstekend tegen elkaar uit te spelen en hij creëert daarmee een suspense die zich uitbetaalt in onverwachte wendingen en enkele scènes die ik nauwelijks kon aanzien of aanhoren. En dat is absoluut een aanbeveling! Een waanzinnige horrorthriller die ongetwijfeld niet iedereen zal bekoren, maar fans van bizarre horrorverhalen zijn hier aan het goede adres.

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Vond het allemaal wel boeiend totdat de twist kwam zeg maar, daarna verloor het volledig mijn interesse. Wat er allemaal toen gebeurde boeide me totaal niet. En die onzin die op die poster staat.....overdrijven is ook een vak, wauw.

avatar van Shadowed

Shadowed

Leuk.

Opvallend goede film waarvan ik op voorhand niet heel veel van had verwacht. Dit soort films die matig scoren bij het algemene publiek blijken echter toch leuker te zijn dan je zou denken. Ik krijg het gevoel dat creativiteit wat minder wordt gewaardeerd tegenwoordig, maar ik kan het anders zeker waarderen.

Wood kiest inderdaad steeds betere rollen uit tegenwoordig. Nadat hij voor een tijdje steeds mindere rollen op zich leek te nemen begint hij weer een comeback te maken en dat pakt soms leuk uit. Come to Daddy is hiervan een voorbeeld. Nog steeds sullig zoals we Wood kennen, maar niemand anders dan Wood kan dit soort rollen op deze manier invullen.

Visueel strak gemaakt. De eerste drie kwartier is weliswaar traag, maar niet saai. Daar weet de strakheid dan ook mee te helpen. Interessant sfeertje en een gevoel van rust die het als geheel intrigerend maakt. Acteerwerk van McHattie is goed en de rest mag er ook zeker zijn. Wood is echter de showstealer, en dat moet ook, want dat vereist zijn rol.

Echt spannend of grof wordt het niet, en het is jammer dat de film nooit echt lekker losgaat, maar verder valt het qua thriller zeker niet tegen. Echt horror is het niet, daarvoor schiet het op te veel vlakken net wat tekort, maar qua thriller biedt de film genoeg. Humor moet je liggen, het behoort tot de droge soort, maar ik vond het soms aardig grappig.

Ik was niet zo'n fan van de wending, maar verder is Come to Daddy een strakke film van een regisseur die ik misschien maar even in de gaten moet houden. Intrigerend, boeiend en soms leuk in de uitwerking. Het had misschien wat gekker mogen zijn, maar de film wijkt genoeg af van de paden en kent tevens genoeg om niet te vervallen in saaiheid. Net niet genoeg voor een 4,0*, maar ik overwoog het wel even.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Are you gonna be okay here?"

Het bekijken van trailers doe ik al zelden, maar bij deze film heb ik eveneens het plot niet gelezen. Dus op goed geluk maar eens opgezet.

Elijah Wood speelt hier een hipster die jarenlang vervreemd is geweest van zijn vader. Na het ontvangen van een mysterieuze brief besluit hij hem op te zoeken in zijn afgelegen huis. Dit verzoeningsproces gaat alleen anders als verwacht...

Qua opbouw merk je dat de film enigszins op stoom moet komen. Als kijker weet je eerlijk gezegd ook niet wat je moet verwachten; je blijft in het duister tasten. Er is wel een eigenzinnig sfeertje aanwezig en het samenspel tussen Wood en Stephen McHattie is best leuk.

'Come to Daddy' leeft in de tweede helft meer op. Ant Timpson lijkt al zijn beste ideeën hiervoor bewaard te hebben. Het levert een aantal absurdistische scènes op die voorzien zijn van de nodige zwarte humor. Hier en daar had het wellicht iets extremer gemogen, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Al met al een vermakelijke thriller voor tussendoor. Gewoon lekker blind ingaan en jezelf laten verrassen.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Het kon mij niet boeien.van horror is al helemaal geen sprake,wat over blijft is een slaap verwekende vreemde film.ik had hier meer van verwacht,wat over blijft is pulp,en dat was het minste waar ik op zat te wachten.anderhalve ster,en een mooi leeg dvd doosje wat ik nog wel kan gebruiken voor een stukken betere film.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vreemde film, met verrassende verhaallijn, daarom al leuk.

avatar van John Milton

John Milton

Leuke quirky horror komedie over een zoon die zijn uit het oog verloren vader op gaat zoeken, wat anders loopt dan verwacht. Wood doet het prima moet ik zeggen, hij heeft ook een paar bijzondere films gekozen na LOTR (zoals Maniac) en deze past daar ook wel een beetje bij. Ant Timpson en schrijver Toby Harvard hebben trouwens hun net hun nieuwe film The Salamander Lives Twice in pre-productie, met Adrian Brody en Vera Farmiga. Ik wil die wel zien na deze.

Bij: Horrorchallenge 2021